A világgazdaság 2016-ban összeomlik − jósolja Robert Kiyosaki

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

A világgazdaság 2016-ban összeomlik − jósolja Robert Kiyosaki

Írta:
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

Robert Kiyosaki, a Gazdag Papa, Szegény Papa bestseller írója úgy véli, a világgazdaság 2016-ban összeomlik. Ezt az előrejelzést a legutóbbi beszédében adta, az Andman Property Group és Kiyosaki által szervezett Nemzeti Megvalósítási Kongresszuson Petalling Jaya-n, Malajziában.

„Úgy vélem, ez lesz a világtörténelem legnagyobb gazdasági összeomlása,”állítja Kiyosaki. (A közgazdász Richard) Duncan azt mondja, hogy 5 éven belül omlik össze a világgazdaság, én azt mondom 2016-ban, míg mások 2025-öt mondanak, pedig annál hamarabb bekövetkezik.

Az író és előadó, −aki népszerűségét az Oprah Winfey Show-ban 2000-ben bemutatott könyvének köszönheti,− úgy gondolja, hogy a görög, spanyol és európai gazdasági rendszer összeomlását az USA és Nagy-Britannia fogja követni. „Ezt egy amerikai bank fogja előidézni, miután bejelenti, hogy elvesztett egy trillió dollárt. A pénz megindul, a tőzsde összeomlik, még úgy is, hogy a Fed több pénzt nyomtat.”

Az ok, −ami Kiyosaki szerint az összeomlást okozza− az, hogy a kormány adósságból pumpálta az elsődleges piacokat, illetve támogatta a nemzeti költségvetést, így elvesztette az irányítást, főleg mióta a pénz nincs aranyhoz kötve, valamint elektronikusan előállítható a QE (mennyiségi lazítás) keretein belül.

„1971-ben Nixon elnök levette Amerikát az aranyalapról (eltörölte az USA dollár közvetlen átválthatóságát körülbelül 35 dolláros unciánkénti árnál), így annyi pénzt nyomtathattunk, amennyit kedvünk tartotta”−emlékeztette a jelenlévőket. Az elmúlt évek során az országok megtették ezt, így az USA, Nagy Britannia, Kína és Japán.

Az exportáló országok, mint például Malajzia, továbbra is a lassuló kínai gazdaság hatása alatt állnak – mondja Kiyosaki. „Ma Kína a világgazdaság irányítója, azonban az exportjuk mindössze 5%-kal nőtt és az importjuk mára 0%-ra csökkent. Ez azt jelenti, hogy a gazdaságuk olyan gyorsan csökken, hogy már nem is importálnak. Ezzel egy időben, Kínában

60 millió használaton kívüli társasházi lakás van, mert túl sokat spekuláltak.”

Ez a kijelentés Kiyosaki szájából ironikus, hiszen köztudottan ő az egyik legkorábbi prédikátora az ingatlanbefektetéseken keresztüli, bérleti díjon alapuló anyagi függetlenségnek (vagy korai nyugdíjba menetelnek). Valójában ez az evangélium adja a legtöbb mai ingatlanszeminárium alapját Malajziában.

Ilyen befektetési előnyök a tőkenövekedésből és inflációból, valamint a pozitív cashflow-ból származnak, miután könnyen hozzáférhető olcsó hitelt kapunk. Ahogyan Kiyosaki utalt a kínai helyzetre, ez a formula üresen sorakozó egységek esetében hatástalan.

Az amerikai befektetők, mint Kiyosaki és felesége Kim, aki elmondása szerint 4500 bérbe adott ingatlannal rendelkezik, nem kell, hogy aggódjon. „A kormány pénzt fog adni (a feleségemnek), hogy bent tartsa a bérlőket az ingatlanokban (ha azok elvesztik állásukat)” – mondta.

Kiyosakinak kapóra jött, hogy megemlítette, hogy az ingatlanok, melyeket a szponzor Andaman Group fejlesztett, és leginkább főiskolai hallgatóknak van kiadva, kevéssé érintett a gazdasági válság által. Mindazonáltal a merész kijelentései mellett sok szünetet ad a hallgatóságának, hogy megemészthessék gondolatait a mai világban végigsöprő nagyszabású gazdasági áramlatokról.

Készülj fel az elkövetkező időszakra úgy, hogy képzed magad.

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top