fbpx

Újdonság: Weboldalunk folyamatosan változik, illetve bővül. A Változásokat a láblécben található “Weboldal Változások” menüpontban követheted nyomon.

Társulj a sikerért!

Young happy business partners in office with computer
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Miért mindig a csapatok győznek és nem az egyedül dolgozó üzletemberek az üzlet és a befektetések világában? 

Gazdag apám mindig azt mondta, hogy „Az üzlet és a befektetés csapatjáték.”

Így folytatta: „Az ok, amiért az alkalmazottak és az egyéni vállalkozók gyakran veszítenek az üzlettulajdonosokkal és befektetőkkel szemben az nem más mint, hogy egyénként játszanak egy egész csapattal szemben.” 

Gazdag apám lerajzolta a CASHFLOW négyszöget, hogy megmutassa: 

Véleménye szerint az iskolarendszer már nagyon kiskortól kezdődően beleneveli ezt a fajta hátrányt a gyerekekbe. Jó példa erre az, hogy a diákoknak önállóan kell a teszteket megoldaniuk. Ha pedig megpróbálnak mégis segítséget kérni, akkor azt már puskázásnak hívják. Az üzleti életben azonban pont fordítva van, az üzletemberek csak akkor lesznek sikeresek, ha együttműködnek a teszt ideje alatt … és az üzleti világban bizony minden nap tesztnapnak számít. 

Te magányos farkas vagy? 

Amikor üzletről vagy befektetésről van szó, akkor sokan inkább a maguk útján járnak. Akár élvezhetnék is a csapatmunka előnyeit, de helyette inkább egyedül dolgoznak. Ennek az az eredménye, hogy gyakrabban kevesebb pénzt keresnek, mint amire képesek lennének vagy szeretnének. 

Manapság sok ember próbál önállóan befektetni. Például, sokan DayTraderek az online részvény piacon, a gépük előtt pizsamában üldögélve. Ez egy tökéletes példa arra, amikor egy ember egy egész jól szervezett és jól működő csapattal szemben verseng a részvénypiacon. Na, ezért is sikerül ez olyan kevés embernek, nem is beszélve arról, hogy milyen sokan veszítik el a pénzüket. 

Ki legyen a csapatodban?

Gazdag apám azt mondaná: „Ha valaki akkreditált befektetővé akar válni, akkor annak csapatban kell befektetnie.”

A gazdag apám csapatának a tagjai a könyvelői, az ügyvédei, a brókerei, a pénzügyi tanácsadói, a biztosítási ügynökei és a bankárai voltak. Nem véletlenül használok itt többes számot, ugyanis neki nem egy, hanem mindig több tanácsadója is volt. Amikor döntést hozott, azt a csapatával közösen tette. Ma én is ugyanezt teszem. 

A kérdés számodra az: „Ha sikeres akarsz lenni, kire van szükséged a csapatodba?” és „Miért nincsenek már ott?” 

A legjobb oktatás számodra.

Gyakran megkérdezik tőlem:

„Hogyan tanultál ilyen sokat a befektetésről és az üzletről?”

„Hogyan tudsz ilyen magas hozamot elérni alacsony kockázaton?”

„Mi jelenti számodra a meggyőződést, hogy befektess olyanba, amire mások azt mondják, hogy az kockázatos?” 

„Hogyan találod meg a legjobb üzleteket?”

A válaszom mindig ugyanaz: „A Csapatom.” 

A csapatommal közösen dolgozni a legjobb oktatás a számomra. A csapatommal közös befektetésekből és üzletépítésből pedig többet tanultam, mint amennyit egyedül valaha is képes lettem volna.

Ha vágysz a sikerre és folyamatosan tanulni akarsz, akkor szükséged van egy csapatra. És miért ne kezdenéd el építeni még ma?

Klub Találkozó

Legyél te is a Magyar Gazdag Papa Klub Partnere

A Gazdag Papa Klub küldetésének tartja, hogy Robert Kiyosaki tanításai széles körben minél több emberhez eljusson. A Klub rendezvények és …

Businessman in panic

Csillapodó pánik az arany piacán

Pánikszerű hangulat lett úrrá az arany piacán, miután néhány hete már a 30%-ot is megközelítette az árfolyam esése az év …

Feel Good Best Excellent Positive Thinking Concept

Érezd jól magad! – ez a befektetés egyik alaptétele.

Miért leszel még sikeresebb, ha közben jól is érzed magad? Amikor a pénzügyi és személyes fejlődésünkről van szó, mi nők …

Gold bar on stacks of gold bullions close up

Mi történt az arannyal?

A következőket gondolom. 2012 harmadik negyedévében az arany ára felment unciánként 200 dollárra, amikor a Fed ismét elkezdte azt sugallni, …

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email