Irányítsd a saját pénzügyi jövőd

Confident young businesswoman with laptop
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

Irányítsd a saját pénzügyi jövőd

Írta:
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

Az átalakulásért tenni kell

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarája 2012 áprilisában végzett egy felmérést, mely szerint a kis- és középvállalkozások mindössze 22%-a tervez új alkalmazottakat felvenni a közeljövőben.

A 2012 májusi Munkaügyi Statisztikai Hivatal felmérése alapján több mint 5,1 millió olyan munkanélküli van, aki már legalább 27 hete nem áll alkalmazásban.

Ez igazán rossz hír számodra, ha ki akarod fizetni a számláidat és támogatni szeretnéd a családodat. Másrészről nem változtathatsz a statisztikákon… ez azt jelenti, hogy le kell mondanod az álmaidról, és másoktól kell támogatást várnod? Természetesen nem. Végtére is még három kulcsfontosságú tényezőt te irányítasz:

1. Gondolkodásmód

Hagyod, hogy a rossz hírek eltiporják álmaidat? Ideje, hogy átvedd a gondolataid felett az irányítást, és optimista légy. Túl sok olyan ember mászkál odakint, aki a semmiből kezdte (beleértve engem is) és anyagilag független lett.
Ha pesszimizmusodtól túlfűtve kérdezgeted “Miért én?”, vagy azt kívánod, bárcsak hozzámentem volna egy gazdaghoz… verd ki a fejedből! Gondolkodj pozitívan. A negatív gondolkodás sehova sem vezet. Ideje, hogy valami jobbra törekedj.

2. Tettek

Üldögéltél már a televízió előtt a barátoknak, családtagoknak panaszkodva a helyzetedről? Miért nem teszel inkább valamit, ehelyett? Szerezd meg a pénzügyi tudást, amivel valóra válthatod álmaidat. Olvass könyveket, járj kurzusokra, végezz online kutatómunkát a könyvtárban… Saját tetteidet teljes mértékben te irányítod, ideje hát, hogy tegyél is valamit!
Az információ, amivel átalakíthatod az életed, jelen van. De tőled függ, hogy megdolgozol-e a tudásért, teszel-e azért a tudásért, ami lehetővé teszi, hogy pozitív változások történjenek. Ezt senki sem fogja megtenni helyetted.

3. Kikkel veszed körül magad

Folyamatosan negatív véleményeket hallasz a gazdaságról, munkanélküliségről, olajárakról, és a
többiről? Amennyiben igen, ideje, hogy másokkal töltsd az időd!
Keress sikeres, okos embereket, és tanulj tőlük. Ha pozitív emberekkel veszed körül magad, akik tesznek a céljaikért, megkapod azt a támogatást, pozitív gondolkodásmódot, ami a sikeredhez szükséges.

Ne hagyd, hogy a negatívság letörjön.
Napjainkban mindenhol negatív hírek vannak. Könnyű a boldogtalan tömeghez csatlakozva ücsörögni és panaszkodni anélkül, hogy bármit is tennél a saját helyzetedért.
Ehelyett irányítsd a gondolataidat, tetteidet, válogasd meg, kikkel töltöd az idődet. Ahogyan a könyvemben leírom, kövesd a Törekvés, Elsajátítás, Alkalmazás szabályát. Így beteljesítheted az álmaidat, a gazdasági helyzettől függetlenül.

Az anyagi függetlenség rád vár. Mit fogsz érte tenni?

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top