A napokban beszélgettem pár régi ismerősömmel, és amikor a tanulás témakörről kezdtünk beszélni, szinte mindannyian hasonlóan reagáltak: "Nincs időm tanulni..."

Az egyikőjük, gyerekkori barátom, azzal érvelt, hogy dolgoznia kell, mert el kell tartania a családját is és a szüleit is.

Megkérdeztem tőle: "Mi lenne ha meg tudnád tanulni azt, hogy okosabban dolgozz és nem keményebben?"

"Arról nem lehet tanulni sehol" - felelte.

"Látod. Azzal, hogy így gondolkodsz, lezártad az elmédet, így észre sem veszed azokat a lehetőségeket, amelyek körülvesznek." feleltem.

 

 

 

  

Többéves fejlesztés után megérkezett:
Az első magyar 
Üzleti Hangoskönyvtár
applikáció. 

Próbáld ki 90%-os kedvezménnyel,
4.990 Ft helyett 499 Ft-ért!

 

 

arrow left 128

 

 

Kattints a bal-oldali mobil képére és igényeld a 90%-os kedvezményt adó kuponodat, amit az első hónap előfizetéséből kapsz!

A jó adósság és a MEP ereje

Számos ember tanítja, hogy a hitel rossz vagy gonosztól ered. Arról szól a prédikációjuk, hogy okos dolog visszafizetni minden hitelt vagy távol is maradni azoktól. És bizonyos mértékben igazuk is van.

Van jó adósság és rossz adósság. Bölcs dolog visszafizetni a rossz adósságot, vagy bele sem vágni. Egyszerűen fogalmazva, a rossz adósság pénzt vesz ki a zsebedből, a jó adósság pénzt tesz a zsebedbe.

Egy hitelkártya általában rossz adósság, mert az emberek arra használják, hogy olyan dolgokat vegyenek, amik elértéktelenednek, mint pl. nagyképernyős TV, autó vagy nyaralás. Ellenkezőleg egy befektetési ingatlanra felvett hitellel, amit kiadsz bérbe, az eszköz cashflow-ja fizeti a törlesztő-részletet és pénzt tesz a zsebedbe.

Miért az tesz gazdaggá, amit tudsz, nem pedig amid van?

Ez a pénz szabályai sorozat első része. A sorozat alapjait a "The Real Reason You Feel (and Are) Poorer" cikkemben fektettem le. Kifejezetten ajánlom, hogy előbb olvasd el azt, felkészülésként erre és a pénz többi új szabályára.

Hallottál már olyanról, aki azt mondta, bárcsak lenne egy millió dollárja? Aztán gazdag lett, igaz? Vagy, hogy valaki szerette volna megnyerni a lottót? És megnyerte?
Persze vannak olyan emberek, akik kerestek egy millió dollárt, vagy megnyerték a lottót, aztán elvesztették az egészet. Már nem gazdagok többé. Miért lehet ez?
Alapvetően azért, mert félreértik, hogy mi tesz elsősorban gazdaggá, és hogy a pénz valójában mi is. 

A 30-as évek óta népszerű teória, hogy természetes előmenetele a valuta háborúnak a kereskedelmi háború, annak pedig a lövöldözés. Mind a történelem, mind az elemzések alátámasztják ezt az elméletet.

Valuta háborúk nem léteznek állandóan, csak bizonyos feltételek mellett alakul ki és tart addig, míg a rendszer reformja vagy összeomlása nem követi. Az állapot, ami előidézi, a túl sok adósság és a túl kevés növekedés.

Ilyen körülmények között az országok próbálják a gyarapodást ellopni a kereskedelmi partnerektől azzal, hogy olcsóbbá teszik a valutájukat, hogy támogassák az exportot és export-függő munkahelyeket teremtsenek.

A középosztály kihalása és amit ez jelent számodra

Engedd meg, hogy feltegyek egy egyszerű kérdést. Gazdagabbnak érzed magadat, mint 10, 20, 30, 40, vagy akár 50 évvel ezelőtt? Vagy szegényebbnek?

Ha a válaszod szegényebb volt, nem vagy egyedül.

A PEW Research Center kutatása alapján az amerikaiak többsége rosszabbnak érzi az életét, mint 50 éve volt. 41% érzi rosszabbnak, 37% jobbnak.

De ez csak érzés, vagy tények is alátámasztják?

Számos embert azt gondolja, hogy minden gonosz eredete a pénz. Ezzel sosem értettem egyet, és hiszem, hogy a pénz hiánya áll a gonosz dolgok hátterében. Amikor nincs elég pénzünk kifizetni a számláinkat, a félelem vezérli a döntéseinket – és egy félelemmel teli döntés, szinte mindig rossz döntés.

Amikor aggódunk a pénzügyi jövőnket illetően, akkor az válik a legfontosabbá. Ironikus, hogy az emberek, akiknek nincs elég pénzük, sokkal többet gondolnak rá, mint azok, akiknek van.

A pénz, mint oly sok dolog, túl fontossá válhat. Egyszerű megfeledkezni arról, hogy ez csak egy eszköz, ami elvisz minket az élet valóban fontos dolgaihoz. A pénz önmagában nem a legfontosabb dolog. Amit a pénzzel tehetsz, az.

Aggódsz amiatt, hogy minden egyre drágább, mikor mész bevásárolni? A venezuelaiak is. A fogyasztói árak 6147%-os éves növekedést mutattak februárban. Ez inkább tisztán elméleti lehet, mivel a spirális infláció nem sok javat hagyott a reménytelen venezuelaiaknak megvenni, hiszen élelmiszerből és gyógyszerekből is kifogytak. Az a kevés, ami elérhető, az is a feketepiacról származik. Az átlag venezuelai kereset jelenleg néhány dollár havonta. Egy zacskó rizs, ha egyáltalán lehet kapni, 8000 Bolivar-ba kerül, ami meghaladja a jelenlegi minimálbérüket.

Az ellenzéki közgazdász, Angel Alvarado hirdeti, hogy „Készült a szocializmusban”, a mostani venezuelai nyomorúság a szocialista politika eredménye.

A FED kifút a határidőkből!

A mennyiségi szigorítás (QT) tavaly publikált határideje alapján a FED október (amikor a QT kezdődött) és január vége között 50 milliárd dollár „megsemmisítését” tervezte. De nem így történt. Február közepén is még csak 21 milliárdnál tartottak. Mindemellett az ellenkezőjét is tették és létrehoztak újabb 16 milliárdot csak február első felében. Az érintettek kamat túlemeléssel válaszoltak és ez egy kegyetlen tőzsdei korrekcióhoz vezetett. 

alan greenspanJanuár 18-án egy nagy konferencia asztal körül ültünk Alan Greenspan-nel 8 másik ember társaságában és lehetőségünk volt történelmi jelentőségű kérdéseket feltenni neki:
A kereskedelmi többlet országainak központi bankjai, mint a People’s Bank of China, az okai a „globális megtakarítási bőség”-nek azzal, hogy annak megfelelő trillió dollárnyi értékben nyomtatott a saját valutájából?
Én bizonyos vagyok benne, hogy igen.
Dr. Greenspan azt mondta, nem ért egyet. Szerinte nem ez okozta a megtakarítási bőséget. Ebben a rövid bejegyzésben elmagyarázom, miért volt ez történelem-formáló válasz.

piggy bank

Tanuld meg hogyan tegyél félre pénzt jövőbeni befektetésekre, akkor is ha úszol a rossz adósságban.
Kvíz kérdés: Ha megkapod a fizetésedet, kinek fizetsz először? Ha Te átlag ember vagy, akkor valószínűleg mindenki másnak fizetsz először (jelzáloghitel, bolt, szolgáltatások, biztosítás, autóhitel, stb), aztán ha ezek megvannak, ami marad (ha marad) az megy a megtakarításba. Ez a klasszikus fizess magadnak utoljára forgatókönyv. Aztán türelmesen vársz a következő fizetésre és megismétled az egészet újra. De ha egyszer ki akarsz jutni a mókuskerékből, akkor most mondom, rosszul csinálod.

A fizess magadnak először filozófiája George Clason könyvéből ered, Babilon leggazdagabb embere a címe és kb. egy évszázaddal ezelőtt íródott. Az üzenete mindmáig érvényes, annak ellenére, hogy a világ nagyot változott. A Nasdaq például ezt nevezte meg az elsőszámú bizonyított módnak a megtakarításhoz.

Az okos emberek két típusa és megközelítéseik a megtakarításokhoz.

Egyszerűen: az okos ember nem takarít meg.

Legalábbis a Money magazin egyik cikke alapján, amiben érdekesen kötötték össze a pontokat. Egy Ohio-i egyetemi kutatást idéztek, ami azt mutatta, hogy a 130-as IQ-val rendelkező emberek 6-18,5ezer dollárral többet keresnek azoknál, akiknek 100 az IQ-ja. Ezután egy másik kutatásra tértek, amit a Bloomberg végzett és azt szemléltette, hogy a legjobban keresők Amerikában azokban a városokban élnek, ahol a legdrágább az élet - tehát ahol a legnehezebb megtakarítani.
Ezek következménye, hogy az okos emberek nem megtakarítók.
A furcsa logika mellett, a világ számos okos emberével való találkozásom alapján tudom, hogy tény, sokan nem megtakarítók. Ahogy a fenti cikk is jól mondja, nem függ össze szorosan, hogy ha valaki sokat keres akkor ezáltal vagyonosabbá is válik.

affiliate marketing small

A Gazdag Papa Klub küldetésének tartja, hogy Robert Kiyosaki tanításai széles körben minél több emberhez eljusson. A Klub rendezvények és előadások keretében segíti a pénzügyi- és érzelmi intelligencia növelését, ehhez kapcsolódó gazdasági tevékenységek sikerességét.

Ezen törekvésünket partnerként Te is segítheted, mondd el, add tovább a lehetőséget.

Világszerte több mint 8ezer magyar választotta a Magyar Gazdag Papa klubot, tanulási, fejlődési forrásként. Jelentkezz ma a Magyar Gazdag Papa Klub Partnerprogramjába.

Cashflow 101

A Cashflow 101-es és 202-es összegű Robert Kiyosaki fejlesztette ki az érdeklődőket, készítsen embereket megkapja a befektetési alapjaira, vagy pedig egy fellendített emberek gondolkodásmódjára. Cash flow szórakoztatva és cselekvéssel tanúsítva a pénzügyi készségeket. Provokál, tanít és egy kész késztet, hogy vagyonos ember módjára gondolkodj. Más játékokkal ellentétben a Cashflow a játékot messze túlhaladó tanulságokkal kapcsolatban. Akik leülnek játszani, nemcsak pénzügyi készségeiket és gondolkodásmódjukat fejlesztik, ha ön önbizalmuk nő.


Weboldal ValtozasokMint azt már tapasztalhattad rendezvényeink végén mindig érdeklődünk visszajelzésed iránt.
Jópár dolgot megfogadtunk, és változtattunk, változtatunk az eddigieken:

  • Új előadók
  • Van aki már nem tart előadást nálunk
  • Tematikus és elméleti tanfolyamainkat átalakítottuk, egyes képzések mérsékelt árakon elérhetőek
  • Rendszeresen jelentkezünk új blogbejegyzésekkel
  • Megalkottuk a "Vándor Cashflow" rendezvényünket

KK 092117 ImageTanuld meg, hogyan tegyél félre pénzt jövőbeni befektetésekre, akkor is, ha úszol a rossz adósságban.

Kvíz kérdés: Ha megkapod a fizetésedet, kinek fizetsz először? 

Ha Te átlag ember vagy, akkor valószínűleg mindenki másnak fizetsz először (jelzáloghitel, bolt, szolgáltatások, biztosítás, autóhitel, stb), aztán ha ezek megvannak, ami marad (ha marad), az megy a megtakarításba. 

Rengeteg ember kétségbeesetten akar milliomos lenni, de miért nem sikerül nekik? 

Bár a pénz nem tud boldogságot venni, az anyagi szabadság biztonságot nyújt. Mint bármi más esetben az életben, mielőtt elérsz egy célt, például hogy milliomossá válj, szükséged van egy megfelelő stratégiára és arra is, hogy megtudd, miért nem érted még el a célodat.

Vannak kifogások és okok, hogy miért nem tartasz még ott pénzügyileg, ahol szeretnél. Szóval szorítsd vissza a „nem tudom”-okat és kifogásokat és olvasd el azt a négy okot, amiért még nem érted el a célodat. 

RDCHU CFbDayA Magyar Gazdag Papa Klub 7. születésnapja alkalmából Robert Kiyosaki személyesen üzent nekünk és mindazoknak akik ismerik a klubot, és járnat képzéseinkre, tréningjeinkre.

 

 

 

budgetKöltségterv:

A költségterv a pénzgyi nyilvántartás után a legfontosabb. Azon kívül, hogy könyveljük, nyilvántartjuk a pénzmozgásainkat, fontos szerepet kell hogy betöltsön a költségterv.

Az arról szól, hogy a beérkező pénzeket milyen arányban és mire tudom elkölteni.

Ahogy nagypapám szokta mondani: Oszd be a pénzed.

Én ezt úgy csinálom, hogy vettem egy sok-zsebes műanyag borítékot. Úgy néz ki mint egy boríték, csak vastagabb, és kb 12 zsebe van.

Magyar Gazdag Papa Klub klubkártyákavagy Hogyan profitálhatsz egy főnixmadár újjászületéséből?

Az elmúlt években sokat olvashattunk vagy hallottunk arról, hogy Magyarország rengeteg sikeres nemzetközi vállalat kiindulópontja. Legtöbbet a LogMeIn, Prezi, Ustreem neve került előtérbe. Ezen három cég leginkább abban hasonlít egymásra, hogy egy-egy ügyesen felépített szoftveres háttérrel olyan megoldást tudnak nyújtani a világon bárki számára, amely használatával a felhasználók automatikusan egymásnak ajánlják a szolgáltatást. 

Magyar Gazdag Papa Klub klubkártyáit is kibocsájtó cég tulajdonosával készített interjút veletek is meg szeretném osztani.

 

ingatlan mitoszAz ingatlanbefektetések a meggazdagodáshoz vezető út egy speciális és mindenki számára nyitva álló területét képviselik, továbbá a vagyon megtartásának elsődleges eszközei, ami minden anyagilag sikeres ember portfóliójának a részét képezi.

Ebben a blogbejegyzésben található gondolatokkal nem titkolt célunk, hogy eloszlassuk az esetleges félelmeidet és rávilágítsunk arra, hogy számodra is reális cél lehet, hogy ingatlanbefektetések segítségével plusz bevételekre tegyél szert, sőt az ingatlanok akár az anyagi függetlenséged megteremtéséhez vezető kulcsot is jelenthetik.

Teljesen mindegy, hogy milyen iskolai végzettséggel rendelkezel, mennyi idős vagy, milyen az anyagi helyzeted, ha elég nyitott vagy és van bátorságod az álmaid után eredni bármit elérhetsz, ehhez szeretnénk számodra kipróbált eszközöket biztosítani. 

InternetMarketing

A Modern Technológia fejlődésével és változásaival a vállalkozások mindent megtesznek, hogy életben tudjanak maradni. 

De mégis hogyan tudod vállalkozásod tovább fejleszteni és sikeressé tenni?

  • A weboldal látogatók vonzásán kívül (még akkor is ha több ezer látógatóról beszélünk) törekedj arra, hogy ezek a látogatók a lehető legnagyobb számban érdeklődőkké, vásárlókká konvertáljanak. 

Hogyan tudod ezt megvalósítani? 

Az Online Marketing eszközök és technikák segítségével. 

Az alábbi 12 okkal szeretném bemutatni neked, hogy az Online Marketing miért bölcs befektetés és rendkívül hatékony csatorna a vállalkozásod fejlődése érdekében.

Marketing TervMi a Marketing Terv?

A Marketing Terv egy vállalkozási alapdokumentum - kéne hogy legyen, azonban a vállalkozások 95%-a elfelejti elkészíteni. Fontossága abban áll, hogy a Marketing Terv gyűjti egybe az üzleti működés legfőbb pontjait, azt, amiért és ahogyan a vállalkozás végül is működik. Míg a pénzügyi terv és a jogi keretek lényegében támogatnak (onnan tudjuk meg, hogy a vállalkozás mennyire lesz nyereséges illetve milyen jogi formában működik), az alapot a Marketing Terv adja: mit akarunk eladni, kinek, hol, milyen áron, hogyan fogjuk észrevétetni magunkat. Ezen pontok tisztázása és összefoglalása adja lényegében a Marketing Tervet.

Üzleti Terv

Mi az üzleti terv?

Az üzleti terv egy olyan dokumentum, amelyben ismertetjük meglévő, vagy leendő vállalkozásunkat, annak jövőre vonatkozó céljait, azt, hogy ezeket a célokat hogyan szeretnénk elérni, kinek szeretnénk termékünket/ szolgáltatásunkat eladni és ehhez milyen eszközökre, milyen reklámra és mennyi pénzre van szükségünk.

Miért leszel még sikeresebb, ha közben jól is érzed magad?

Amikor a pénzügyi és személyes fejlődésünkről van szó, mi nők néha hajlamosak vagyunk túl komolyan venni saját magunkat. Értem én! Vannak stresszes dolgok, ezen kívül az anyagi függetlenségünk eléréséért sokat kell tanulnunk és tennünk. 

De én mégis úgy gondolom, hogy nagyon fontos szem előtt tartanuk, hogy a befektetésnek élvezhetőnek is kellene lennie! 

Valójában az, hogy érezzük jól magunkat, mind közül az egyetlen legalapvetőbb szabály. 

És hogy mit is jelent az, hogy ’Érezzük jól magunkat?’ 

Miért mindig a csapatok győznek és nem az egyedül dolgozó üzletemberek az üzlet és a befektetések világában? 

Gazdag apám mindig azt mondta, hogy „Az üzlet és a befektetés csapatjáték.”

Így folytatta: „Az ok, amiért az alkalmazottak és az egyéni vállalkozók gyakran veszítenek az üzlettulajdonosokkal és befektetőkkel szemben az nem más mint, hogy egyénként játszanak egy egész csapattal szemben.” 

Gazdag apám lerajzolta a CASHFLOW négyszöget, hogy megmutassa: 

Véleménye szerint az iskolarendszer már nagyon kiskortól kezdődően beleneveli ezt a fajta hátrányt a gyerekekbe. Jó példa erre az, hogy a diákoknak önállóan kell a teszteket megoldaniuk. Ha pedig megpróbálnak mégis segítséget kérni, akkor azt már puskázásnak hívják. Az üzleti életben azonban pont fordítva van, az üzletemberek csak akkor lesznek sikeresek, ha együttműködnek a teszt ideje alatt … és az üzleti világban bizony minden nap tesztnapnak számít. 

Két megoldás meséjeAz egyértelmű és a fordított közötti különbség

A múlt héten a fordítotton keresztüli rejtett profit megtalálásáról írtam. Abban a cikkben arra bíztattalak, hogy szélesítsd ki látószögedet a körülötted lévő lehetőségekre, hogy megtalálhasd a fordítottat. Mikor így teszel, gyakran a legfurcsább helyzetekben teszed ezt.

Ezen a héten egy rövid történetet osztok meg barátomról, Donald Trumpról, ami lenyűgözően mutatja be a fordított koncepcióját, valamint a kreatív gondolkodás értékét és jelentőségét a megtalálásban.

Kevéssel ezelőtt Donald meghívott Robertet és engem, hogy látogassuk meg őt a Trump National Golf Clubban, Los Angelesben. Mr. Trump személyesen vezetett körbe minket a festői óceánparti golfpályán, majd megállt a főépület előtt és azt mondta: „El kell mesélnem egy történetet.”

Adósság és bizalomA nyertesek és vesztesek, amikor a kormányok a pénzzel játszanak

Ez egy rendkívül fontos hónap az Amerikai gazdaságnak. Amint már hétfő este megírtam az Amerikai korány közeledik a pénzügyi-év végéhez, és az újságok, a tv-hírek tele vannak spekulációval, hogy a kormány megegyezik-e, így működésben tartva a gépezetet.

A Demokraták és a Republikánusok nem értenek egyet abban hogyan költsék el a mi adózott pénzünket, ezért egy olyan rendelkezést használnak, amely lehetővé teszi, hogy a kormány tovább folytassa üzleti tevékenységét, ahogy azt korábban is tette. Idén azonban az  “Obamacare” életbe lép. A Republikánusok mindent megtesznek azért, hogy felerősítsék a függőben lévő kormányt, hogy késleltessék a számlát, mely hatályba lép.

Lassan kapaszkodik vissza az aranyárAz aranyár az év első felében más irányt nem igen ismerve, jóformán csak dél felé haladt. Július eleje óta azonban egy emelkedő fázis vette kezdetét, ami persze egyelőre nem több a korábbi esések technikai kiigazításánál. Ahhoz hogy tényleg a sanyarú idők végéről lehessen beszélni, legalább 1.500 dollár fölé kéne emelkedni a jegyzésnek, amitől most még nagyon messze van az árfolyam – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Jim Rogers sztárbefektető, Soros György korábbi partnere szerint mielőtt az arany ismét jobban erőre kapna, még három számjegyű árfolyam is következhet.

Csillapodó pánik az arany piacánPánikszerű hangulat lett úrrá az arany piacán, miután néhány hete már a 30%-ot is megközelítette az árfolyam esése az év eleje óta. Azóta némileg magára talált a sárga nemesfém, ami egyrészt a túladottság utáni technikai korrekció eredménye, de a Kínában erős fizikai kereslettel időközben fundamentálisan is érkezik felmentő sereg a vesztésre álló aranypiaci bikák táborába – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Az arany árfolyama több mint egy évtizeden keresztül rekordot rekordra halmozott. Aztán az idén egy méretes esés formájában jött a nagy kiábrándulás mindazok számára, akik hinni merték, hogy a tőzsdén az égig nőhetnek a jegenyefák.

A siralomházból hozta vissza a Fed az aranyatA Fed hol elvesz, hol visszaad. Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény az elmúlt héten ismét jól esően dobogtatta meg az aranybefektetők szívét. A legutóbbi kamatdöntő ülés közzétett jegyzőkönyve és a Fed elnökének kommentárjai arra engednek következtetni, hogy az expanzív pénzügypolitikának talán mégsem lesz olyan hamar vége, mint amire időközben már sokan számítottak, és ez a múlt hét második felében erőteljesen feljebb tornázta az arany árfolyamát – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

A probléma a következőAhhoz, hogy egy gazdaság növekedjen, a következő dolgok közül egy vagy több bekövetkezésére van szükség: vagy a munkaerőnek, vagy a béreknek, vagy a hitelállománynak növekednie kell. Mindez azért, mert összességében minden gazdaság méretét az határozza meg, mekkora a népessége, illetve mennyit költenek az emberek. Az Egyesült Államok gazdaságával az a probléma, hogy a fentiek közül egyik sem növekszik eléggé ahhoz, hogy megfelelő növekedést generáljon. Ami még rosszabb, kevés okunk van elhinni, hogy ez változni fog a belátható jövőben.

Bukott angyal lett az aranyEreje teljében a dollár, márpedig az amerikai fizetőeszköz felértékelődése a nyersanyag árak letöréséhez vezet. Egyedüli kivétel talán a közel-keleti feszültségek és az OPEC tagországok elszántsága miatt magát jól tartó kőolaj. A vesztes nyersanyagok sorában élen jár az arany, amely ünnepelt sztárból néhány hónap leforgása alatt bukott angyal lett – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Végkiárusítás az arany piacánMúlni látszik a válság, nem fenyeget infláció, zuhannak a nyersanyagárak, az arany pedig olyan olcsó mint legutóbb három éve. A sárga nemesfém piaca világ vége hangulatban árazza a válság és a pénzügyi expanzió korszakának közeledő végét. A dráma féktelen eladási hullámban mutatkozik meg, amelynek egyelőre nem látni a végét. Az áprilistól júniusig tartó idei második negyedév mélyvörös mínuszt rótt az aranyár történetébe – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Arany, ezüst a kínpadon

Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény, a Fed, szerdai kamatdöntő ülésének kommentárjában az év végétől kilátásba helyezte kötvényvásárlási programjának lehetséges csökkentését. Az arany, az ezüst, a dollár devizapárok valamint a részvénypiacok méretes eséssel reagáltak erre a hírre – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Mi történt az arannyal

A következőket gondolom. 2012 harmadik negyedévében az arany ára felment unciánként 200 dollárra, amikor a Fed ismét elkezdte azt sugallni, hogy hamarosan megkezdi a pénzügyi könnyítés (QE3) harmadik fázisát. Amikor azonban az arany ára nem emelkedett tovább, még azután sem, hogy a pénzügyi könnyítés szeptemberben megkezdődött – és különösen amint az arany elkezdett lefelé mozdulni még a hónapos nagyságú és év végére 85 milliárd dollárnyira duplázott pénzügyi könnyítés ellenére is – az aranybefektetők kezdtek nagyon idegesek lenni. A QE 3 valóban nagy tőzsdei lendületet generált, sőt, még az otthonok árai is emelkedtek, az arany ára azonban gyengült. Így visszatekintve egészen bizonyosnak tűnik, hogy a tőzsdei fellendülés pénzt vont ki az aranyból, amint számos befektető kivette a pénzét az arany ETF-jeiből és átirányította tőkébe.

5 lépés hogy kinyísd a pénzügyi képzés ajtóit

A pénzügyi képzés lehetősége a kopogtatás

Rengeteg lehetőség áll ma a nők rendelkezésére, azonban a félelem gyakorta állja útját a továbbhaladásnak. Amennyiben meg akarod változtatni az életed, jobbá tenni azt és elindulni az anyagi függetlenség útján, íme, az öt javaslatom:

1. Döntsd el, mi a fontos számodra.

Amennyiben férjedtől, családodtól vagy a kormánytól függesz, nem te irányítod az anyagi jövődet és jólétedet. Az első lépés, hogy eldöntsd, függeni akarsz… vagy független lenni.

Amennyiben a függőséget választod, tedd keresztbe ujjaid és reméld, imádkozz, hogy marad még valami számodra az út hátralévő részén. Ha azt választod, hogy teljes anyagi létedet és jövődet valaki más kezébe helyezed, azt mondanám te vagy a legnagyobb szerencsejátékos.

Hogyan tanulnak a gyermekek és mit jelent ez a pénzügyi képzésben?A tanulás három ablaka

Az elmúlt hetek alkalmával többször is blogoltam soron következő könyvemről: Miért a jeles tanulók dolgoznak a közepeseknek – és az elégségesek a kormánynak. A könyvesboltok polcain 2013. április 8-tól megtalálható könyv az én útmutatóm a szülőknek a pénzügyi oktatásról, ami bemutatja, hogyan indíthatjuk útjára gyermekünket a pénzügyi életben – anélkül, hogy pénzt adnánk nekik.

A könyvben bemutatom a három ablakot, amin a gyermekek keresztül mennek. Ezen ablakok megértése létfontosságú azoknak a szülőknek, akik a pénzről, és annak működéséről szeretnék tanítani gyermekeiket, méghozzá hatékonyan, egy életre szólóan.

A tanulási ablakok során létfontosságú, hogy napi rendszerességgel új gondolatokat, szavakat, koncepciókat és tapasztalatokat mutassunk be gyermekeinknek, azért hogy átfogó pénzügyi tudással rendelkezzenek.

MLM MagazinAmennyiben Gazdag akarsz lenni, el kell fogadnod a tényt, miszerint a problémák sosem fognak eltűnni. Nem számít, hányszor találsz megoldást egy problémára, rögtön újabbak fognak megjelenni.

Az ügyes cégek meglátják a világ problémáit, és megtalálják a megoldásokat. A legsikeresebbek találják meg a legjobb megoldásokat. E cégekben rendkívül okos férfiak és nők dolgoznak, magas pénzügyi intelligenciával, ami szilárd pénzügyi oktatásból eredeztethető.

A jó tanács ereje

Miért vezet a felár kifizetése a meggazdagodáshoz

Két férfi elment vacsorázni. Régi barátok voltak és már egy ideje nem találkoztak. Az egyikük egy sikeres ingatlan befektető volt. A másik középvezetőként dolgozott egy nagyvállalatnál. A vacsora során elkerülhetetlenül érintették a befektetés témakörét.

"Sohasem tudnám azt csinálni, amit Te," mondta a középvezető a barátjának. “Túl nagy bene a kockázat. Örülök, hogy sikeres vagy, de én sohasem tudnám ezt csinálni”.

"Dehogynem tudnád,” válaszolta az ingatlanbefektető barát. “Mindössze a gondolkodásodat kell megváltoztatni, és egy kis segítséget kérni. Sok évet töltöttem azzal, hogy a pénz és ingatlan-piacot tanulmányoztam, és van egy kiváló ingatlan közvetítőm, aki segít megtalálni és megkötni a jó üzleteket”.

A gazdagok hogyan kerekednek felül a cinizmuson

"Leszakad az ég!" – mondja a belső Kisnyuszi

Legtöbbünk ismeri a Kisnyuszi meséjét, aki körbe rohangál a farmon, a közelgő világvégéről kiáltozva, miután egy makk a fejére esik. Természetesen a mesében az ég nem szakad le, de Kisnyuszinak a tények nem számítanak.
Ahelyett, hogy megnézné mi történik valójában, Kisnyuszi pánikba esik és átragasztja félelmét a többiekre is.

Mindannyian ismerünk Kisnyuszihoz hasonló embereket. És legyünk őszinték, mindannyiunkban lakozik egy belső Kisnyuszi, aki előbújik, amikor félünk, vagy elbizonytalanodunk.

Robert Kiyosaki, a Gazdag Papa, Szegény Papa bestseller írója úgy véli, a világgazdaság 2016-ban összeomlik. Ezt az előrejelzést a legutóbbi beszédében adta, az Andman Property Group és Kiyosaki által szervezett Nemzeti Megvalósítási Kongresszuson Petalling Jaya-n, Malajziában.

„Úgy vélem, ez lesz a világtörténelem legnagyobb gazdasági összeomlása,”állítja Kiyosaki. (A közgazdász Richard) Duncan azt mondja, hogy 5 éven belül omlik össze a világgazdaság, én azt mondom 2016-ban, míg mások 2025-öt mondanak, pedig annál hamarabb bekövetkezik.

Hogyan nőj nagyra problémák megoldásával

Robert Kiyosaki - Két gondolkodásmód

Gazdag apám azt mondta: „Az a baj a világgal, hogy nincs elég problémamegoldó. Tehát, ha problémamegoldó leszel, gazdag leszel.”

Bármilyen sikeres üzletet vizsgálva, az alábbi mintázatot fedezheted fel:

Probléma > Megoldás > Probléma > Megoldás > Probléma > Megoldás > Pénzügyi intelligencia  >

Az ügyes cégek meglátják a világ problémáit, és megtalálják a megoldásokat. A legsikeresebbek találják meg a legjobb megoldásokat. E cégekben rendkívül okos férfiak és nők vannak, magas pénzügyi intelligenciával, −ami szilárd pénzügyi oktatásból eredeztethető−, amit e problémák megoldására használnak, valamint a megoldásokból történő pénzszerzésre.

Kína gazdasági növekedése megálltMost értem haza egy rövid útról Bejingből és Sanghajból. Az a benyomásom, hogy Kína gazdasága már nem növekszik. Amennyiben igazam van, ez jelentős hatással lesz a világgazdaságra.


Az 1980-as évek végétől kezdve Kína egy export- vezette gazdasági stratégiát folytatott, rendkívüli sikerrel. Az Egyesült Államokkal a kereskedelmi többlete 1990-ben 10 milliárd dollár volt, mely 2008-ra 268 milliárd dollárra emelkedett. A kereskedelmi többletből származó pénzen Kína árucikkeket vett Dél-Amerikából, Afrikából, és Délkelet-Ázsiából, valamint precíziós szerszámgépeket Németországból, Japánból és Koreából. Így a megkeresett pénz elköltése révén Kína a “globális gazdaság növekedésének új motorja” lett.

Irányítsd a saját pénzügyi jövődAz átalakulásért tenni kell


Az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarája 2012 áprilisában végzett egy felmérést, mely szerint a kis- és középvállalkozások mindössze 22%-a tervez új alkalmazottakat felvenni a közeljövőben.

A 2012 májusi Munkaügyi Statisztikai Hivatal felmérése alapján több mint 5,1 millió olyan munkanélküli van, aki már legalább 27 hete nem áll alkalmazásban.

Ez igazán rossz hír számodra, ha ki akarod fizetni a számláidat és támogatni szeretnéd a családodat. Másrészről nem változtathatsz a statisztikákon… ez azt jelenti, hogy le kell mondanod az álmaidról, és másoktól kell támogatást várnod? Természetesen nem. Végtére is még három kulcsfontosságú tényezőt te irányítasz:

Sokan rettegnek attól, hogy Barack Obama újraválasztása a kapitalizmus végét jelentené. Rövid hírünk: A kapitalizmus évekkel ezelőtt eltűnt.

 
A kapitalizmus már az I. világháborút sem élte túl, mivel ez a háború megsemmisítette a klasszikus aranyalapot, amire a kapitalizmus épült. Attól a perctől kezdve, hogy az aranyalap megszűnt, az államok, kormányok átvették a világgazdaság irányítását és ezzel a kapitalizmus megszűnt.
 
A kapitalizmus meghatározása: egy olyan gazdasági rendszer, ahol a magánszektor hajtja a termelést tőkefelhalmozás révén. A valódi kapitalista társadalmakban az állam rendkívül korlátozott szerepet játszik. Napjainkban az USA kormánya képviseli a gazdaság több mint 25%-át, és nemcsak a General Motors-t, hanem egy sor más kétes vállalkozást is finanszírozta.
 
Az I. világháború során a kapitalizmust a hitel-izmus váltotta fel, ami azt jelenti, hogy a háborút az állam elképzelhetetlen mértékű adósság létrehozásával finanszírozta. Ezek a hitelek okozták a Tomboló Húszasokként ismert buborékot. A visszafizethetetlen adósságok eredménye volt a nagy gazdasági világválság.