Kicsoda Robert Kiyosaki?

Tudj meg többet a Gazdag Papa, Szegény Papa c. könyv szerzőjéről.

robert kiyosaki sitting

Robert T. Kiyosaki, 1947. április 8-n született, amerikai befektető, üzletember, szerző, motivációs előadó és úgynevezett: Milliárdosok tanára.

Robert Kiyosakit a Gazdag Papa Szegény Papa motivációs könyvei alapján ismerik. Írt 15 könyvet, amelyek összesen több mint 26 millió példányban keltek el.

Három könyve: Gazdag Papa, Szegén Papa, CASHFLOW Négyszög, és a Gazdag Papa Befektetési tanácsai, már a kezdetektől folyamatosan a top 10 bestseller-listákon szerepel mint a The Wall Street Journal, a USA Today és a New York Times-nál is. Gazdag Gyerek Okos Gyerek 2001-ben azzal a szándékkal jelent meg, hogy segítsen a szülőknek megtanítani gyermekeiknek a pénzügyi fogalmakat. Ő hozta létre a három”Cashflow” tábla-játékot és szoftvert felnőttek és gyermekeknek egyaránt. Ezen kívül egy sor”Gazdag Papa” hangkazettát, lemezt és videót is kiadott.

A pénz csak egy ötlet.

Ha szeretnél több pénzt, változtasd meg gondolkodásmódod, ez Robert Kiyosaki tanácsa. És tudja, mit beszél hiszen: könyvei több mint 26 millió példányban keltek el, lefordították a világ összes főbb nyelvére. 1977-ben megalapította a cégét, mely elsőként dobott piacra tépőzáras nejlon tárcákat a szörfösöknek. Ez volt az a termék, ami milliomossá tette, így rangos magazinok főoldalán találta magát, egy párat megemlítve, a Success Magazine, és a Playboy.

Miután Robert Kiyosaki már elég pénzt csinált – és jelenleg is csinál – a Gazdag Papája tanácsát követve, hogy már hátralévő életében nem kell semmit tennie érte, rájött, hogy ő tanítani akar, mint a Szegény Papája. Úgy véli, hogy a friss diplomásokat az érettségivel rendelkezőket az iskolák nem ruházzák fel elegendő tudással, hogy túléljék a pénzügyi dzsungelben. Ugyanakkor a pénzügyi szak-könyvek túl nehéz és bonyolult fogalmakat használnak. Ezért úgy döntött, hogy leírja, egyszerűen és világosan, az elveket, amelyeket a Gazdag Papája tanított neki, amelyek hozzásegítették őt a meggazdagodáshoz.

Minden hónapban, Robert Kiyosaki közzétesz egy közleményt amelyben kommentálja a jelenlegi gazdasági helyzetet és különböző előadásokat is tart szerte a világon ahol mindig körülbelül 2.000-3.000 ember előtt beszél. Vezet egy rovatot, mely kéthavonta jelenik meg a Yahoo! Finance-on.

Robert Kiyosaki ihletet és hajtóerőt adott számos sikeres üzletemberek világszerte, akik gyakran megemlítik a profiljukban és interjúik során. Mint pl. Wilde Smith, Warren Buffet, Soros György, Donald Trump, Oprah, Justin Bieber és még sokan mások.

Ő a hétköznapi embereknél is népszerű, mert könnyen és érdekes módon tudja megmagyarázni, a pénzügyi folyamatokat és a pénzügyeket. Ez az, amiért Ő tekinthető a pénzügyi műveltség és kultúra legfontosabb támogatójának.

Scroll to Top