Társulj a sikerért!

Társulj a sikerért!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

Társulj a sikerért!

Írta:
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

Miért mindig a csapatok győznek és nem az egyedül dolgozó üzletemberek az üzlet és a befektetések világában? Gazdag apám mindig azt mondta, hogy „Az üzlet és a befektetés csapatjáték.”

Így folytatta: „Az ok, amiért az alkalmazottak és az egyéni vállalkozók gyakran veszítenek az üzlettulajdonosokkal és befektetőkkel szemben az nem más mint, hogy egyénként játszanak egy egész csapattal szemben.” 

Gazdag apám lerajzolta a CASHFLOW négyszöget, hogy megmutassa: 

Véleménye szerint az iskolarendszer már nagyon kiskortól kezdődően beleneveli ezt a fajta hátrányt a gyerekekbe. Jó példa erre az, hogy a diákoknak önállóan kell a teszteket megoldaniuk. Ha pedig megpróbálnak mégis segítséget kérni, akkor azt már puskázásnak hívják. Az üzleti életben azonban pont fordítva van, az üzletemberek csak akkor lesznek sikeresek, ha együttműködnek a teszt ideje alatt … és az üzleti világban bizony minden nap tesztnapnak számít. 

Te magányos farkas vagy? 

Amikor üzletről vagy befektetésről van szó, akkor sokan inkább a maguk útján járnak. Akár élvezhetnék is a csapatmunka előnyeit, de helyette inkább egyedül dolgoznak. Ennek az az eredménye, hogy gyakrabban kevesebb pénzt keresnek, mint amire képesek lennének vagy szeretnének. 

Manapság sok ember próbál önállóan befektetni. Például, sokan DayTraderek az online részvény piacon, a gépük előtt pizsamában üldögélve. Ez egy tökéletes példa arra, amikor egy ember egy egész jól szervezett és jól működő csapattal szemben verseng a részvénypiacon. Na, ezért is sikerül ez olyan kevés embernek, nem is beszélve arról, hogy milyen sokan veszítik el a pénzüket. 

Ki legyen a csapatodban?

Gazdag apám azt mondaná: „Ha valaki akkreditált befektetővé akar válni, akkor annak csapatban kell befektetnie.”

A gazdag apám csapatának a tagjai a könyvelői, az ügyvédei, a brókerei, a pénzügyi tanácsadói, a biztosítási ügynökei és a bankárai voltak. Nem véletlenül használok itt többes számot, ugyanis neki nem egy, hanem mindig több tanácsadója is volt. Amikor döntést hozott, azt a csapatával közösen tette. Ma én is ugyanezt teszem. 

A kérdés számodra az: „Ha sikeres akarsz lenni, kire van szükséged a csapatodba?” és „Miért nincsenek már ott?” 

A legjobb oktatás számodra.

Gyakran megkérdezik tőlem:

„Hogyan tanultál ilyen sokat a befektetésről és az üzletről?”

„Hogyan tudsz ilyen magas hozamot elérni alacsony kockázaton?”

„Mi jelenti számodra a meggyőződést, hogy befektess olyanba, amire mások azt mondják, hogy az kockázatos?” 

„Hogyan találod meg a legjobb üzleteket?”

A válaszom mindig ugyanaz: „A Csapatom.” 

A csapatommal közösen dolgozni a legjobb oktatás a számomra. A csapatommal közös befektetésekből és üzletépítésből pedig többet tanultam, mint amennyit egyedül valaha is képes lettem volna.

Ha vágysz a sikerre és folyamatosan tanulni akarsz, akkor szükséged van egy csapatra. És miért ne kezdenéd el építeni még ma?

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top