QT: A fájdalom csak most kezdődik

Planning, risk and strategy deadline time in business

Tetszett? Oszd meg!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

A FED kifút a határidőkből!

A mennyiségi szigorítás (QT) tavaly publikált határideje alapján a FED október (amikor a QT kezdődött) és január vége között 50 milliárd dollár „megsemmisítését” tervezte. De nem így történt. Február közepén is még csak 21 milliárdnál tartottak. Mindemellett az ellenkezőjét is tették és létrehoztak újabb 16 milliárdot csak február első felében. Az érintettek kamat túlemeléssel válaszoltak és ez egy kegyetlen tőzsdei korrekcióhoz vezetett. 

De ez még mindig csak a kezdet. A QT-t felgyorsították, havi 20 milliárdról 50 milliárdra, így 2020 végéig 1,6 trillió dollár „megsemmisítése” a FED terve. Tehát a QT még csak most kezdődik.

A kamatok, ennek hatására, elkezdtek emelkedni. A legfrissebb Macro Watch videóban azt néztük meg, hogy a QT hogyan fogja befolyásolni a FED eszközeit és kötelezettségeit a következő néhány évben és hogy ez miért fogja a kamatokat fel az eszközök árát pedig jócskán lenyomni.

A mennyiségi szigorítás és a „kiszorítás” a kormány trillió-dolláros éves veszteségén keresztül bizonyítja, hogy ez egy mérgező kombináció a befektetők számára. Az első pánik hullám 10%-kal szorította lejjebb a részvényeket néhány hete. Ez nem túl jó jel mindannak tükrében, hogy a QT csak most kezdődött és a kormány nagy hitelfelvételei még ebben nem is játszottak szerepet. A QT és a kormány kölcsönfelvétele együtt fogják gyorsítani a következő hónapok eseményeit. Ez a videó elmagyarázza, miért kell a befektetőknek felkészülni még több eladási pánik hullámra.

Bemutat egy becslést is, hogy mennyi ideig tud folytatódni a QT és elárulja, hogyan találd meg és töltsd le azokat az adatokat, amik heti bontásban mutatják 2002-től kezdve a FED eszköz- és kötelezettség állományát.

Iratkozz fel az értesítőre!

További érdekes bejegyzések

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email