fbpx

Újdonság: Weboldalunk folyamatosan változik, illetve bővül. A Változásokat a láblécben található “Weboldal Változások” menüpontban követheted nyomon.

QT: A fájdalom csak most kezdődik

Planning, risk and strategy deadline time in business
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

A FED kifút a határidőkből!

A mennyiségi szigorítás (QT) tavaly publikált határideje alapján a FED október (amikor a QT kezdődött) és január vége között 50 milliárd dollár „megsemmisítését” tervezte. De nem így történt. Február közepén is még csak 21 milliárdnál tartottak. Mindemellett az ellenkezőjét is tették és létrehoztak újabb 16 milliárdot csak február első felében. Az érintettek kamat túlemeléssel válaszoltak és ez egy kegyetlen tőzsdei korrekcióhoz vezetett. 

De ez még mindig csak a kezdet. A QT-t felgyorsították, havi 20 milliárdról 50 milliárdra, így 2020 végéig 1,6 trillió dollár „megsemmisítése” a FED terve. Tehát a QT még csak most kezdődik.

A kamatok, ennek hatására, elkezdtek emelkedni. A legfrissebb Macro Watch videóban azt néztük meg, hogy a QT hogyan fogja befolyásolni a FED eszközeit és kötelezettségeit a következő néhány évben és hogy ez miért fogja a kamatokat fel az eszközök árát pedig jócskán lenyomni.

A mennyiségi szigorítás és a „kiszorítás” a kormány trillió-dolláros éves veszteségén keresztül bizonyítja, hogy ez egy mérgező kombináció a befektetők számára. Az első pánik hullám 10%-kal szorította lejjebb a részvényeket néhány hete. Ez nem túl jó jel mindannak tükrében, hogy a QT csak most kezdődött és a kormány nagy hitelfelvételei még ebben nem is játszottak szerepet. A QT és a kormány kölcsönfelvétele együtt fogják gyorsítani a következő hónapok eseményeit. Ez a videó elmagyarázza, miért kell a befektetőknek felkészülni még több eladási pánik hullámra.

Bemutat egy becslést is, hogy mennyi ideig tud folytatódni a QT és elárulja, hogyan találd meg és töltsd le azokat az adatokat, amik heti bontásban mutatják 2002-től kezdve a FED eszköz- és kötelezettség állományát.

Boldog Születésnapot Magyar Gazdag Papa Klub

A Magyar Gazdag Papa Klub 7. születésnapja alkalmából Robert Kiyosaki személyesen üzent nekünk és mindazoknak akik ismerik a klubot, és …

3d illustration metal puzzle pieces

Két megoldás meséje

Az egyértelmű és a fordított közötti különbség A múlt héten a fordítotton keresztüli rejtett profit megtalálásáról írtam. Abban a cikkben …

Gold Medal with Ribbon.

Pénzügyi leckék egy olimpikontól

Amit egy tornász taníthat a pénzről és a meggazdagodásról Ez a hét a 30. Olimpiai játékok indulásától visszhangzik, amit idén …

Business finance concept,Business people are analyzing the work and taking notes.

Költségterv

A költségterv a pénzgyi nyilvántartás után a legfontosabb. Azon kívül, hogy könyveljük, nyilvántartjuk a pénzmozgásainkat, fontos szerepet kell hogy betöltsön …

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email