5 lépés, hogy kinyisd a pénzügyi képzés ajtóit

counting hands
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

5 lépés, hogy kinyisd a pénzügyi képzés ajtóit

Írta:
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

A pénzügyi képzés lehetősége a kopogtatás

Rengeteg lehetőség áll ma a nők rendelkezésére, azonban a félelem gyakorta állja útját a továbbhaladásnak. Amennyiben meg akarod változtatni az életed, jobbá tenni azt és elindulni az anyagi függetlenség útján, íme, az öt javaslatom:

1. Döntsd el, mi a fontos számodra.

Amennyiben férjedtől, családodtól vagy a kormánytól függesz, nem te irányítod az anyagi jövődet és jólétedet. Az első lépés, hogy eldöntsd, függeni akarsz… vagy független lenni.

Amennyiben a függőséget választod, tedd keresztbe ujjaid és reméld, imádkozz, hogy marad még valami számodra az út hátralévő részén. Ha azt választod, hogy teljes anyagi létedet és jövődet valaki más kezébe helyezed, azt mondanám te vagy a legnagyobb szerencsejátékos.

Ha valóban anyagilag független akarsz lenni, akkor rokon lelkek vagyunk, én pedig bíztatlak és támogatlak célod elérésében.

2. Légy képzett a pénzről és a befektetésről.

Hol találhatsz ilyen pénzügyi képzést? Én nem találtam még olyan hagyományos iskolát, ami való életbeli pénzügyi jártasságra tanítana. Rengeteg könyv, szeminárium, és online forrás nyújt különféle információkat a pénzről és befektetésről. Azért írtam a Gazdag nő című könyvet, hogy megoszthassam min mentem keresztül ahhoz, hogy megtörtből anyagilag független legyek. Egy lépésről lépésre megközelítést alkalmaztam, így ezt az utat más nők is követhetik.

A férjem, Robert és én közösen alapítottuk a The Rich Dad Company-t, mert elkötelezettek vagyunk, hogy szabaddá tegyük az embereket – nem csak anyagilag függetlenné, hanem az életben is, hogy azt tehessék, amit igazán szeretnének. A The Rich Dad Company és a képzési eszközök és programok, amiket nyújt csak néhány azok közül a lehetőségek közül, amik számodra is elérhetők.

Kit keresel a pénzügyi képzésedhez?

Az én szabályom ebben a témában: csak olyan embertől tanulok, aki aktívan teszi azt, amit én szeretnék majd tenni. Ingatlanban, vállalkozásban, olajban, aranyban és ezüstben –az elsődleges befektetéseimben– csak olyan emberekkel dolgozom, akik az adott terület lövészárkaiban állnak nap mint nap. Túl sok nő nyújtja át a pénzét vakon egy tanácsadónak vagy pénzügyi tervezőnek, abban a hitben, hogy az adott ember jobb munkát végezhet a pénzük menedzselésében és fialtatásában, mint amit ő tudna.

Figyelmeztetés gyanánt: a legtöbb pénzügyi tervező és tanácsadó nem arra fókuszál, hogy tanítson téged. Ők értékesítők, termékekkel és szolgáltatásokkal. Mikor egy “pénzügyi szakértővel” beszélsz, tedd fel magadnak a kérdést: “Valódi oktató szól hozzám vagy egy értékesítő?”

3. Készíts egy egyszerű tervet.

Tedd fel a kérdést: Mit szeretnél elérni pénzügyileg? Az én tervem rendkívül egyszerű volt. Először és elsősorban a pénzügyi tervem teljes egészében a cash flow. Befektetőként két cél érdekében invesztálhatsz: cash flow-ért és tőkenövekedésért. Mi a különbség?

Tőkenövekedés

Veszel egy részvényt 20 dollárért. Később eladod ezt a részvényt 30 dollárért. A profit, amire szert teszel a tőkenövekedés. Másként, veszel egy ingatlant 50.000 dollárért. Két év múlva eladod azt 75.000 dollárért. A 25.000 dollár profitod tőkenövekedés

Cash flow

Veszel egy részvényt, ami osztalékot fizet. Megtartod a részvényt, és az minden évben osztalékot fizet neked. Ez az osztalék cash flow. Vagy veszel egy 50.000 dolláros ingatlant és úgy határozol, hogy kiadod. Minden hónapban megkapod a bérleti díjat, kifizeted a jelzáloghitelt és egyéb költségeket és –amennyiben megfelelően kezelted az ingatlanod– minden egyes hónapban profitra teszel szert. Ez a profit cash flow.

A kezdeti terveim mindössze kettő mondatot tettek ki. Két kiadható ingatlant akartam venni évente, tíz éven keresztül. A tíz év végén húsz kiadott ingatlanom lenne, és egy egészséges cash flow-m. A célok felállításának, és a hozzájuk vezető út kijelölésének szépsége, hogy amint mozgásba lendülsz, az utazás máris valamivel könnyebb lesz. Megvettem az első ingatlanom… majd a másodikat és a harmadikat. Hamar felismertem, hogy a befektetés nem volt oly bonyolult, mint amilyennek hittem. És ahelyett, hogy célomat 10 év leforgása alatt valósítottam volna meg, a 20 ingatlanomat 18 hónap alatt megszereztem.

Készíts egy tervet és tartsd egyszerűen.

4. Kezdj kicsiben.

Az élet majdnem összes területén létezik egy tanulási görbe. Tudd, hogy utad során hibákat fogsz véteni, így kis lépésekkel kezdj. Az első ingatlan-befektetésem egy kicsi, két hálós, egy fürdős lakás volt. A kiadott ingatlan tulajdonlásának és kezelésének alapjait azon a lakáson tanultam meg. Én is vétettem néhány hibát. Abban az esetben, ha egy 50 egységes apartmannal kezdtem volna, a hibáim sokkal többe kerültek volna nekem.

Egy lépés, amit ma is megtehetsz, hogy elmész egy érmeboltba és veszel egy 1 unciás ezüst érmét. Ma ez körülbelül 30 dollárodba fog kerülni, így ezzel egy nyersanyag tulajdonosa leszel. Ennek a kis befektetésnek a szépsége, hogy minden nap felmehetsz az internetre és megnézheted az ezüst árfolyamát, hogy emelkedett-e vagy csökkent. Elkezdesz majd cikkeket és híreket olvasni az ezüstről. Mivel már ezüst tulajdonosa vagy, mind az érdeklődésed és a képzettséged jelentősen növekedni fog.

Ez pedig elvezet engem az 5. lépéshez…

5. Tégy le egy kis pénzt.

Egy ponton valamikor muszáj lesz lépned. Elolvashatod az összes könyvet, amit akarsz, elmehetsz egész napos szemináriumokra, kutatási lehetőségeket kereshetsz úton-útfélen, azonban ha nem teszel le egy kis pénzt és szállsz be a játékba, soha nem látsz majd változást a pénzügyi életedben.

Egy egyszerű lépés, amit megtehetsz, hogy megvizsgálsz különböző részvénytársaságokat, amik érdekelnek, és veszel csupán két vagy három részvényt. A tőzsdét illető intelligenciád azonnal növekedni fog, ha napi szinten figyelemmel kíséred, hogy mi történik a részvényeddel.

Változtass a gondolkodásmódodon.

Rengeteg faktor van, amit le kell győznöd, hogy kezedbe vehesd saját anyagi jóléted és jobbá tehesd az életed. Félelem, negatív emberek, reménytelenség, és sok más szabhat gátat a továbbhaladásért tett erőfeszítéseidnek. De már nem vagy egyedül. Rengeteg nő (beleértve engem is) mentünk már keresztül a hajléktalanságtól az anyagi függetlenséghez vezető úton.

A kulcs csak a kezdés. Kövesd a fenti öt lépést és meglepődsz majd, milyen gyorsan növekednek majd pénzügyi ismereteid és milyen sebesen kezd majd átalakulni a pénzügyi életed. És amint mozgásba lendülsz, a sikereid további sikereket szülnek majd.

Mit fogsz ma tenni azért, hogy elkezdd utazásod az anyagi függetlenség felé?

Segítségért böngészd át ingyenes pénzügyi képzési közösségünk itt.

Fordította: Magyar Gazdag Papa Klub (Vissi Krisztián)

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top