fbpx

Újdonság: Weboldalunk folyamatosan változik, illetve bővül. A Változásokat a láblécben található “Weboldal Változások” menüpontban követheted nyomon.

Kicsoda Robert Kiyosaki?

Tudj meg többet a Gazdag Papa, Szegény Papa c. könyv szerzőjéről.

Robert T. Kiyosaki, 1947. április 8-n született, amerikai befektető, üzletember, szerző, motivációs előadó és úgynevezett: Milliárdosok tanára.

Robert Kiyosakit a Gazdag Papa Szegény Papa motivációs könyvei alapján ismerik. Írt 15 könyvet, amelyek összesen több mint 26 millió példányban keltek el.

Három könyve: Gazdag Papa, Szegén Papa, CASHFLOW Négyszög, és a Gazdag Papa Befektetési tanácsai, már a kezdetektől folyamatosan a top 10 bestseller-listákon szerepel mint a The Wall Street Journal, a USA Today és a New York Times-nál is. Gazdag Gyerek Okos Gyerek 2001-ben azzal a szándékkal jelent meg, hogy segítsen a szülőknek megtanítani gyermekeiknek a pénzügyi fogalmakat. Ő hozta létre a három”Cashflow” tábla-játékot és szoftvert felnőttek és gyermekeknek egyaránt. Ezen kívül egy sor”Gazdag Papa” hangkazettát, lemezt és videót is kiadott.

„A pénz csak egy ötlet.”

Ha szeretnél több pénzt, változtasd meg gondolkodásmódod, ez Robert Kiyosaki tanácsa. És tudja, mit beszél hiszen: könyvei több mint 26 millió példányban keltek el, lefordították a világ összes főbb nyelvére. 1977-ben megalapította a cégét, mely elsőként dobott piacra tépőzáras nejlon tárcákat a szörfösöknek. Ez volt az a termék, ami milliomossá tette, így rangos magazinok főoldalán találta magát, egy párat megemlítve, a Success Magazine, és a Playboy.

Miután Robert Kiyosaki már elég pénzt csinált – és jelenleg is csinál – a Gazdag Papája tanácsát követve, hogy már hátralévő életében nem kell semmit tennie érte, rájött, hogy ő tanítani akar, mint a Szegény Papája. Úgy véli, hogy a friss diplomásokat az érettségivel rendelkezőket az iskolák nem ruházzák fel elegendő tudással, hogy túléljék a pénzügyi dzsungelben. Ugyanakkor a pénzügyi szak-könyvek túl nehéz és bonyolult fogalmakat használnak. Ezért úgy döntött, hogy leírja, egyszerűen és világosan, az elveket, amelyeket a Gazdag Papája tanított neki, amelyek hozzásegítették őt a meggazdagodáshoz.

Minden hónapban, Robert Kiyosaki közzétesz egy közleményt amelyben kommentálja a jelenlegi gazdasági helyzetet és különböző előadásokat is tart szerte a világon ahol mindig körülbelül 2.000-3.000 ember előtt beszél. Vezet egy rovatot, mely kéthavonta jelenik meg a Yahoo! Finance-on.

Robert Kiyosaki ihletet és hajtóerőt adott számos sikeres üzletemberek világszerte, akik gyakran megemlítik a profiljukban és interjúik során. Mint pl. Wilde Smith, Warren Buffet, Soros György, Donald Trump, Oprah, Justin Bieber és még sokan mások.

Ő a hétköznapi embereknél is népszerű, mert könnyen és érdekes módon tudja megmagyarázni, a pénzügyi folyamatokat és a pénzügyeket. Ez az, amiért Ő tekinthető a pénzügyi műveltség és kultúra legfontosabb támogatójának.