fbpx

Újdonság: Weboldalunk folyamatosan változik, illetve bővül. A Változásokat a láblécben található “Weboldal Változások” menüpontban követheted nyomon.

Eladó: Cashflow 101/202 Oktatójátékok

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

A Cashflow 101-et és 202-t Robert Kiyosaki fejlesztette ki azzal a céllal, hogy az embereket megtanítsa a befektetés alapjaira, a vagyont felépített emberek gondolkodásmódjára. A Cashflow szórakoztatva és cselekvéssel tanítja a pénzügyi készségeket. Provokál, tanít és arra késztet, hogy vagyonos ember módjára gondolkodj. Más játékokkal ellentétben a Cashflow a játékot messze túlhaladó tanulságokkal szolgál. Akik leülnek játszani, nemcsak pénzügyi készségeiket és gondolkodásmódjukat fejlesztik, hanem önbizalmuk is nő.

A Cashflow játék nem egy átlagos társasjáték, nem cél a másik legyőzése, csődbe juttatása vagy éppen kiütése, a Cashflow érdeme, hogy etikus, és nyer/nyer üzletek felé orientál. Ha valaki végigjátszik egy Cashflow-t, elsajátít egy újfajta szemléletet, gondolkodásmódot, kezdi meglátni a lehetőségeket maga körül,  melyeket eddig figyelmen kívül hagyott, vagy észre sem vett.

Ha vagyonra, vagy csupán anyagi biztonságra vágysz, meg kell tanulnod a pénz működését. A Cashflow-ban alkalmazottként indulva válhatsz profi befektetővé, és megtapasztalhatod milyen vagyonosnak lenni. Olyan dolgokat kell felhalmoznod a havi rendszerességgel megtakarított pénzedből, melyek még több pénzt termelnek, s nem olyanokat, melyek később csak még többe kerülnek (medence,vitorlás). A Cashflow-ban játékos formában próbálhatsz ki pénzügyi trükköket, módszereket, stratégiákat, fejlesztheted üzleti éleslátásodat, logikádat.

Mire jó a Cashflow játék?

A Cashflow játék azon tévhitek lerombolására hivatott, amellyel az emberek önmagukat korlátozzák, és amellyel maguk előtt zárják be a vagyongyarapítás felé vezető ajtókat. „A pénz nem boldogít” – szokták mondani, de sajnos nagyon nagy bajba tud kerülni, aki nem eléggé körültekintő pénzügyeiben. A pénz valóban nem a legfontosabb dolog az életben, de túl sok mindenre befolyással van. A legtöbb ember úgy éli le az életét, hogy ideje nagy részében azon dolgozik, hogy pénzhez jusson, álmodozni már nem is mer, nincs ideje megtapasztalni az élet szépségeit. Robert Kiyosaki tanítása egy mondatban: Ne mi dolgozzunk a pénzért, hanem a pénz dolgozzon nekünk. Cashflow játékról még senki sem ment úgy haza, hogy ezt meg ne tanulta volna!

A Szerző ajánlása:

Örömet lelni valamiben – a tanulás második legjobb módja. A legjobb út: egy barátot vagy egy szeretett személyt tanítani. Miközben másokat tanítasz, saját megértésed szinte szárnyalni fog! A CASHFLOW társasjátékként való megtervezésénél elsődleges célom volt lehetővé tenni mindenkinek, hogy játék közben tanár lehessen. Mindannyiunknak vannak erősségei és gyengéi. A CASHFLOWjáték megengedi minden játékosnak, hogy egyszerre tanítson és tanuljon. Ha őszintén vágysz arra, hogy a való életedben anyagilag független légy, a következő tanulási tervet ajánlom:

Hat lépés az anyagi függetlenséghez:

  1. Keress 1-5 barátot, akik szintén komolyan úgy gondolják, hogy anyagilag függetlenek akarnak lenni.
  2. Tegyetek szabaddá 3 órát a játékra.
  3. Egyezzetek meg abban, hogy havonta egyszer játsszátok ezt a játékot, 1 éven keresztül. Például minden hónap harmadik szombatján, délelőtt 9-12 között. Ismétlés a tudás anyja.
  4. A játék végeztével mindig szánjatok időt arra, hogy megbeszéljétek, a valódi életben mit csinálnak másként a társaság egyes tagjai a játékban szerzett tapasztalataikból okulva. Például: csökkentik-e az adósságaikat vagy a költségeiket? Sikerült-e növelni a megtakarításaikat? Találtak-e valami érdekes lehetőséget, amibe befektethetnének?
  5. MOST JÁTSSZÁTOK EL A VALÓSÁGOT! Ha már jól belejöttetek a játékba, akkor minden játékos ráírhatja a valódi megélhetési költségeit és bevételeit a saját Játéklapjára, és így játszhattok újra. Eközben mindenki megfigyelheti, hogy saját énjének modellje vajon ki tud-e szabadulni a Mókuskerékből.
  6. Mindig időben kezdjetek és végezzetek. Jelenjen meg mindenki. Támogassátok egymás tanulását és életre szóló fejlődését! Éljétek át együtt, ahogyan az agyatokból előbukkan az igazi pénzügyi géniusz! 


A Magar Gazdag Papa Klub már sajnos nem tud beszerezni Cashflow 101 Társasjátékot.

A Magyar Gazdag Papa Klubnak van még pár használt 202-es kártyapakli-szettje, melyeket szeretnénk eladni.

Feel Good Best Excellent Positive Thinking Concept

Érezd jól magad! – ez a befektetés egyik alaptétele.

Miért leszel még sikeresebb, ha közben jól is érzed magad? Amikor a pénzügyi és személyes fejlődésünkről van szó, mi nők …

Bukott angyal lett az arany

Ereje teljében a dollár, márpedig az amerikai fizetőeszköz felértékelődése a nyersanyag árak letöréséhez vezet. Egyedüli kivétel talán a közel-keleti feszültségek …

Closeup of hands holding cash

4 ok, hogy miért nem vagy még milliomos

Rengeteg ember kétségbeesetten akar milliomos lenni, de miért nem sikerül nekik?  Bár a pénz nem tud boldogságot venni, az anyagi …

A pénz új szabályai

A pénz új szabályai #2: Tanuld meg használni a hitelt

A jó adósság és a MEP ereje Számos ember tanítja, hogy a hitel rossz vagy gonosztól ered. Arról szól a …

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email