fbpx

Újdonság: Weboldalunk folyamatosan változik, illetve bővül. A Változásokat a láblécben található “Weboldal Változások” menüpontban követheted nyomon.

Két megoldás meséje

3d illustration metal puzzle pieces
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Az egyértelmű és a fordított közötti különbség

A múlt héten a fordítotton keresztüli rejtett profit megtalálásáról írtam. Abban a cikkben arra bíztattalak, hogy szélesítsd ki látószögedet a körülötted lévő lehetőségekre, hogy megtalálhasd a fordítottat. Mikor így teszel, gyakran a legfurcsább helyzetekben teszed ezt.

Ezen a héten egy rövid történetet osztok meg barátomról, Donald Trumpról, ami lenyűgözően mutatja be a fordított koncepcióját, valamint a kreatív gondolkodás értékét és jelentőségét a megtalálásban.

Kevéssel ezelőtt Donald meghívott Robertet és engem, hogy látogassuk meg őt a Trump National Golf Clubban, Los Angelesben. Mr. Trump személyesen vezetett körbe minket a festői óceánparti golfpályán, majd megállt a főépület előtt és azt mondta: „El kell mesélnem egy történetet.”

A legnagyszerűbb tanítások egy részét Donald Trump és más sikeres befektetők, üzletemberek személyes történeteiből merítettem.

A probléma

A történet egy problémával indul. A golfpálya főépületébe legfeljebb 150 embert lehet ültetni, így nem tudtak versenyezni más rendezvényhelyszínekkel a nagyobb létszámú partik terén. A Trump National csapata elkezdett megoldás után kutatni.

Az „egyértelmű” megoldás

A legkézenfekvőbb megoldás a jelenlegi épület kibővítése volt. Az árajánlatok elkezdtek beszállingózni. Mikor az összes költséget összeadták, a bővítés –magában foglalva a további székeket, asztalokat– megközelítőleg 3 millió dollárra rúgott. A kivitelezés valószínűleg 6-9 hónapot vett volna igénybe. 3 millió dollár és 9 hónap rengeteg pénz és idő.

A fordított megoldás

Egy este Donald éppen a nagy parti közepén vágott át a termen. Megállt egy pillanatra, hogy megfigyelje az ünneplést, gondolkozzon a problémán: hogyan lehetne kibővíteni az épületet, hogy több ember férhessen el. Észrevett egy idősebb hölgyet, akinek nehézséget okozott a székből történő felállás. A bálterem székei nagyon szépek voltak, azonban nagyok és nehezek is, így problémás volt a használatuk.

Ebben a pillanatban jött Donald ötlete. Mi lenne, ha a bővítés helyett kisebb székeket használnának?

A következő napon Donald csapata elkezdte tanulmányozni az elképzelést. A végeredmény? Találtak kisebb, de hasonlóan elegáns székeket, amivel a jelenlegi 150 fős kapacitás 250 főre bővült.

Ezen felül el is tudták adni a meglévő nagy székeket, méghozzá több pénzért, mint amennyibe a vadonatúj székek kerültek! A Trump National kibővítette a kapacitását, így már akár 250 fős partikat is tudnak szervezni.

Ahelyett, hogy Mr. Trumpnak 3 millió dollárjába került volna, még keresett is az üzleten. Ezt jelenti a kreativitásod munkába állítása, miközben megfontolandó értéket adsz az ingatlanodhoz.

A lecke

A sikeres emberek ritkán fókuszálnak kizárólag az „egyértelmű” megoldásra. Miközben igaz lehet, hogy az egyértelmű megoldás a helyes, a sikeres emberek rengeteg más megközelítést is megvizsgálnak, amik sokkal több fordítottat tudnak hozni az üzletbe. Röviden: kreatívan gondolkoznak, és nyitott szemmel tekintenek a világra.

A jó hír, hogy mindnyájan tudunk így gondolkodni és nézni, ha egyszer elhatározzuk magunkat. Te el fogod?

Scary Death Hold A Watch In His Hand. Realistic Skull Makeup.

A Tőzsde Halott

A gazdagok összeesküvése – A pénz 8 új szabálya Exkluzív Online Frissítés #120 – A TŐZSDE HALOTT Halottakat látok. Ezek a halottak …

Young man lead climbing in cave

Lassan kapaszkodik vissza az aranyár

Az aranyár az év első felében más irányt nem igen ismerve, jóformán csak dél felé haladt. Július eleje óta azonban …

Jobless businessman with empty wallet

Milyen közel vagyunk az újabb hatalmas válsághoz?

Az új válság kockázata –egy tartós, súlyos recesszióé– félelemmel töltötte meg a piacok és a monetáris politika által vezérelt fejlett …

Boldog Születésnapot Magyar Gazdag Papa Klub

A Magyar Gazdag Papa Klub 7. születésnapja alkalmából Robert Kiyosaki személyesen üzent nekünk és mindazoknak akik ismerik a klubot, és …

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email