Véres Utcák

War in the forest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

Véres Utcák

Írta: Robert Kiyosaki
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

A gazdagok összeesküvése - A pénz 8 új szabálya

Exkluzív Online Frissítés – #121

Kitör a háború.
Amennyiben figyelemmel kísérted az amerikai elnökválasztásokat, tudod, hogy a Republikánus elnökjelölt, Mitt Romney a Kongresszus wisconsini tagját, Paul Ryant jelölte alelnökévé.

Annak ellenére, hogy a politikai semlegessége törekszem, úgy vélem Paul Ryan jó választás volt. Ez azt jelenti, hogy meghúzzák a csatavonalakat, definiálják a kérdéseket, problémákat, és kitör a háború.

Amiről én írok nem a Republikánusok és Demokraták háborúja. Ez sokkal nagyobb egy politikai háborúnál. Ez a gazdasági túlélés háborúja, azé a háborúé, ami évek óta készülődik.

A háború az alábbi felek között fog dúlni:

1. A fiatalok és idősek közötti háború.

Ahogyan azt tudjátok, a nyugdíjrendszer és a társadalombiztosítás bankcsőd. Piramisjátékok, melyek hamarosan felemésztik az Egyesült Államok lelkét.

A kampányhirdetéseken feltűnt egy fiatalember, aki hasonlít Paul Ryanre, és éppen egy idősebb nőt rak kerekesszékbe, majd a mélybe veti egy szikláról. Némiképp felháborító a reklám, azonban eljuttatja az üzenetet az idősebbekhez.

Az 1980-as, 1990-es években rengeteg könyvet adtak ki, melyek figyelmeztetnek a hamarosan bekövetkező, generációk közötti háborúkra. Mára már a fiatalok tudják, hogy nem fognak sem nyugdíjban, sem Tb-ben részesülni, azonban mégis fizetniük kell ezekért a szolgáltatásokért a baby-boom generációnak.

Ez a háború felemészti majd Amerika és rengeteg nyugati ország lelkét. Vajon a mélybe vetik majd a fiatalok az idősebbeket? Feláldozzák majd magukat és a családjukat a fiatalok, hogy megmentések az idősebbeket? Ez az igazi kérdés a jövőre nézve.

2. A szocializmus és a kapitalizmus közötti háború

“A gazdagok megadóztatása” a legnagyobb kérdése ennek a választásnak. Ezért követelik a Demokraták, hogy Romney tegye nyilvánossá még több korábbi adóbevallását.

A szocialisták a Robin Hood teóriát ismerik, ezt akarják alkalmazni a gazdaságra, vagyis „Vegyél el a gazdagoktól és add oda a szegényeknek.” A szocialisták úgy hiszik, hogy a kormánynak kell megoldania a mi problémáinkat.

A kapitalisták a „gazdálkodj szabadon” elvben hisznek, abban, hogy magunknak kell megoldanunk a saját problémáinkat.

Egyértelmű, hogy Obama elnök teljes mértékben szocialista. Romney pedig kapitalista.
Obama 30% adót fizetett a 3 millió dolláros jövedelme után.
Romney 14% adót fizetett 29 millió dollár után.

Annak ellenére, hogy Romney adója nagyobb volt, a szocialisták a százalékra fókuszálnak és nem mennyiségre.

A nettó így néz ki:
Obama 900.000 dollárt adót fizetett. Romney adója 4.600.000 dollár volt.

Akkor most ki ad többet a szegényeknek?

Miután Obama elnök leköszön, sokkal több pénzt fog csinálni. Ő is –csakugyan, mint Romney– még kisebb adókulcs után fizet majd adót. Lehet, hogy szocialista, de nem hülye.

3. A szavazók, és a nem szavazók közötti háború

Annak ellenére, hogy a minimális életkort betöltve minden amerikainak joga van szavazni, csak nagyon kevesen élnek vele.

Ezért gondolom azt, hogy Obama elnököt újraválasztják majd. Ha tévedek, még nagyobb háború fog kitörni.

Még egyszer, ez kizárólag demográfia. Napjainkban az idősebbek közül sokkal többen szavaznak, mint a fiatalabbak közül.

Az idősebbek ugyan szeretnék a Republikánusok kiegyensúlyozott költségvetését és Amerika megmentését a csődtől, azonban a nyugdíjprogramjukat és társadalombiztosításukat még jobban szeretnék. Így az idősebbek fogják megszavazni Amerika pénzügyi megsemmisülését.

Ez azt jelenti, hogy a központi költségvetés felgyorsul, az adóssághegy tovább tornyosul, a Fed még több pénzt fog nyomtatni és a hatalmas Amerikai Egyesült Államok követi majd Görögországot, Spanyolországot, Japánt és Angliát a pénzügyi válságba.

Ezért írtam meg A gazdagok összeesküvését. Azok, akik olvasták a könyvet tudják, hogy a központi bankok irányítják a világot. Most már viszont uralni akarják. Úgy tudják birtokolni, ha csődbe viszik a világot. Az egyik legjobb módja a meggazdagodásnak, ha csőd idején vásárolsz eszközöket.

Ahogyan A gazdagok összeesküvésében írtam, már 1972-ben Vietnámban láttam az elkövetkező krízist. Akkor láttam először a jövőbe, amikor egy vietnámi gyümölcsárus vásárláskor elutasította az USA dollárt. Aranyat akart, nem pedig hamisított pénzt a központi bankoktól. Sajnos, a legtöbb mai embernél okosabb volt, azoknál, akik úgy hiszik, Obama elnök újraválasztása, vagy Romney, esetleg Ryan győzelme megváltoztatja a helyzetet.

Teljesen mindegy, hogy a Demokraták vagy a Republikánusok nyernek-e. A központi bankok már nyertek.

A valós különbség az, hogy mit teszel te vagy én az előttünk álló háború, vérontás, erőszak, és káosz előtt.

Vietnám után a pénzügyi képzésemre fókuszáltam. A pénzügyi programom nem változott.
Továbbra is befektetek a pénzügyi oktatásomba. Naponta tanulok. A befektetéseim sem változtak. Továbbra is vállalkozó vagyok, mindig üzletet építek. Tovább folytatom a cash flow-t hozó ingatlanokba történő befektetést, mely során a lehető legtöbb adósságot használom (MEP). Nem tőzsdézem, azonban olajba befektetek. És a megtakarítás helyett évek óta aranyat és ezüstöt vásárolok.

Ahogyan A gazdagok összeesküvésében írtam, a pénz többé nem pénz. A tudás az új pénz.

Elismerésem az eddigi erőfeszítéseidért, hogy tudást és további pénzügyi képzettséget keresel.
Köszönöm, hogy támogatod A gazdagok összeesküvését.

Robert Kiyosaki

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top