Köszönjük Steve Jobs

Bitten red apple on white background
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

Köszönjük Steve Jobs

Írta:
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

2011 október 5-én, szerdán, Donald Trump és én egy élő könyvdedikálást tartottunk Steve Jobs egyik iPadján. Egy iBook dedikálás volt ez a cyber-térben - egy olyan esemény, ami nem jöhetett volna létre az ő zsenialitása nélkül. Ahogy a technikus csapat pakolta össze a felszerelést a Trump Tower-ben, megkaptuk a hírt Steve haláláról.

Donalddal éppen kiadtuk a legújabb könyvünket, Mídaszi Érintés: Miért csak néhány vállalkozó lesz gazdag – és a legtöbb miért nem. Ironikusnak tűnik, hogy azon a napon mutatjuk be azt a könyvet, hogy több vállalkozóra van szükség, amikor az idők egyik legnagyobb vállalkozója tovább áll. Donald és én nem vagyunk technikai zsenik, mégis, mint vállalkozó társak, nagyon tiszteljük Steve Jobs-t, és mély veszteséget érzünk egy nagyszerű ember után. Néhány ember a gyógyszerekkel, politikai tettekkel, jótékonykodással fejezi ki emberiességét. Steve Jobs a zsenialitása és adottsága a vállalkozásában nyilvánult meg.

Másnap reggel a CNBC-nél voltam vendég, és azt kérdezték, hogy a befektetők eladják-e az Apple részvényeiket. Egyszerűen azt mondtam, még mindig gyászolom, és nem gondolom helyénvalónak az Apple részvényekre fogadni ilyenkor.

A számítógépeket és az Apple-t akkor ismertem meg, amikor a Xeroxnak dolgoztam, ahol a Xerox gépeket kellett eladnunk. A probléma az volt, hogy nem tudtuk mit árulunk. Steve Jobs észrevette a Xerox egér-működtetett számítógépben rejlő lehetőséget, és feltalálta a Macintosh-t. Áttértem Apple-re, és azóta is rajongója vagyok.

Az első üzletem 1970-es évek végén egy nylon tárca cég volt. Az egész egy kis Apple II-e-n.

Az 1980-as évek közepén, a feleségem megvette a hordozható Mac-ek közül az elsőt, ami sokkal-sokkal nagyobb és nehezebb volt, mint a MacBook Air, amit ma használok.

1986-ban, Kim és én Portland-be költöztünk, és vettünk egy házat a Reed Főiskola mellett. Steve Jobs innen bukott ki. Gyakran kocogtam arra és rácsodálkoztam, hogy Steve valaha ugyanazokat az utcákat járta. Az ihlet ebből a kreatív zseniből túllépte az ő találmányait.

 

rich dad mac

1996-ban, a Gazdag Papa Szegény Papa a kis Mac-en íródott (fent). Steve Jobs újítása nélkül, aki egyszerűvé tette a gépek használatát az olyanoknak, mint én, talán soha nem írtam volna meg a könyvet.

Ma a Gazdag Papa cégnél, az Apple termékei segítik a csapatomat, hogy elérjen olyan emberekhez, mint ti, az egész világon.

Steve távozásának napján, Donald és én áttörtük a technikai határt, a közösségi média használatával, hogy egy iBook dedikálást sugároztunk az egész világnak. Nem tudtuk volna megtenni Steve Jobs zsenialitása nélkül! Ez erős kontraszt a hétköznapokkal, amikor csak egy kis, helyi csoporthoz szólhattunk, és csak néhány könyvet írhattunk alá.

Köszönöm Steve Jobs-nak, hogy hozzájárult az életemhez, és a világ eljövendő generációjához.

Éppen ezért, amikor a CNBC házigazdája megkérdezte, hogy eladnám-e az Apple részvényeket, nem válaszoltam, magamban mégis azt mondtam, “Hogyan adhatnád el pénzért, amikor egy emberélet munkájának a gyümölcsét soha nem lehet pénzben lemérni?”

Még fontosabb, hogy Steve Jobs nélkül sosem írtam volna neked, aki olvassa a köszönetemet egy nagyszerű embernek. Legyen meg a bátorságunk, hogy mind olyanok legyünk, mint Steve Jobs, egy ember, aki a világot egy jobb hellyé varázsolta.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top