QT: A fájdalom csak most kezdődik

QT: A fájdalom csak most kezdődik
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

QT: A fájdalom csak most kezdődik

Írta:
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

A FED kifút a határidőkből!

A mennyiségi szigorítás (QT) tavaly publikált határideje alapján a FED október (amikor a QT kezdődött) és január vége között 50 milliárd dollár „megsemmisítését” tervezte. De nem így történt. Február közepén is még csak 21 milliárdnál tartottak. Mindemellett az ellenkezőjét is tették és létrehoztak újabb 16 milliárdot csak február első felében. Az érintettek kamat túlemeléssel válaszoltak és ez egy kegyetlen tőzsdei korrekcióhoz vezetett. 

De ez még mindig csak a kezdet. A QT-t felgyorsították, havi 20 milliárdról 50 milliárdra, így 2020 végéig 1,6 trillió dollár „megsemmisítése” a FED terve. Tehát a QT még csak most kezdődik.

A kamatok, ennek hatására, elkezdtek emelkedni.

A legfrissebb Macro Watch videóban azt néztük meg, hogy a QT hogyan fogja befolyásolni a FED eszközeit és kötelezettségeit a következő néhány évben és hogy ez miért fogja a kamatokat fel az eszközök árát pedig jócskán lenyomni.

A mennyiségi szigorítás és a „kiszorítás” a kormány trillió-dolláros éves veszteségén keresztül bizonyítja, hogy ez egy mérgező kombináció a befektetők számára. Az első pánik hullám 10%-kal szorította lejjebb a részvényeket néhány hete. Ez nem túl jó jel mindannak tükrében, hogy a QT csak most kezdődött és a kormány nagy hitelfelvételei még ebben nem is játszottak szerepet. A QT és a kormány kölcsönfelvétele együtt fogják gyorsítani a következő hónapok eseményeit. Ez a videó elmagyarázza, miért kell a befektetőknek felkészülni még több eladási pánik hullámra.

Bemutat egy becslést is, hogy mennyi ideig tud folytatódni a QT és elárulja, hogyan találd meg és töltsd le azokat az adatokat, amik heti bontásban mutatják 2002-től kezdve a FED eszköz- és kötelezettség állományát.

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top