Két megoldás meséje

Két megoldás meséje
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

Két megoldás meséje

Írta:
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

Az egyértelmű és a fordított közötti különbség

A múlt héten a fordítotton keresztüli rejtett profit megtalálásáról írtam. Abban a cikkben arra bíztattalak, hogy szélesítsd ki látószögedet a körülötted lévő lehetőségekre, hogy megtalálhasd a fordítottat. Mikor így teszel, gyakran a legfurcsább helyzetekben teszed ezt.

Ezen a héten egy rövid történetet osztok meg barátomról, Donald Trumpról, ami lenyűgözően mutatja be a fordított koncepcióját, valamint a kreatív gondolkodás értékét és jelentőségét a megtalálásban.

Kevéssel ezelőtt Donald meghívott Robertet és engem, hogy látogassuk meg őt a Trump National Golf Clubban, Los Angelesben. Mr. Trump személyesen vezetett körbe minket a festői óceánparti golfpályán, majd megállt a főépület előtt és azt mondta: „El kell mesélnem egy történetet.”

A legnagyszerűbb tanítások egy részét Donald Trump és más sikeres befektetők, üzletemberek személyes történeteiből merítettem.

A probléma

A történet egy problémával indul. A golfpálya főépületébe legfeljebb 150 embert lehet ültetni, így nem tudtak versenyezni más rendezvényhelyszínekkel a nagyobb létszámú partik terén. A Trump National csapata elkezdett megoldás után kutatni.

Az „egyértelmű” megoldás

A legkézenfekvőbb megoldás a jelenlegi épület kibővítése volt. Az árajánlatok elkezdtek beszállingózni. Mikor az összes költséget összeadták, a bővítés –magában foglalva a további székeket, asztalokat– megközelítőleg 3 millió dollárra rúgott. A kivitelezés valószínűleg 6-9 hónapot vett volna igénybe. 3 millió dollár és 9 hónap rengeteg pénz és idő.

A fordított megoldás

Egy este Donald éppen a nagy parti közepén vágott át a termen. Megállt egy pillanatra, hogy megfigyelje az ünneplést, gondolkozzon a problémán: hogyan lehetne kibővíteni az épületet, hogy több ember férhessen el. Észrevett egy idősebb hölgyet, akinek nehézséget okozott a székből történő felállás. A bálterem székei nagyon szépek voltak, azonban nagyok és nehezek is, így problémás volt a használatuk.

Ebben a pillanatban jött Donald ötlete. Mi lenne, ha a bővítés helyett kisebb székeket használnának?

A következő napon Donald csapata elkezdte tanulmányozni az elképzelést. A végeredmény? Találtak kisebb, de hasonlóan elegáns székeket, amivel a jelenlegi 150 fős kapacitás 250 főre bővült.

Ezen felül el is tudták adni a meglévő nagy székeket, méghozzá több pénzért, mint amennyibe a vadonatúj székek kerültek! A Trump National kibővítette a kapacitását, így már akár 250 fős partikat is tudnak szervezni.

Ahelyett, hogy Mr. Trumpnak 3 millió dollárjába került volna, még keresett is az üzleten. Ezt jelenti a kreativitásod munkába állítása, miközben megfontolandó értéket adsz az ingatlanodhoz.

A lecke

A sikeres emberek ritkán fókuszálnak kizárólag az „egyértelmű” megoldásra. Miközben igaz lehet, hogy az egyértelmű megoldás a helyes, a sikeres emberek rengeteg más megközelítést is megvizsgálnak, amik sokkal több fordítottat tudnak hozni az üzletbe. Röviden: kreatívan gondolkoznak, és nyitott szemmel tekintenek a világra.

A jó hír, hogy mindnyájan tudunk így gondolkodni és nézni, ha egyszer elhatározzuk magunkat. Te el fogod?

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top