affiliate marketing small

A Gazdag Papa Klub küldetésének tartja, hogy Robert Kiyosaki tanításai széles körben minél több emberhez eljusson. A Klub rendezvények és előadások keretében segíti a pénzügyi- és érzelmi intelligencia növelését, ehhez kapcsolódó gazdasági tevékenységek sikerességét.

Ezen törekvésünket partnerként Te is segítheted, mondd el, add tovább a lehetőséget.

Világszerte több mint 8ezer magyar választotta a Magyar Gazdag Papa klubot, tanulási, fejlődési forrásként. Jelentkezz ma a Magyar Gazdag Papa Klub Partnerprogramjába.

Cashflow 101

A Cashflow 101-et és 202-t Robert Kiyosaki fejlesztette ki azzal a céllal, hogy az embereket megtanítsa a befektetés alapjaira, a vagyont felépített emberek gondolkodásmódjára. A Cashflow szórakoztatva és cselekvéssel tanítja a pénzügyi készségeket. Provokál, tanít és arra késztet, hogy vagyonos ember módjára gondolkodj. Más játékokkal ellentétben a Cashflow a játékot messze túlhaladó tanulságokkal szolgál. Akik leülnek játszani, nemcsak pénzügyi készségeiket és gondolkodásmódjukat fejlesztik, hanem önbizalmuk is nő.

A Magyar Gazdag Papa Klubnak van pár eladó magyar nyelvű Cashflow 101-es társasjátéka. Bontatlan, eredeti csomagolásban.

Weboldal ValtozasokMint azt már tapasztalhattad rendezvényeink végén mindig érdeklődünk visszajelzésed iránt.
Jópár dolgot megfogadtunk, és változtattunk, változtatunk az eddigieken:

  • Új előadók
  • Van aki már nem tart előadást nálunk
  • Tematikus és elméleti tanfolyamainkat átalakítottuk, egyes képzések mérsékelt árakon elérhetőek
  • Rendszeresen jelentkezünk új blogbejegyzésekkel
  • Megalkottuk a "Vándor Cashflow" rendezvényünket

KK 092117 ImageTanuld meg, hogyan tegyél félre pénzt jövőbeni befektetésekre, akkor is, ha úszol a rossz adósságban.

Kvíz kérdés: Ha megkapod a fizetésedet, kinek fizetsz először? 

Ha Te átlag ember vagy, akkor valószínűleg mindenki másnak fizetsz először (jelzáloghitel, bolt, szolgáltatások, biztosítás, autóhitel, stb), aztán ha ezek megvannak, ami marad (ha marad), az megy a megtakarításba. 

Rengeteg ember kétségbeesetten akar milliomos lenni, de miért nem sikerül nekik? 

Bár a pénz nem tud boldogságot venni, az anyagi szabadság biztonságot nyújt. Mint bármi más esetben az életben, mielőtt elérsz egy célt, például hogy milliomossá válj, szükséged van egy megfelelő stratégiára és arra is, hogy megtudd, miért nem érted még el a célodat.

Vannak kifogások és okok, hogy miért nem tartasz még ott pénzügyileg, ahol szeretnél. Szóval szorítsd vissza a „nem tudom”-okat és kifogásokat és olvasd el azt a négy okot, amiért még nem érted el a célodat. 

RDCHU CFbDayA Magyar Gazdag Papa Klub 7. születésnapja alkalmából Robert Kiyosaki személyesen üzent nekünk és mindazoknak akik ismerik a klubot, és járnat képzéseinkre, tréningjeinkre.

 

 

 

budgetKöltségterv:

A költségterv a pénzgyi nyilvántartás után a legfontosabb. Azon kívül, hogy könyveljük, nyilvántartjuk a pénzmozgásainkat, fontos szerepet kell hogy betöltsön a költségterv.

Az arról szól, hogy a beérkező pénzeket milyen arányban és mire tudom elkölteni.

Ahogy nagypapám szokta mondani: Oszd be a pénzed.

Én ezt úgy csinálom, hogy vettem egy sok-zsebes műanyag borítékot. Úgy néz ki mint egy boríték, csak vastagabb, és kb 12 zsebe van.

Magyar Gazdag Papa Klub klubkártyákavagy Hogyan profitálhatsz egy főnixmadár újjászületéséből?

Az elmúlt években sokat olvashattunk vagy hallottunk arról, hogy Magyarország rengeteg sikeres nemzetközi vállalat kiindulópontja. Legtöbbet a LogMeIn, Prezi, Ustreem neve került előtérbe. Ezen három cég leginkább abban hasonlít egymásra, hogy egy-egy ügyesen felépített szoftveres háttérrel olyan megoldást tudnak nyújtani a világon bárki számára, amely használatával a felhasználók automatikusan egymásnak ajánlják a szolgáltatást. 

Magyar Gazdag Papa Klub klubkártyáit is kibocsájtó cég tulajdonosával készített interjút veletek is meg szeretném osztani.

 

ingatlan mitoszAz ingatlanbefektetések a meggazdagodáshoz vezető út egy speciális és mindenki számára nyitva álló területét képviselik, továbbá a vagyon megtartásának elsődleges eszközei, ami minden anyagilag sikeres ember portfóliójának a részét képezi.

Ebben a blogbejegyzésben található gondolatokkal nem titkolt célunk, hogy eloszlassuk az esetleges félelmeidet és rávilágítsunk arra, hogy számodra is reális cél lehet, hogy ingatlanbefektetések segítségével plusz bevételekre tegyél szert, sőt az ingatlanok akár az anyagi függetlenséged megteremtéséhez vezető kulcsot is jelenthetik.

Teljesen mindegy, hogy milyen iskolai végzettséggel rendelkezel, mennyi idős vagy, milyen az anyagi helyzeted, ha elég nyitott vagy és van bátorságod az álmaid után eredni bármit elérhetsz, ehhez szeretnénk számodra kipróbált eszközöket biztosítani. 

InternetMarketing

A Modern Technológia fejlődésével és változásaival a vállalkozások mindent megtesznek, hogy életben tudjanak maradni. 

De mégis hogyan tudod vállalkozásod tovább fejleszteni és sikeressé tenni?

  • A weboldal látogatók vonzásán kívül (még akkor is ha több ezer látógatóról beszélünk) törekedj arra, hogy ezek a látogatók a lehető legnagyobb számban érdeklődőkké, vásárlókká konvertáljanak. 

Hogyan tudod ezt megvalósítani? 

Az Online Marketing eszközök és technikák segítségével. 

Az alábbi 12 okkal szeretném bemutatni neked, hogy az Online Marketing miért bölcs befektetés és rendkívül hatékony csatorna a vállalkozásod fejlődése érdekében.

Marketing TervMi a Marketing Terv?

A Marketing Terv egy vállalkozási alapdokumentum - kéne hogy legyen, azonban a vállalkozások 95%-a elfelejti elkészíteni. Fontossága abban áll, hogy a Marketing Terv gyűjti egybe az üzleti működés legfőbb pontjait, azt, amiért és ahogyan a vállalkozás végül is működik. Míg a pénzügyi terv és a jogi keretek lényegében támogatnak (onnan tudjuk meg, hogy a vállalkozás mennyire lesz nyereséges illetve milyen jogi formában működik), az alapot a Marketing Terv adja: mit akarunk eladni, kinek, hol, milyen áron, hogyan fogjuk észrevétetni magunkat. Ezen pontok tisztázása és összefoglalása adja lényegében a Marketing Tervet.

Üzleti Terv

Mi az üzleti terv?

Az üzleti terv egy olyan dokumentum, amelyben ismertetjük meglévő, vagy leendő vállalkozásunkat, annak jövőre vonatkozó céljait, azt, hogy ezeket a célokat hogyan szeretnénk elérni, kinek szeretnénk termékünket/ szolgáltatásunkat eladni és ehhez milyen eszközökre, milyen reklámra és mennyi pénzre van szükségünk.

Miért leszel még sikeresebb, ha közben jól is érzed magad?

Amikor a pénzügyi és személyes fejlődésünkről van szó, mi nők néha hajlamosak vagyunk túl komolyan venni saját magunkat. Értem én! Vannak stresszes dolgok, ezen kívül az anyagi függetlenségünk eléréséért sokat kell tanulnunk és tennünk. 

De én mégis úgy gondolom, hogy nagyon fontos szem előtt tartanuk, hogy a befektetésnek élvezhetőnek is kellene lennie! 

Valójában az, hogy érezzük jól magunkat, mind közül az egyetlen legalapvetőbb szabály. 

És hogy mit is jelent az, hogy ’Érezzük jól magunkat?’ 

Miért mindig a csapatok győznek és nem az egyedül dolgozó üzletemberek az üzlet és a befektetések világában? 

Gazdag apám mindig azt mondta, hogy „Az üzlet és a befektetés csapatjáték.”

Így folytatta: „Az ok, amiért az alkalmazottak és az egyéni vállalkozók gyakran veszítenek az üzlettulajdonosokkal és befektetőkkel szemben az nem más mint, hogy egyénként játszanak egy egész csapattal szemben.” 

Gazdag apám lerajzolta a CASHFLOW négyszöget, hogy megmutassa: 

Véleménye szerint az iskolarendszer már nagyon kiskortól kezdődően beleneveli ezt a fajta hátrányt a gyerekekbe. Jó példa erre az, hogy a diákoknak önállóan kell a teszteket megoldaniuk. Ha pedig megpróbálnak mégis segítséget kérni, akkor azt már puskázásnak hívják. Az üzleti életben azonban pont fordítva van, az üzletemberek csak akkor lesznek sikeresek, ha együttműködnek a teszt ideje alatt … és az üzleti világban bizony minden nap tesztnapnak számít. 

Két megoldás meséjeAz egyértelmű és a fordított közötti különbség

A múlt héten a fordítotton keresztüli rejtett profit megtalálásáról írtam. Abban a cikkben arra bíztattalak, hogy szélesítsd ki látószögedet a körülötted lévő lehetőségekre, hogy megtalálhasd a fordítottat. Mikor így teszel, gyakran a legfurcsább helyzetekben teszed ezt.

Ezen a héten egy rövid történetet osztok meg barátomról, Donald Trumpról, ami lenyűgözően mutatja be a fordított koncepcióját, valamint a kreatív gondolkodás értékét és jelentőségét a megtalálásban.

Kevéssel ezelőtt Donald meghívott Robertet és engem, hogy látogassuk meg őt a Trump National Golf Clubban, Los Angelesben. Mr. Trump személyesen vezetett körbe minket a festői óceánparti golfpályán, majd megállt a főépület előtt és azt mondta: „El kell mesélnem egy történetet.”

Adósság és bizalomA nyertesek és vesztesek, amikor a kormányok a pénzzel játszanak

Ez egy rendkívül fontos hónap az Amerikai gazdaságnak. Amint már hétfő este megírtam az Amerikai korány közeledik a pénzügyi-év végéhez, és az újságok, a tv-hírek tele vannak spekulációval, hogy a kormány megegyezik-e, így működésben tartva a gépezetet.

A Demokraták és a Republikánusok nem értenek egyet abban hogyan költsék el a mi adózott pénzünket, ezért egy olyan rendelkezést használnak, amely lehetővé teszi, hogy a kormány tovább folytassa üzleti tevékenységét, ahogy azt korábban is tette. Idén azonban az  “Obamacare” életbe lép. A Republikánusok mindent megtesznek azért, hogy felerősítsék a függőben lévő kormányt, hogy késleltessék a számlát, mely hatályba lép.

Lassan kapaszkodik vissza az aranyárAz aranyár az év első felében más irányt nem igen ismerve, jóformán csak dél felé haladt. Július eleje óta azonban egy emelkedő fázis vette kezdetét, ami persze egyelőre nem több a korábbi esések technikai kiigazításánál. Ahhoz hogy tényleg a sanyarú idők végéről lehessen beszélni, legalább 1.500 dollár fölé kéne emelkedni a jegyzésnek, amitől most még nagyon messze van az árfolyam – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Jim Rogers sztárbefektető, Soros György korábbi partnere szerint mielőtt az arany ismét jobban erőre kapna, még három számjegyű árfolyam is következhet.

Csillapodó pánik az arany piacánPánikszerű hangulat lett úrrá az arany piacán, miután néhány hete már a 30%-ot is megközelítette az árfolyam esése az év eleje óta. Azóta némileg magára talált a sárga nemesfém, ami egyrészt a túladottság utáni technikai korrekció eredménye, de a Kínában erős fizikai kereslettel időközben fundamentálisan is érkezik felmentő sereg a vesztésre álló aranypiaci bikák táborába – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Az arany árfolyama több mint egy évtizeden keresztül rekordot rekordra halmozott. Aztán az idén egy méretes esés formájában jött a nagy kiábrándulás mindazok számára, akik hinni merték, hogy a tőzsdén az égig nőhetnek a jegenyefák.

A siralomházból hozta vissza a Fed az aranyatA Fed hol elvesz, hol visszaad. Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény az elmúlt héten ismét jól esően dobogtatta meg az aranybefektetők szívét. A legutóbbi kamatdöntő ülés közzétett jegyzőkönyve és a Fed elnökének kommentárjai arra engednek következtetni, hogy az expanzív pénzügypolitikának talán mégsem lesz olyan hamar vége, mint amire időközben már sokan számítottak, és ez a múlt hét második felében erőteljesen feljebb tornázta az arany árfolyamát – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

A probléma a következőAhhoz, hogy egy gazdaság növekedjen, a következő dolgok közül egy vagy több bekövetkezésére van szükség: vagy a munkaerőnek, vagy a béreknek, vagy a hitelállománynak növekednie kell. Mindez azért, mert összességében minden gazdaság méretét az határozza meg, mekkora a népessége, illetve mennyit költenek az emberek. Az Egyesült Államok gazdaságával az a probléma, hogy a fentiek közül egyik sem növekszik eléggé ahhoz, hogy megfelelő növekedést generáljon. Ami még rosszabb, kevés okunk van elhinni, hogy ez változni fog a belátható jövőben.

Bukott angyal lett az aranyEreje teljében a dollár, márpedig az amerikai fizetőeszköz felértékelődése a nyersanyag árak letöréséhez vezet. Egyedüli kivétel talán a közel-keleti feszültségek és az OPEC tagországok elszántsága miatt magát jól tartó kőolaj. A vesztes nyersanyagok sorában élen jár az arany, amely ünnepelt sztárból néhány hónap leforgása alatt bukott angyal lett – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Végkiárusítás az arany piacánMúlni látszik a válság, nem fenyeget infláció, zuhannak a nyersanyagárak, az arany pedig olyan olcsó mint legutóbb három éve. A sárga nemesfém piaca világ vége hangulatban árazza a válság és a pénzügyi expanzió korszakának közeledő végét. A dráma féktelen eladási hullámban mutatkozik meg, amelynek egyelőre nem látni a végét. Az áprilistól júniusig tartó idei második negyedév mélyvörös mínuszt rótt az aranyár történetébe – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Arany, ezüst a kínpadon

Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény, a Fed, szerdai kamatdöntő ülésének kommentárjában az év végétől kilátásba helyezte kötvényvásárlási programjának lehetséges csökkentését. Az arany, az ezüst, a dollár devizapárok valamint a részvénypiacok méretes eséssel reagáltak erre a hírre – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Mi történt az arannyal

A következőket gondolom. 2012 harmadik negyedévében az arany ára felment unciánként 200 dollárra, amikor a Fed ismét elkezdte azt sugallni, hogy hamarosan megkezdi a pénzügyi könnyítés (QE3) harmadik fázisát. Amikor azonban az arany ára nem emelkedett tovább, még azután sem, hogy a pénzügyi könnyítés szeptemberben megkezdődött – és különösen amint az arany elkezdett lefelé mozdulni még a hónapos nagyságú és év végére 85 milliárd dollárnyira duplázott pénzügyi könnyítés ellenére is – az aranybefektetők kezdtek nagyon idegesek lenni. A QE 3 valóban nagy tőzsdei lendületet generált, sőt, még az otthonok árai is emelkedtek, az arany ára azonban gyengült. Így visszatekintve egészen bizonyosnak tűnik, hogy a tőzsdei fellendülés pénzt vont ki az aranyból, amint számos befektető kivette a pénzét az arany ETF-jeiből és átirányította tőkébe.

5 lépés hogy kinyísd a pénzügyi képzés ajtóit

A pénzügyi képzés lehetősége a kopogtatás

Rengeteg lehetőség áll ma a nők rendelkezésére, azonban a félelem gyakorta állja útját a továbbhaladásnak. Amennyiben meg akarod változtatni az életed, jobbá tenni azt és elindulni az anyagi függetlenség útján, íme, az öt javaslatom:

1. Döntsd el, mi a fontos számodra.

Amennyiben férjedtől, családodtól vagy a kormánytól függesz, nem te irányítod az anyagi jövődet és jólétedet. Az első lépés, hogy eldöntsd, függeni akarsz… vagy független lenni.

Amennyiben a függőséget választod, tedd keresztbe ujjaid és reméld, imádkozz, hogy marad még valami számodra az út hátralévő részén. Ha azt választod, hogy teljes anyagi létedet és jövődet valaki más kezébe helyezed, azt mondanám te vagy a legnagyobb szerencsejátékos.

Hogyan tanulnak a gyermekek és mit jelent ez a pénzügyi képzésben?A tanulás három ablaka

Az elmúlt hetek alkalmával többször is blogoltam soron következő könyvemről: Miért a jeles tanulók dolgoznak a közepeseknek – és az elégségesek a kormánynak. A könyvesboltok polcain 2013. április 8-tól megtalálható könyv az én útmutatóm a szülőknek a pénzügyi oktatásról, ami bemutatja, hogyan indíthatjuk útjára gyermekünket a pénzügyi életben – anélkül, hogy pénzt adnánk nekik.

A könyvben bemutatom a három ablakot, amin a gyermekek keresztül mennek. Ezen ablakok megértése létfontosságú azoknak a szülőknek, akik a pénzről, és annak működéséről szeretnék tanítani gyermekeiket, méghozzá hatékonyan, egy életre szólóan.

A tanulási ablakok során létfontosságú, hogy napi rendszerességgel új gondolatokat, szavakat, koncepciókat és tapasztalatokat mutassunk be gyermekeinknek, azért hogy átfogó pénzügyi tudással rendelkezzenek.

MLM MagazinAmennyiben Gazdag akarsz lenni, el kell fogadnod a tényt, miszerint a problémák sosem fognak eltűnni. Nem számít, hányszor találsz megoldást egy problémára, rögtön újabbak fognak megjelenni.

Az ügyes cégek meglátják a világ problémáit, és megtalálják a megoldásokat. A legsikeresebbek találják meg a legjobb megoldásokat. E cégekben rendkívül okos férfiak és nők dolgoznak, magas pénzügyi intelligenciával, ami szilárd pénzügyi oktatásból eredeztethető.

A jó tanács ereje

Miért vezet a felár kifizetése a meggazdagodáshoz

Két férfi elment vacsorázni. Régi barátok voltak és már egy ideje nem találkoztak. Az egyikük egy sikeres ingatlan befektető volt. A másik középvezetőként dolgozott egy nagyvállalatnál. A vacsora során elkerülhetetlenül érintették a befektetés témakörét.

"Sohasem tudnám azt csinálni, amit Te," mondta a középvezető a barátjának. “Túl nagy bene a kockázat. Örülök, hogy sikeres vagy, de én sohasem tudnám ezt csinálni”.

"Dehogynem tudnád,” válaszolta az ingatlanbefektető barát. “Mindössze a gondolkodásodat kell megváltoztatni, és egy kis segítséget kérni. Sok évet töltöttem azzal, hogy a pénz és ingatlan-piacot tanulmányoztam, és van egy kiváló ingatlan közvetítőm, aki segít megtalálni és megkötni a jó üzleteket”.

A gazdagok hogyan kerekednek felül a cinizmuson

"Leszakad az ég!" – mondja a belső Kisnyuszi

Legtöbbünk ismeri a Kisnyuszi meséjét, aki körbe rohangál a farmon, a közelgő világvégéről kiáltozva, miután egy makk a fejére esik. Természetesen a mesében az ég nem szakad le, de Kisnyuszinak a tények nem számítanak.
Ahelyett, hogy megnézné mi történik valójában, Kisnyuszi pánikba esik és átragasztja félelmét a többiekre is.

Mindannyian ismerünk Kisnyuszihoz hasonló embereket. És legyünk őszinték, mindannyiunkban lakozik egy belső Kisnyuszi, aki előbújik, amikor félünk, vagy elbizonytalanodunk.

Robert Kiyosaki, a Gazdag Papa, Szegény Papa bestseller írója úgy véli, a világgazdaság 2016-ban összeomlik. Ezt az előrejelzést a legutóbbi beszédében adta, az Andman Property Group és Kiyosaki által szervezett Nemzeti Megvalósítási Kongresszuson Petalling Jaya-n, Malajziában.

„Úgy vélem, ez lesz a világtörténelem legnagyobb gazdasági összeomlása,”állítja Kiyosaki. (A közgazdász Richard) Duncan azt mondja, hogy 5 éven belül omlik össze a világgazdaság, én azt mondom 2016-ban, míg mások 2025-öt mondanak, pedig annál hamarabb bekövetkezik.

Hogyan nőj nagyra problémák megoldásával

Robert Kiyosaki - Két gondolkodásmód

Gazdag apám azt mondta: „Az a baj a világgal, hogy nincs elég problémamegoldó. Tehát, ha problémamegoldó leszel, gazdag leszel.”

Bármilyen sikeres üzletet vizsgálva, az alábbi mintázatot fedezheted fel:

Probléma > Megoldás > Probléma > Megoldás > Probléma > Megoldás > Pénzügyi intelligencia  >

Az ügyes cégek meglátják a világ problémáit, és megtalálják a megoldásokat. A legsikeresebbek találják meg a legjobb megoldásokat. E cégekben rendkívül okos férfiak és nők vannak, magas pénzügyi intelligenciával, −ami szilárd pénzügyi oktatásból eredeztethető−, amit e problémák megoldására használnak, valamint a megoldásokból történő pénzszerzésre.

Kína gazdasági növekedése megálltMost értem haza egy rövid útról Bejingből és Sanghajból. Az a benyomásom, hogy Kína gazdasága már nem növekszik. Amennyiben igazam van, ez jelentős hatással lesz a világgazdaságra.


Az 1980-as évek végétől kezdve Kína egy export- vezette gazdasági stratégiát folytatott, rendkívüli sikerrel. Az Egyesült Államokkal a kereskedelmi többlete 1990-ben 10 milliárd dollár volt, mely 2008-ra 268 milliárd dollárra emelkedett. A kereskedelmi többletből származó pénzen Kína árucikkeket vett Dél-Amerikából, Afrikából, és Délkelet-Ázsiából, valamint precíziós szerszámgépeket Németországból, Japánból és Koreából. Így a megkeresett pénz elköltése révén Kína a “globális gazdaság növekedésének új motorja” lett.

Irányítsd a saját pénzügyi jövődAz átalakulásért tenni kell


Az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarája 2012 áprilisában végzett egy felmérést, mely szerint a kis- és középvállalkozások mindössze 22%-a tervez új alkalmazottakat felvenni a közeljövőben.

A 2012 májusi Munkaügyi Statisztikai Hivatal felmérése alapján több mint 5,1 millió olyan munkanélküli van, aki már legalább 27 hete nem áll alkalmazásban.

Ez igazán rossz hír számodra, ha ki akarod fizetni a számláidat és támogatni szeretnéd a családodat. Másrészről nem változtathatsz a statisztikákon… ez azt jelenti, hogy le kell mondanod az álmaidról, és másoktól kell támogatást várnod? Természetesen nem. Végtére is még három kulcsfontosságú tényezőt te irányítasz:

Sokan rettegnek attól, hogy Barack Obama újraválasztása a kapitalizmus végét jelentené. Rövid hírünk: A kapitalizmus évekkel ezelőtt eltűnt.

 
A kapitalizmus már az I. világháborút sem élte túl, mivel ez a háború megsemmisítette a klasszikus aranyalapot, amire a kapitalizmus épült. Attól a perctől kezdve, hogy az aranyalap megszűnt, az államok, kormányok átvették a világgazdaság irányítását és ezzel a kapitalizmus megszűnt.
 
A kapitalizmus meghatározása: egy olyan gazdasági rendszer, ahol a magánszektor hajtja a termelést tőkefelhalmozás révén. A valódi kapitalista társadalmakban az állam rendkívül korlátozott szerepet játszik. Napjainkban az USA kormánya képviseli a gazdaság több mint 25%-át, és nemcsak a General Motors-t, hanem egy sor más kétes vállalkozást is finanszírozta.
 
Az I. világháború során a kapitalizmust a hitel-izmus váltotta fel, ami azt jelenti, hogy a háborút az állam elképzelhetetlen mértékű adósság létrehozásával finanszírozta. Ezek a hitelek okozták a Tomboló Húszasokként ismert buborékot. A visszafizethetetlen adósságok eredménye volt a nagy gazdasági világválság.

A gazdagok összeesküvése - A pénz 8 új szabálya

Exkluzív Online frissítés - #122

Bizonyára neked is feltűnt, hogy az arany és az ezüst ára emelkedik. Mikor ezt írom, az arany ára 30$-os emelkedéssel körülbelül 1670$-os unciánkénti áron mozog, míg az ezüst körülbelül 1$-os emelkedéssel 30$-os unciánkénti árat ért el.

1972-óta az arany és az ezüst megszállottja vagyok, de nem javaslom, hogy most vegyél aranyat vagy ezüstöt, pontosan azért, mert mások vesznek.

A legfontosabb dolgod, hogy megkérdezd: Értek-e az aranyhoz és az ezüsthöz, illetve szeretem-e egyáltalán az aranyat és az ezüstöt? Én szeretem az aranyat is, és az ezüstöt is, mégsem ugrom fejest azért, mert az árak emelkednek.

 

A gazdagok összeesküvése - A pénz 8 új szabálya

Exkluzív Online Frissítés - #121 

Kitör a háború.
Amennyiben figyelemmel kísérted az amerikai elnökválasztásokat, tudod, hogy a Republikánus elnökjelölt, Mitt Romney a Kongresszus wisconsini tagját, Paul Ryant jelölte alelnökévé.

Annak ellenére, hogy a politikai semlegessége törekszem, úgy vélem Paul Ryan jó választás volt. Ez azt jelenti, hogy meghúzzák a csatavonalakat, definiálják a kérdéseket, problémákat, és kitör a háború.

Ezüst - tegnap reggeli zuhanás

Az ezüst árfolyamának zuhanása egybeesést mutat az ADP jelentésével, ami felülmúlta a várakozásokat.

Ugyanakkor jobbára a FOMC (Federal Open Market Committee, a FED egy bizottsága, mely a nyíltpiaci műveleteket felügyeli) napnak, valamint az Egyesült Államok piacnyitásának tudható be a zuhanás. A papírpiac nyers erejét egy vagy két bank, illetve néhány hedge fund nyújtotta.
További hozzáfűzés nem is szükséges.

 

 

 

Amit egy tornász taníthat a pénzről és a meggazdagodásról

Ez a hét a 30. Olimpiai játékok indulásától visszhangzik, amit idén Londonban tartanak. Az Olimpia különleges esemény, négyévente egyszer rendezik meg, amikor is a világ összes országából a legjobb atléták összegyűlnek, hogy lenyűgöző képességeiket bemutassák.
Láttam néhányat az eheti versenyek közül, és el kell, hogy mondjam, ámulatba ejtett az atléták türelmessége, kiválósága. Soha nem érdekeltek különösebben a sportok, sem az úszás, sem a gimnasztika, de lenyűgöző nézni, ahogy nők és férfiak versenyeznek ilyen magas szinteken. Gyakran úgy tűnik, olyan dolgokat visznek véghez, amire az ember képtelen lenne.
Ennél talán csak az hihetetlenebb, hogy ezek az atléták éveken, gyakran évtizedeken keresztül gyakorolnak, hogy erre a szintre jussanak. A gyakorlással töltött évek során kudarcokkal és mindenféle megpróbáltatásokkal is szembe kerülnek. Elképesztő lelkierő, fegyelem és eltökéltség kell ahhoz, hogy valaki Olimpiai szinten versenyezhessen.

A gazdagok összeesküvése - A pénz 8 új szabálya

Exkluzív Online Frissítés #120 – A TŐZSDE HALOTT

 
Halottakat látok. Ezek a halottak a baby-boom szülöttei, akik a tőzsdétől remélik a biztonságos, hosszú távú nyugdíj finanszírozást. Sokan lesznek közülük hosszú életűek, azonban nyomorban fognak élni, egyszerűen azért, mert a tőzsde haldoklik. 
A Tőzsde Halott
A Gazdag papa próféciája című 2002-ben megjelent könyvemben írtam a világtörténelem legnagyobb tőzsdei összeomlásáról, arról, ami 2016 környékén várható. Természetesen ez egy hosszú távú jóslat volt, azonban a 2016-os év egyre inkább helyénvalónak tűnik.

Az új válság kockázata –egy tartós, súlyos recesszióé– félelemmel töltötte meg a piacok és a monetáris politika által vezérelt fejlett gazdaságok szívét, már a jelenlegi pénzügyi krízis kezdete óta.

 
Richard Duncan goldsilver.com
„Nagyon szerencsétlen helyzetben vagyunk” figyelmeztetett a CNBC „Squawk Box Europe” hétfői adásában Richard Duncan, Az új válság c. könyv szerzője.
 
„Mikor elszakítottuk a pénzt az aranytól, a hitelteremtés összes korlátját is megszüntettük. Ez a hitelrobbanás hozta létre azt a világot, amiben élünk, de most úgy tűnik, a hitel nem nőhet tovább, mivel a magánszektor az eddigi hiteleit is képtelen visszafizetni, viszont ha a hitelkeret zsugorodik, igen komoly veszély van arra, hogy egy újabb hatalmas válságba zuhanunk” –mondta.

A pénzügyileg képzettek tovább harcolnak

Nem állnak túl jól a dolgok az amerikai gazdaságra nézve. Ez azt jelenti, hogy nem állnak jól a dolgok a legtöbb ember költségvetése és portfóliójára nézve. A dolgok legkevésbé a középosztályt felépítő alkalmazottakra nézve nem állnak jól. De az igazi kérdés az, hogy „Számodra hogyan néznek ki a dolgok?”
 

Rossz állások

Nem állnak jól a dolgok az állásokra nézve.
A The Wall Street Journal szerint „Az amerikai munkaadók 80.000 munkahelyet teremtettek júniusban, alig többet a májusi 77.000-nél. A munkaügyi osztály havi jelentése nyújtotta eddig a legtisztább bizonyítékot, hogy a munkahelyek létesítése jelentősen csökkent az év korábbi részéhez képest.

A gazdagok összeesküvése - A pénz 8 új szabálya

Exkluzív Online Frissítés #118 
 

Most értem vissza egy ázsiai útról, Tokióban, Sanghajban és Kuala Lumpurban tartottam beszédet. Lenyűgöző út volt, nagyszerű emberekkel találkoztam, és mindemellett rengetget tanultam a világgazdaságról.

A Gazdag Papa Csapat –aki elkísért utamon– most kezdi a saját rádióműsorunk sugárzását az egyes túraállomásokról az XM Rádióban. A Gazdag Papa Rádió Műsor minden szombaton keleti idő szerint délután 3-4 között, Csendes-óceáni idő szerint dél és egy között hallható a 168-as XM Szatellit Csatornán. Amennyiben nem iratkozol fel az XM-re, a podcastok az adás utáni szerdán elérhetők lesznek a RichDadRadio.com-on.

Köszönjük Steve Jobs2011 október 5-én, szerdán, Donald Trump és én egy élő könyvdedikálást tartottunk Steve Jobs egyik iPadján. Egy iBook dedikálás volt ez a cyber-térben - egy olyan esemény, ami nem jöhetett volna létre az ő zsenialitása nélkül. Ahogy a technikus csapat pakolta össze a felszerelést a Trump Tower-ben, megkaptuk a hírt Steve haláláról.

Donalddal éppen kiadtuk a legújabb könyvünket, Mídaszi Érintés: Miért csak néhány vállalkozó lesz gazdag - és a legtöbb miért nem. Ironikusnak tűnik, hogy azon a napon mutatjuk be azt a könyvet, hogy több vállalkozóra van szükség, amikor az idők egyik legnagyobb vállalkozója tovább áll. Donald és én nem vagyunk technikai zsenik, mégis, mint vállalkozó társak, nagyon tiszteljük Steve Jobs-t, és mély veszteséget érzünk egy nagyszerű ember után. Néhány ember a gyógyszerekkel, politikai tettekkel, jótékonykodással fejezi ki emberiességét. Steve Jobs a zsenialitása és adottsága a vállalkozásában nyilvánult meg.

Üzenj nekünk