Rólunk mondták

A Cashflow 10+2 Intenzív 6 napja folyamán nagyon sokat tanultam

A Cashflow 10+2 Intenzív 6 napja folyamán nagyon sokat tanultam, úgy gondolom többet kaptunk, mint amit azonnal el tudunk sajátítani, be tudunk építeni. Nagyon sok olyan tartalmat kaptunk, amely elindít a jó úton, viszont nem kísér végig azon. Biztos vagyok benne, hogy a szerzett tapasztalataimból nagyon sokáig fogok még táplálkozni.
A játékok során megtanultam több-kevesebb sikerrel csapatban játszani, és a pénzzel és üzlettel kapcsolatos érzelmi intelligenciám is nagy fejlődésen esett át, habár még korántsem tökéletes. A tanfolyamon esetenként olyan emberekkel kellett játszanom, akiket nem kedveltem, sőt az egyik résztvevőnek a hangját is kifejezetten irritálónak találtam. Ez megtanított arra, hogy fókuszáljak a pozitív és konstruktív dolgokra, a nem segítő, vagy hátráltató dolgokat pedig kizárjam a fejemből. A tanfolyam végén a személyes értékelést is nagyon jónak és hasznosnak találtam.
 
Köszönöm a tapasztalatokat és a tanulási lehetőséget!

Már évekkel ezelőtt is többször játszottam a Cashflow játékkal

Kedves Árpi!

Már évekkel ezelőtt is többször játszottam a Cashflow játékkal, be is építettem a gondolkodásomba az annak során tanultakat, mégis megérte eljönnöm a Cashflow 10+2 Intenzívre.
Egy-egy témára, stratégiára több oldalról is rá tudtam nézni, a tematikusan felépített játékokkal hangsúlyosan megtapasztalni azok előnyeit, hátrányait, így nagyon fontos tapasztalatokat szűrtem le.
Valóban kitágult az az eszköztár, amivel ránézhetek a pénzügyi lehetőségeimre, és amikkel a továbbiakban biztos, hogy megalapozottabb, intelligensebb döntéseket tudok majd hozni. Ezek eredménye pedig egyértelműen a gyorsabb anyagi gyarapodás lesz, tehát maga a tanfolyam kiváló pénzügyi befektetésnek bizonyult.
 
Viszlát az Intermediate-en! 😉

Amikor új információk előtt áll az ember

Amikor új információk előtt áll az ember, úgy hogy azért tájékozottnak érzi magát, nehéz megfogalmaznia hogy mit várjon el. Azt határoztam meg előre, hogy a meglévő tudásomat szeretném rendszerezettebben használni, de már itt a Cashflow 10+2 Intensive-en is minden lépés rávilágított egy sokkal tovább mutató tanulságra, mint ahol vagyok.

Nem feltétlen a rendszerezettség, hanem még újabb szemléletmódok “hiányoztak”. Mindenkinek vannak a múltból hozott korlátai, kinek magasabbak, kinek alacsonyabbak, de érdekes érzés mikor ezt ledöntik előled és ott állsz, hogy “tessék, mehetsz, élj a lehetőséggel”, Te meg csak nézel… Aztán persze elkezdesz cselekedni, mert csak akkor volt/van értelme az egésznek. Nincs jobban megtérülő befektetés, mint amit a saját tudásodba fektetsz, akár időről, akár pénzről van szó. Mindenkinek javaslom, hogy találja meg a “hogyan”-t arra, hogy részt vehessen egy ilyen Cashflow 10+2 Intenzív-en és hogy utána legyen bátorsága és kitartása használni a tanultakat a való életben.

A CashFlow 10+2 Intenzív minden kimondott és kimondatlan várakozásomat felül múlta

A CashFlow 10+2 Intenzív minden kimondott és kimondatlan várakozásomat felül múlta; de ami a legjobb, hogy olyan dolgokat tanultam és tapasztaltam, melyekről nem is tudtam, hogy léteznek – és hogy bármilyen kapcsolatban állhatnak azzal, ahogyan eddig a pénzügyeimet kezeltem. 
A játékban egy olyan önismereti utat és lehetőséget fedeztem fel, ami tűpontosan képes rámutatni azokra az érzelmi gócpontokra, melyek a pénzügyi sikereim útjában álltak. Eddig!! 🙂 
De azáltal, hogy a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy pénzügyi döntéseimet hogyan és milyen mértékben befolyásolják eddig fel nem ismert hitrendszereim, és számos ponton ütköztem – olykor igen fájdalmasan is – saját mentális korlátaimba; így nem csak azt ismertem fel, hogy MOST hogyan működöm, hanem azt is, hogy MERRE és HOGYAN induljak el, min kell változtatnom, hogy sikeresebb legyek a pénzügyi döntéseimben. 

A játékvezetők teljes figyelme és maximális jelenléte, a személyre szabott kérdéseik és visszajelzéseik, alapjaiban rengették meg mindazt, amit eddig a pénzügyi döntéseimről gondoltam. 

Meggyőződésem, hogy csak a saját korlátaim és a komfortzónám határai szabhattak gátat annak a végtelen ismeretnek és tapasztalatnak, amit a játék során megtanulhattam. TÉNYLEG csak és kizárólag RAJTAD múlik, hogy mennyit tanulsz belőle!!  
Ezúton is köszönöm, és mindenképp visszatérek!

Nagyon sokat kaptam a Cashflow 10+2 Intensive tanfolyamtól

Szia Árpi!

Nagyon sokat kaptam a Cashflow 10+2 Intensive tanfolyamtól. A tanfolyam első napján úgy ültem le, hogy új gondolkodásmódra vágyom a pénzzel kapcsolatban. A tanfolyam végére egy merőben más és új látásmód alakult ki bennem, ami azóta csak még tovább alakul…

Eddig zárt ajtók nyíltak ki bennem, és feltárták egy teljesen új világ lehetőségét, melynek elérése csak rajtam múlik. Fontos, hogy az ember ennek hatására kezdjen is el cselekedni és haladni…
Köszönöm a felismeréseket, amikkel a tanfolyam segített szembesülni, köszönöm a néha provokatív hozzáállásotokat, amivel még jobban szélesítettétek a résztvevők és így az én komfortzónámat is.
Kívánom, hogy minél több ember találjon rá erre a tanfolyamra és végezze el, utána a többi már rajta áll…

Köszönöm Nektek!

Íme néhány gondolat a Cashflow 10+2 Intenzív kurzusról.

Sziasztok!
 
Íme néhány gondolat a Cashflow 10+2 intenzív kurzusról. Sajnos csupán néhány mivel ha az összes pozitív benyomásomat képes volnék leírni az több kötetbe férne csak bele.
 
A kezdetek:
Már a tréning előtt volt szerencsém játszani a Cashflow 101 társasjátékkal és olvastam is Robert Kiyosaki néhány könyvét. A Vállalkozói Tréningen pedig olyan rendkívüli kritikát kapott a Cashflow 10+2 programsorozat, hogy felkeltette az érdeklődésemet, és megpróbáltam feltérképezni mit kaphatok ebben a programban. A résztvevők egyénre szabott fejlesztésének ígérete kíváncsivá tett, és ez az érdeklődésem legyőzte a szkeptikusságomat is. Szóval jelentkeztem.
 
A program: 
Árpi tematikája nagyon átgondolt és hatékony. A 3 hétvége alatt számomra is kiderült, hogy a Cashflow rendszer egy nagyon jó szimulációs eszköz. Már az első napon olyan elgondolkodtató információkkal gazdagodtam amik miatt egész este járt az agyam és alig aludtam valamit, mert elképzeltem, hogyan tudom a NAGYBETŰS ÉLETBEN is kamatoztatni az elhangzottakat.
A programban az érzéseim egész sorát volt szerencsém megélni. Játszottam önfeledten, kissé dühösen és volt olyan is, hogy reményvesztetten pedig én igazán optimista vagyok. Szerintem minden résztvevő komfortzónája megmérettetik. 
Az elhangzott gyakorlati példák pedig nem csupán megfoghatóvá teszik az elméletet, segítve a megértést hanem olyan alapvető ötleteket is adnak amelyekkel OKOS BEFEKTETŐKKÉ válhatunk. Természetesen az Okos befektetők Ismérveit is ezeken a hétvégéken sajátítottam el.:)
Igazán élveztem a játékostársaim és a játékvezetők társaságát, ez a néhány hétvége ismerősökké kovácsolt minket bízom benne, hogy a jövőben ez barátsággá fejlődik.  
Megtapasztaltam, hogy a szerénység a pénzügyekben nem erény. 
Vezetőként nem csupán kiváltságaink vannak, hanem kötelezettségeink is, nem kevés felelősséggel megspékelve. 
Nem kell mindenre ismernünk a választ, nem nekünk kell lenni a legokosabbnak, azonban tudnunk kell kérdezni és segítséget kérni ha kell.
 
Az egyénre szabottság: 
Mindezt résztvevőként az ötödik alkalomig csak abban láttam megnyilvánulni, hogy az adott játékban ki- ki a döntésének/stratégiájának megfelelő jutalmat netán büntetést kapja. Néha meg kellett indokolnunk a döntésünket.
Az egyéni értékeléskor azonban rájöttem, hogy ennél jóval többről volt szó. 
Számomra nagyon pozitív élményt jelentett az, hogy Robert tanításait tematikusan, valósághűen szimulálva adtátok át a csoportnak, és mindezeken felül pedig a megértést mindenkinél egyénre szabottan segítettétek!
Meggyőződésem, hogy az a sokrétű ismeret amit ti ennek a programnak a keretében adtok át- elkalauzolva a résztvevőket a pénz és a befektetések világába -olyan pénzügyi intelligenciát megalapozó tudást, illetőleg gondolkodásmódot jelent ami nélkülözhetetlen a ma emberének, függetlenül attól, hogy honnan indult, hol tart és hová kíván megérkezni!

Nem is tudom hogyan kezdjem el, úgy fel vagyok pörögve!!!!!!

Kedves Árpád és Rita!

Nem is tudom hogyan kezdjem el, úgy fel vagyok pörögve!!!!!!

A tegnapi Cashflow 10+2 Intenzív után reggel több féle formában is azzal foglalkoztam hogyan tudom megoldani azt hogy mindenkinek van egy adott pénzikéje és adott hitelkerete. Hogyan vegyünk belőle mégis ingatlant, hiszen a piacon arra van most kereslet. Abban amilyen megoldása Ádámnak volt, több sebből is vérzik, csak akkor tűnt lehetőségnek. Igaz nagyon jó indító gondolat volt, amit jó volt továbbgondolni.  Nekem most van egy másik megoldásom, ami reggel jutott az eszembe.

Közösen megbeszélve pénzt gyűjtünk, mindenki a saját tempójában tesz bele. Én, csak nagy ingatlant húzok . Mivel nálam gyűlik a pénz, így az általam kihúzott ingatlant felajánlom és eladom most Melindának 3000 dollárért. Úgy gondolom hogy bárki bármikor meggondolhatja magát, így  Melinda is úgy dönt, hogy ezt az ingatlant most az államtól nem veszi meg. A többiek és Melinda is továbbra is kis üzlettel és a piaci lehetőségekkel foglalkozik. Újra húzok egy nagy ingatlant és azt most Ádámnak adom el 6.000 dollárért. Az államtól Ő sem veszi meg. A következő körben Alexnek  5.500 dollárért. Ez már  nálam +14.500 dollár és én is beleteszek 5.500 dollárt így megvehetem a csapatnak a 20.000 dolláros előlegű ingatlant. Innen viszont már legalább hárman a piacra gyúrúnk, hogy el tudjuk adni és a nyereség vissza osztódhasson, hasonló módon mint ahogy jött. Ezzel a módszerrel fel  lehet turbózni mindenkinek a megtakarítását,  és már lehet nagyobb bizniszekben is gondolkodni .Természetesen a részvényeket is figyelni kell és élni azonnal a felkínált lehetőséggel.

Nagyon tetszik hogy ez már nagyon is élet szagú, rögtön beindult hogy hogyan lehet kisbefektetőkén becsatlakozni a nagyokhoz és mire is jó pontosan a kapcsolati tőke…… szóval most ezerrel pörög az agyam és dobja ki a lehetőségeket és lubickolok és imádom.

Mindenkinek végtelenül hálás vagyok a tanításért a leckékért a feladványokért és most az inspiráló csapattagokért is. Fantasztikus érzés az áramlásban lenni, tanulni és ezáltal egyre bátrabb cselekvővé válni. 

Most az is berobbant az agyamba hogy ez még csak az első hétvége mi lehet itt még!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Áldott, és megvalósult ötletekben, szeretetben, nevetésben, bővelkedő hetet kívánunk Nektek, nemsokára újra találkozunk.

A múlt évi Mini Money Management után

Szia Árpi!

Köszönöm, hogy jelzel.
Egyúttal, ne haragudj, hogy ezen a platformon teszek eleget a szombati chat-ben jelzett kérésednek, azaz leírom a múlt évi Mini Money Management után hogyan tudtam 4-ről 1-es “pozicióba” kerülni a rossz adósságokkal kapcsolatosan. Tavaly, amikor márciusban hazaértem a rendezvényről, azonnal nekiláttam az összes adósságom összeírásának. Én egy excelbe készítettem el az aznap tanultakat külön-külön fül alatt.

Az adósság törlesztést, a vágyakat, amit szeretnék elérni, a jelenlegi bevételeimet-kiadásaimat (külön a magán és külön a cégest), megtakarításokat (jelenleg már meglévő és tervezett). Ez késő éjszakába nyúlt, de nem gond, hiszen vasárnap jött… és egy óriási AHA érzés, amikor láttam, semmi sem lehetetlen okos pénzügyi stratégiával. Azóta csökkent az adósságom, pedig a bevételeim is csökkentek. Mégis…
A szombati ismétlés belőlem előhozta a múlt évben hallottakat, még ha nem is teljesen ugyanaz volt a két előadás, valamint egyúttal saját magam ellenőrzésére remek volt. Szombaton délután még jobban átnéztem, mit lehetne tenni, hátha elkerülte valami a figyelmemet.

Köszönöm!

Kedves Árpád és Rita!

Nem is tudom hogyan kezdjem el, úgy fel vagyok pörögve!!!!!!

A tegnapi Cashflow 10+2 Intenzív után reggel több féle formában is azzal foglalkoztam hogyan tudom megoldani azt hogy mindenkinek van egy adott pénzikéje és adott hitelkerete. Hogyan vegyünk belőle mégis ingatlant, hiszen a piacon arra van most kereslet. Abban amilyen megoldása Ádámnak volt, több sebből is vérzik, csak akkor tűnt lehetőségnek. Igaz nagyon jó indító gondolat volt, amit jó volt továbbgondolni.  Nekem most van egy másik megoldásom, ami reggel jutott az eszembe.

Közösen megbeszélve pénzt gyűjtünk, mindenki a saját tempójában tesz bele. Én, csak nagy ingatlant húzok . Mivel nálam gyűlik a pénz, így az általam kihúzott ingatlant felajánlom és eladom most Melindának 3000 dollárért. Úgy gondolom hogy bárki bármikor meggondolhatja magát, így  Melinda is úgy dönt, hogy ezt az ingatlant most az államtól nem veszi meg. A többiek és Melinda is továbbra is kis üzlettel és a piaci lehetőségekkel foglalkozik. Újra húzok egy nagy ingatlant és azt most Ádámnak adom el 6.000 dollárért. Az államtól Ő sem veszi meg. A következő körben Alexnek  5.500 dollárért. Ez már  nálam +14.500 dollár és én is beleteszek 5.500 dollárt így megvehetem a csapatnak a 20.000 dolláros előlegű ingatlant. Innen viszont már legalább hárman a piacra gyúrúnk, hogy el tudjuk adni és a nyereség vissza osztódhasson, hasonló módon mint ahogy jött. Ezzel a módszerrel fel  lehet turbózni mindenkinek a megtakarítását,  és már lehet nagyobb bizniszekben is gondolkodni .Természetesen a részvényeket is figyelni kell és élni azonnal a felkínált lehetőséggel.

Nagyon tetszik hogy ez már nagyon is élet szagú, rögtön beindult hogy hogyan lehet kisbefektetőkén becsatlakozni a nagyokhoz és mire is jó pontosan a kapcsolati tőke…… szóval most ezerrel pörög az agyam és dobja ki a lehetőségeket és lubickolok és imádom.

Mindenkinek végtelenül hálás vagyok a tanításért a leckékért a feladványokért és most az inspiráló csapattagokért is. Fantasztikus érzés az áramlásban lenni, tanulni és ezáltal egyre bátrabb cselekvővé válni. 

Most az is berobbant az agyamba hogy ez még csak az első hétvége mi lehet itt még!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Áldott, és megvalósult ötletekben, szeretetben, nevetésben, bővelkedő hetet kívánunk Nektek, nemsokára újra találkozunk.

Sok jó dolog történt velem

Kedves Rita és Árpi! 

Sok jó dolog történt velem az utóbbi időben, azóta, hogy találkoztunk, szeretném megosztani Veletek. 
Kimondottan jó évet zárok a képzéseimet illetően. Nagyon jól érzem magam abban a helyzetben, hogy egyre jobban kiszolgálom a résztvevőimet, tudom, hogy sokat segítek nekik és a visszajelzéseik igen pozitívak.
November közepén elkelt az első felújított lakásom, egész jól jöttem ki belőle és most már tudom – láttam-, működik. Keresem a következő lakást.
Nagy terveim vannak, hogyan tudom méginkább összefogni és segíteni a helyi adós ismerőseimet, ehhez megtanulom a honlap működtetését, az internetes értékesítést.
 
És ezek csak az események. Nehéz lenne leírnom, milyen nagyon jó érzéseket váltottak/váltanak ki belőlem mindezek. Meggyőztem magam, hogy képes vagyok mindig egy lépéssel meghaladni addigi önmagamat és hiszem, hogy sok minden újat megtanulok és megcsinálok a közeljövőben.
 
Köszönöm a Veletek töltött alkalmakat, mert sokat lendítettetek rajtam!
Békés, boldog ünnepeket kívánok Nektek!

Szeretném, ha tudnátok, nagyon hálás vagyok

Kedves  Árpi és Rita!

Szeretném, ha tudnátok, nagyon hálás vagyok, hogy ismerünk Benneteket, hogy ennyi tudást és tapasztalatot kapunk Tőletek.

A Sándor kb. egy éve “botlott Belétek” és azóta lényegesen megváltozott az életünk: új szempontok, lehetőségek, fejlődési irányok nyíltak meg előttünk.

Anyaként (is)  nagyon jólesik látnom, hogy a Sándor mennyit haladt egy év alatt, mennyire jól össze tudja rakni a kockákat.

Januárban céget alapított, tanulja a vállalkozást, 10 mFt bevétele van eddig,  csekély költséggel. Vett részvényt a Király Norbi befektetési cégében.

Ezzel párhuzamosan egyre inkább látta, mennyire nem értékteremtő a Vodafonos munkája; elérte, hogy felmondjanak neki, július közepén kapott egy csomó pénzt. 
Eldöntötte, hogy eladja azt a lakását, amin tényleg rossz hitele van, a lakás adottságai sem túl jók. 10 mFt-nál jó üzletet csinált volna. Jött egy vevő a 10. napon, 11,5 mFt-ot ad érte alku nélkül.
Lazán talált egy olyan állást szeptember 1-től, ahol kicsivel kevesebbet keres ugyan, de sokkal emberibb a vállalati kultúra, marad ideje, energiája ingatlanozni és a cégét fejleszteni.
Örülök, hogy a Dani is megfertőződött és együtt tudunk gondolkodni, dolgozni.
Mindezek nekem rengeteg energiát adnak. Élvezem kettőjük fiatalos lendületét, a teljesen másfajta megközelítéseket és nézőpontokat, ahogy megtárgyalunk ügyleteket és döntünk. Együttesen kimozdítottatok arról a vágányról, amin éveken keresztül ballagtam, több-kevesebb sikerrel. Egyre jobban észreveszem azokat a korlátokat, amiket magamnak állítottam. Tanulom és csinálom az ingatlanos üzleteket és nagyon jó érzés ennyi évesen új dolgokba fogni, két évvel ezelőtt nem gondoltam volna magamról.

Remélem, hogy még sok alkalmunk van Veletek együtt lenni, mert mi nagyon sokat profitálunk belőle.

Köszönöm!

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat...

Kedves Árpi és Rita!

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem munkátokat, amit  a Gazdag Papa Klubban végeztek. A tudás, amit itt szerez az ember, életre szól. Kiyosaki  tanításai bele ivódnak az ember agyába, aztán azt már onnan kitörölni nem lehet.
Hát így történt, hogy Karesz és én nagy fejszébe vágtuk a fejszénket. Tavasszal vettünk egy patikát a Kiyosaki módszereit felhasználva. A múlt év novemberben döntöttük el, hogy megvesszük ezt a gyógyszertárat cégestül, ingatlanostul együtt. Ám ekkor még se pénzünk, se ötletünk nem volt, hogy miből fogjuk mindezt finanszírozni, mivel nem volt olcsó mulatság. 🙂
De nem törődtünk bele a pénztelenségbe, hanem kutattuk a lehetőségeket, aminek meg is lett az eredménye. Így bár nagyon nagy adóssággal a puttonyunkban, de 2014. április 1-én sikerült nyélbe ütnünk a tranzakciót. Nekem egy álmom vált valóra, de az egész kis családunknak egy kitörés ez a “rabszolga sorból”. Még nagyon sokat kell azon dolgoznunk, hogy önjáró legyen ez a vállalkozás, de jó úton haladunk.
 
Mindezt azért írtam így le nektek, mert hálás vagyok a sok tanításért. A Cashflow 10+2 Intenzív tanfolyam is nagyon sok tudást adott, és önbizalmat is, hogy bele tudjunk vágni ebbe az üzletbe. Másrészt én is szeretek visszajelzést kapni a munkámmal kapcsolatban, így gondolom nektek is jó ha látjátok, hogy mennyire hasznos az amit csináltok. További sok sikert kívánok nektek!

2 éve voltam már egyszer Cashflow 10+2 Intenzív-en

2 éve voltam már egyszer Cashflow 10+2 Intenzív-en. Ahhoz képest szerintem sokat változott, jó irányban. Halványak az emlékeim, de ha jól emlékszem akkor nem beszéltük át egy egy játék után az eseményeket ilyen mértékben. Ami még szimpatikus, hogy anno is megvolt ez a csapatban játszás, de most még jobban, szinte már ti jelölitek ki hogy legyen egy vezető, és haladjunk előre.

Emlékeim szerint annó nem “kavartátok” meg a játék menetét ennyire és nem hoztatok minket olyan helyzetekbe mint most. És ez jó, ha a megfelelő emberek vesznek részt a tanfolyamon, és tanulni akarnak. 

Változások amik tetszettek: (két év távlatából amire emlékszem)

 • emlékeim szerint nem volt ennyire személyre szabott, kihegyezve hogy mindenki ki ki lépjen a saját maga komfort zónájából. Tetszett hogy olyan emberek (többek között én is) kerültek vezető szerepbe akiknek erre szükségük volt,és ebben kellet fejlődniük. Észrevételem szerint Ancsinak a komfortzónából való kilépése nem a vezető szereppel kezdődött, hanem a könyvelés, tempó. De jó volt hogy volt vezető szerepben. 

 • emlékeim szerint nem volt ennyire csapatban dolgozás, volt, de nem ennyire direkten, hogy az elején eldöntjük hogy csapat, és legyen vezető, akit követünk, az ő szava döntő. Ez nagyon jó volt, mert egy más világot tapasztalhattunk meg. Amit az átlag (!) magyar lát/tapasztal hogy úgy tud előre jutni hogy egymásra taposnak, és mászik fel a ranglétrán. Mondjuk szerintem sokan tisztában voltunk azzal hogy csapatként mennyivel másabb a szituáció, játék (élet szimulációja). Ezzel egy nagyon nagy kontrasztot, szembeállítást idéztetek elő ami jó. Elgondolásom szerint felnyitja azon emberek szemét (vagy elgondolkodtatja), hogy lehet másképp gondolkodni.

 • ha jól emlékszem akkor azon volt a hangsúly, hogy a “tananyag” mennyen át az embereknek a különböző játékokon. most emellett azt tapasztaltam, hogy még arra is figyeltek, hogy kit kit különböző helyzetekbe hozzatok amivel kikerül a komfortzónájából. Érzelmileg olyan behatások érték a mostani alkalmon az embereket amiből nagyon sokat tanulhatnak ha ez a céljuk. És ez is egy kihívás sztem a részetekről, hogy ezt előidézzétek. Így egy nem mindennapi helyzetet teremtve fejlesztitek az emberek érzelmi intelligenciáját. Most hogy elgondolkodom hogy máshol hol tapasztaltam ilyen élményeket nem tudok mondani rá példát. 1-2 biztos volt. De ott nem szimulációs környezetben voltam. 

 • sok könyvet olvastam mostanában. És némelyikben szó volt a vissza jelzésekről. Hogy mennyire fontosak, és hogy és kinek adjuk azokat. 

 

Tudom ez egy elég kínos pont számotokra hogy mi az amit mondjatok mindenki előtt és mi az amit csak négyszemközt. Ezt nagyon jó csináltátok. És nagyon jók voltak az őszinte visszajelzések. Tudom hogy nehéz mindenkit figyelni, és emlékezni rá hogy ki mit csinált, de szerintem ez az a pont amiből a lehető legtöbbet tud tanulni az ember, a vissza jelzésekből. Tudjátok, én is amikor új dologba kezdek, vmi olyat csinálok amit előtte nm csináltam, akkor minden apró részletben bizonytalan vagyok. És az is nagyon jó, ha a nektek természetes dolgokat amit az illető jól csinál kiemelitek, hogy ez és ez nagyon jó volt, de ezen és ezen javítani lehetne a siker érdekében. Egyén függő hogy ki mennyire igényli ezeket. De úgy látom, hogy egy ilyen tanfolyamra olyanok jönnek el akik fejlődni szeretnének (senki nem erőszakolja rájuk), úgyhogy mindenki nyitott ezekre.
Amit szerintem mindenképp jó ha az elején csináltok: mindenkit megkérdezni, hogy lehettek e teljesen őszinték a vissza jelzésekkel kapcsolatban. Még akkor is ha fáj az igazság. Ha jól emlékszem akkor erre most nem volt példa hogy valakit bántana, de ismerek olyan embert aki nem tudja fogadni ezeket. 
Ezt a részt nem azért írtam le, mert valami hiányosságot látok, benne, csak azért mert szerintem nagyon fontos, a fejlődés egyik legfontosabb része hogy tudja az ember hogy hol tart az útján ahova el akar jutni.

Tetszett az hogy mindenki elé kiállva kellett elmondani a gondolatainkat. 2 éve képtelen lettem volna rá, de most úgy érzem, hogy jobban megy az emberek előtti beszéd. És nem én voltam az akinek a legjobban kiesett a komfortzónámból. De ezen a területen is van mit tanulnom még. 

Én úgy jöttem el erre most, hogy szeretném az ilyen irányú tudásomat (Kiyosaki) felelevníteni, ugyanis mostanában más irányban olvasok… Jelen pillanatban én a kommunikációmat, emberekkel való tárgyalási tudásomat, és a vezetést akarom elmélyíteni, És nem is gondoltam volna, hogy most ezeken a területeken fogok újakat tanulni. De ugye nincsenek véletlenek. 🙂 

A Cashflow 10+2 Intenzív szimulációk során

A Cashflow 10+2 Intenzív szimulációk során nagyon sok olyan élmény és felismerés ért, amitől rengeteget fejlődtem vagy legalább felismertem, hogy milyen irányban kell fejlődnöm. A játékvezetés, a moderáció nagyon jó volt. A játék félelmetesen életsezrű és tényleg lehetőséget ad kipróbálni olyan dolgokat, amit az életben drágább lenne.


Köszönöm az élményt  és a sok tudást, amit kaptam tőletek és remélem, hogy a fenti észrevételeimmel tudtam nektek is segíteni abban, hogy még jobbá váljatok.

Nekem ez a tanfolyam nagyon sokat tanított

Nekem ez a tanfolyam nagyon sokat tanított pénzügyi- és érzelmi intelligencia területén. Rávilágított mely területeken kell fejlődnöm ahhoz, hogy kikerüljek a mókuskerékből. A részvételt javaslom mindenkinek, aki nem elégedett a jelenlegi helyzetével, ki akar kerülni a mókuskerékből, esetleg már gazdag, viszont nem jómódú. 

Ahogy mondtad Árpi, hogy nekem nagyon fájni fog ez a Cashflow 10+2. Khm, IGEN. Volt olyan pont, hogy azt mondtam “szar” vagyok és ez nem fog menni, de gyorsan megfordítottam a dolgot és felülkerekedem ezen, tanulok belőle, és csiszolom az elméleti tudásom és felépítem a vezetői képességeimet. A tanfolyam felépítésében, menetében a szimuláció előtti és utáni prezentáción csiszolnék. Több kiegészítő gondolat, hogy mindenkinél megszülessen a megértés.

Hálát adok az Univerzumnak

Hálát adok az Univerzumnak, hogy bevonzotta az életembe amiről pár éve még csak álmodoztam.Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa c. könyvét már évekkel ezelőtt olvastam s már akkor nagyon nagy hatással volt rám. Ezután még több könyvét is olvastam. Örülök hogy itthon rátaláltam egy olyan helyre amely szintén ezt a szemléletet követi s nemcsak követi hanem oktatja is, továbbadja boldogulni vágyó embertársainak.

A tanfolyam eddigi részében nagyon jól éreztem magam. Rengeteg pozitív energiával töltött fel, jó hangulatban mégis tanítva. Ti tanítóként nagyon közvetlen hangnemben oktattok, szinte észre sem veszem hogy tanfolyamon vagyok. Külön köszönöm hogy ismeretlenül is szinte barátként kezeltek s olyan érzésem volt, mintha már régóta ide tartoznék pedig eléggé zavarban vagyok a lassúságom miatt. Talán ez a gátlás is oldódott kicsit. Megerősített azon az úton melyen elindultam de még nagyon az elején járok. Hitet adott abban (a klub létezése) hogy talán mégsem vagyok teljesen egyedül ezen az úton. 

Szembesített “gyengéimmel” viszont kihozta belőlem a rejtett tartalékokat is. Ezen időszak alatt mindenképpen fejlődtem, a tanfolyam szinten tartott, viszont ha vége lesz kicsit félek a visszaeséstől. Nagyon jó volt hasonló célú jó emberekkel együtt lenni. Szívem szerint még jó darabig folytatnám hétvégenként a játékot mert jól kikapcsol a hétköznapi robotból. De tudom hogy a tanfolyam véges (bár lehet ismételni ) s sajnos az anyagi keretem is. De figyelemmel kísérem a klub eseményeit is s ha egyszer a tagsági díjat sikerül kigazdálkodnom akkor a hozzájutható anyagokból is tanulhatok. 

Köszönöm nektek a munkátokat s a továbbiakhoz sok sikert kívánok! Remélem tanfolyam után is lesz még lehetőségem találkozni veletek, de a kapcsolatot nagyon szeretném megtartani.

A Cashflow 10+2 Intenzív tanfolyamon...

A Cashflow 10+2 Intenzív tanfolyamon átfogó és gyakorlati pénzügyi ismeretekre tettem szert. Rádöbbentem, hogy ez valóban egy OKTATÓ TÁRSASjáték, az élet igazi csapatjátéka, ellentétben a gyermekkori társasjátékokkal, ami csak az egyéni győzelemről szólt.

Megtanultam, hogy az egész piac működését át kell látnom, figyelnem kell folyamatosan a lehetőségekre, ezeket tudnom kell értékelni és felelős döntést kell hoznom. A negyedik nap után elkészítettem a család valós pénzügyi kimutatását, amiből azonnal láttam, hogy mire kell koncentrálnom, miben kell fejlődnöm, mely területek érdekelnek és ezekhez tudtam saját tervet készíteni. A számokon túl egy tükröt is tartott elém a játékok során felmerülő szituációk és érzelmek sokasága. Rengeteget tanultam magamról, felismertek az erősségeimet és a gyengeségeimet és segített megismerni játékos- és egyben tanulótársaimat. Mindezek után kiemelném az oktatók színvonalas munkáját és szakmai felkészültségét, hatalmas élmény volt velük tanulni.

Köszönöm ezeket az élménydús és tanulságos napokat.

A Cashflow 10+2 eddigi hatása?

A Cashflow 10+2 eddigi hatása? Ez egy PÉNZÜGYI ÖNBIZALOM BOMBA …
A Cashflow 10+2 tanfolyam jobb, mint sok-sok motivációs tréning, mert a játékok után „valami mindig a helyére” kerül, ezzel a kitartásom és a figyelmem fókuszálása is folyamatosan növekszik.

Hasznos, gyakorlatias pénzügyi tudást kaptam és sok bonyolultnak tűnő pénzügyi folyamat egyszeriben letisztultá, érthetővé vált.A „társas játék” jelentése ebben a játékban kap igazi értelmet. Megismertem olyan MEGBÍZHATÓ játékosokat, akikkel a való életben is folytatni fogjuk a Cashflow játékot, az igazi lehetőségek megvalósításával. Ez már a második napon, a 3-4. játék közötti szünetben eldőlt. 
A jövőben be fogom vezetni, hogy nagyobb projektekben részt venni kívánó új csapattagok előbb végezzék el a Cashflow 10+2 tanfolyamot. Így néhány közös játék során kiderül, hogy tényleg alkalmas-e az igazi „társas játékra”. 😉

Az első négy nap után azt vettem észre

Az első négy nap után azt vettem észre, hogy a Cashflow 10+2 Intenzív gyökeresen megváltoztatta a gondolkodásom. Nagyon élvezem a játszva tanulást, izgalommal várom az utolsó hétvége eseményeit is.

Örülök, hogy van, aki Magyarországon is képviseli a Gazdag Papa tanításait, főleg azért, mert más oktatásban nem lehet megszerezni azt a sok fontos információt, amelyek elengedhetetlenek a gazdaggá válás folyamatához. Köszönöm az élményt és a nagyon hasznos tudást!

A játék és a Cashflow 10+2 Intenzív bármilyen...

A játék és a Cashflow 10+2 Intenzív bármilyen anyagi háttérrel rendelkező játékosnak képes tanítani valamit. Ennek van előnye is, de hátránya is. Az előnye magától értődő. A hátránya az, hogy ha valakinek nem igazán jó az önismerete, tehát nem tudja pontosan, hogy honnan jön és mire keresi a választ, mi a célja, fals magabiztosságot nyerhet olyan bizonyos – a játék során lemodellált helyzetekből, melyek a saját valóságától nagyon messze állnak és emiatt könnyen eltévedhet a későbbiekben.

Tudom, hogy a tanfolyamnak nem célja a résztvevőt kézen fogva vezetni és saját problémáira választ találni. Mégis hasznosnak tartanék egy olyan tanfolyamot, melyben a kezdők egy coach, vagy tréner mellett, kéz a kézben végzik el a Cashflow 10+2-t, ezzel számukra az eltévedés lehetőségét minimalizálva hozhatnák ki a legtöbbet magukból és a tanulási környezetből. Az eredmények lehet, hogy magukért beszélnének.

Nagyon örülök, hogy párommal belevágtunk a...

Nagyon örülök, hogy párommal belevágtunk a Cashflow 10+2 Intenzív-be mert már most rengeteget tanultunk belőle. Ismét rájöttem a csapatmunka és a pénzügyi inteligencia fontosságára. Személyesen azt érzem

már most a 6 nap után, hogy bármit elérhetek csak meg kell fizetni az árát. A tanfolyam elött a fókusz számomra” csak” egy szó volt de itt megtanultam alkalmazni és elengedhetetlen része lett az életemnek. Köszönöm!

Az októberben elvégzett Cashflow 10+2 Intenzív...

Az októberben elvégzett Cashflow 10+2 Intenzív tanfolyam után egy dologban biztos voltam, hogy nem lehet elégszer ismételni, mert mindig új gondolatot, információt, tudást szerezhetek. Éppen ezért jelentkeztem rögtön a soron következőre, s ez számomra be is bizonyosodott a

vasárnap délutáni tematikus lépés során, hogy mely az a pont ahol nekem a jövőben még fejlődnöm kell. Ez úton köszönném meg minden csoporttársamnak, hogy e területet is megmutatták számomra. ezzel is kívánom minden társamnak, hogy vvasárnap valóban egy más gondolkodással lépjenek ki az ajtón.

Nézd, ez a hely olyan, mintha

“Nézd, ez a hely olyan, mintha nekünk találták volna ki, mert amellett, hogy színvonalasak az oktatók és jó a társaság, még relatív olcsó is! Gratulálok, hogy végre valaki képviseli itthon Kiyosaki pénzügyi oktatás szemléletét, ami elérhető az embereknek.”

A Cashflow 10+2 program első négy alkalma után...

“A Cashflow 10+2 program első négy alkalma után, el kell hogy mondjam a gondolkodásmódom teljesen megváltozott. A régi (szülők által tanított) megtakarítok és majd lesz házam, autóm…. stb mehet a kukába. Ez a program és a Cashflow játék megtanítja, hogyan használjam a pénzem és hogyan legyek befektető. Hogyan dolgozzon a pénz nekem. Ezt eddig nekem nem tanította senki.

(sem tanáraim, sem szüleim) De ez a program, igen. Nagyon sok hasznos információt tárnak elénk az oktatók. Várom már az utolsó két alkalmat is, hogy még többet tanuljak.”

Először is köszönöm, hogy...

“Először is köszönöm, hogy csináljátok ezt a klubbot! Én kb. 4-5 hónapja kezdtem érzékelni a környezetemen, hogy valami nagyon nincs rendben, és furcsa mód akkor került a kezembe a gazdag papa – szegény papa könyv. Utána “láncreakcióba” kiolvastam 3 héten belül még 3-at Kiyosakitól.:) Gyorsan felfogtam a lényegét, de tudtam, hogy kell tennem valamit.

Egyből ki is próbáltam a cashflow játékot (nem nálatok), és rákaptam az ízére. Ezután nagyon gyorsan jött a Cashflow 10+2 program. Nagyon élvezem! A játék alatt, kézzelfogható váltak azok az adatok, amiket a könyvekben olvastam pl.: fókuszálás, csapatjáték, piaci környezet felismerése stb. A játék lényege, hogy elkezdjük használni az elménket, és új nézőpontokat kapjunk, és ezt adta nekem a játék!”

Mielőtt elkezdődött a Cashflow 10+2-es

“Mielőtt elkezdődött a Cashflow 10+2-es program, már játszottam a Cashflow 101-el, már akkor is nagyon tetszett a játék. A program elkezdődése után ez az érzés csak fokozódott bennem. Az első játékhétvége után nagyon nehéz volt nem azon gondolkodni: mi is történt, hogy is volt, miért nem játszunk megint?

Meglátásom, hogy a program összefoglalja mindazt amit Kiyosaki a könyveiben írt, és még érthetőbbé teszi azt adott élethelyzetek szimulálással, és a lépések egymásutánjával. A Cashflow 10+2 sokkal izgalmasabb, érdekesebb mint egy átlagos Cashflow társasjáték.”

Nagyon köszönöm a meghívást

“Nagyon köszönöm a meghívást a Klubba, remek volt. A Cashflow társasjátékban is nagyot csalódtam pozitív értelemben. Sose akartam játszani, de ez igazán jó volt. Gondolom a másik két nap is sikeres volt. Gratulálok. Mindenkinek ajánlom.”

Nagyon tetszett a Cashflow 10+2-es...

“Nagyon tetszett a Cashflow 10+2-es program első nyolc leckéje, és maga a játék is. A játék jól demonstrálta azokat az élethelyzeteket, melyet a valóságban is megélhetünk, és azokat jó vagy kevésbé jó döntésekkel a mindennapokban átélünk. Bár lazának tűnt ez a négy nap, mert hiszen “csak” játszottunk, de mégis annyi információt és felismerést kaptunk hogy minden nap végére teljesen elfáradtunk, ami persze jóleső fáradtság volt.

A pénzügyi gondolkozásmódunk változtatására mindenképp szükség van, mert körülöttünk a világ is változik. Ahogy szüleink gondolkoztak a pénzről, és tőlük átvettünk egy mintát a pénzügyekkel kapcsolatosan, az már mára elavult lett, már másabb játékszabályok vannak érvényben, ami miatt nekünk is másabbul kell gondolkoznunk a pénzügyeinket illetően. Ez a 4 nap az első lépcsőfok volt egy új gondolkodásmód kialakításának. Köszönjük mindenkinek!”

Dolgozol sokat keményen

Miért 10+2?
(Avagy játszva tanulva!)

Dolgozol sokat keményen
éldegélsz közben szerényen.
Pénzed lassan kuporgatod
és a bankba rakosgatod,

hogy őrizze meg helyetted,
mert pénz szavát Te nem érted.
És kinek jó ez szerinted?
Befektetnek, de nem Érted!

És ha létezik másik út?
Miről azt mondják bonyolult,
mert nem akarják, hogy értsed
és az életed Te éljed.

Pedig ha tudnád milyen egyszerű!
Mind ezt játszva is megtanulhatod
és az egészben az a nagyszerű,
hogy az életben is alkalmazhatod.
Mi lehet vajon a győztes fegyvered
hogy az élet csatáját megnyerjed?

Nyertesek, kik csapatban győzni akarnak
és nem csak magukban szomorkodnak.
Túl élhetsz bármikor, bármennyi bukást
mert nem tudják elvenni tőled a tudást!

És ezek után már Te eldöntheted,
gürizel vagy élvezed az Életet!”

Érzések: Hát jól vagyok. Bővebben...

“Érzések: Hát jól vagyok. Bővebben, nagyon jól vagyok 🙂 Imádok játszani, mi több, szerintem a rabjává lehet válni. Tudod, hogy én nem sokat tudtam a játékról, csak annyit amit a fórumon elmondtatok nekem. Bár nagyon vártam, hogy játsszak, mert attól kezdve tudtam, hogy akarok és kell játszanom, amikor először olvastam Robert valamelyik könyvében róla, mégis voltak fenntartásaim.

Annak ellenére is voltak fenntartásaim, hogy nyitott voltam, hogy meséltetek róla, hogy érzetem, hogy ez jó. Tartottam attól, hogy ez csak egy játék. Biztos, hogy én felnőttként tudok tanulni egy társasjátékból? Aztán tartottam attól is, hogy unalmas lesz, amikor ötödször, hatodszor ülünk le. Na ez utólag nagyon vicces feltételezés. Az első játék után tudtam, hogy nagyon jó döntést hoztam és hogy nagyon sokat fogok tanulni. Túlzás nélkül mondom, hogy már az első nap estéjén, egy más ember tért haza, mint aki reggel elindult, pedig akkor még csak a könyvelésre fókuszáltunk.. ami egyébként a maga egyszerűségével szintén tudást adott. Így a negyedik nap és a program két harmada után, azt mondom, hogy ha csak ennyi lett volna, akkor is megérte. Azt kell, hogy mondjam, nagy jó az árérték arány :)) Zseniális ahogy ki van találva a játék, nagyon élvezem, hihetetlenül fel lehet pörögni a sikerektől de még a csődöt is lehet szeretni, mert a vele járó érzés és tapasztalat is előrelendít. Nem kétséges, hogy már most másként gondolkodom a pénzről, a befektetésekről, a lehetőségek meglátásáról és a hibákról is. Nagyon kedves, segítőkész embereket ismertem meg személyetekben, nagyon örülök, hogy a megérzéseimre hallgatva nem mentem el máshová játszani. A játéknak van egy mellékhatása is rám nézve. Ez pedig a csapat munka, amiben én nem vagyok jó, vagy voltam jó eddig. Maximalista vagyok, ezért nekem nagyon nehéz megbízni másokban ha munkáról van szó (amúgy nem de munkában nagyon).”

Próbálom összefoglalni az eddigi benyomásaimat...

“Próbálom összefoglalni az eddigi benyomásaimat. Nekem az elmúlt 2 hétvége nagyon sokat adott, bár teljesen kimerültem fizikailag és szellemileg is. Néha a tempó túl gyors volt számomra, én szeretem megízlelni, méregetni a lehetőségeket, válaszokat kapni a miértekre, de rájöttem nem mindig ez a kifizetődő.

A csapat elég homogén, ettől érdekes és egymástól is sokat tanulhatunk. A helyszín kiválasztása telitalálat, barátságos, otthonos. A Cashflow 101-el számomra egy új gondolkodás és látásmód érlelődik a világra és a saját portfóliómra egyaránt. Szeretném igénybe venni a részvény tanácsadótokat, hogy az eddigi “rossz” befektetéseimet jobbra cseréljem. Természetesen kíváncsian várom a 202-es játékot, ami talán ezekre a kérdésekre is választ ad, bár a mai ismertetőd alapján nagyon bonyolultnak tűnik. Tetszik, hogy az Univerzum segítségét és lehetőségét is figyelembe veszi a játék és a csapat. Továbbra is célom, hogy női társaimnak tovább adjam a tudást és felnyissam a szemüket egy szabad és független életre.”

Korábban már többször játszottam...

“Korábban már többször játszottam a CashFlow 101-et, de ennyi jóindulatú, józanító pofont még sohasem kaptam, mint a Cashflow 10+2 program lépései során. Köszönöm! Az első hétvége után viccesen azt mondtam, hogy ‘A hagyományos iskolarendszer jó diákjai a Menybe jutnak… a rosszak meg bárhová.’.

A “bárhová” sokáig visszhangzott a fülemben, majd felvillantak arcképek… Bill Gates, Steve Jobs, Steve Ballmer, Steve Wozniak Tudom, Darwin már régen megmondta, hogy nem a legerősebbek élik túl egy fajban, sem a leginteligensebbek, hanem azok akik leggyorsabban reagálnak a változásokra. A fenti srácok a hagyományos iskolarendszer férgei. Elsőként ismertek fel új igényeket és elsőként válaszoltak rájuk. A CashFlow 10+2, mint gyakorló és edzőközpont, felruházott módszerekkel, gondolkodásmóddal, melyekkel egy érettebb, kiteljesültebb és boldogabb életet építhetek. Megerősítette bennem annak a tudatát, hogy, bárhogy is van az nekem jó. És ez így van!”

A nap rövid és egyértelmű konklúziója:

“A nap rövid és egyértelmű konklúziója:
Megérte.
Az egyértelmű reakció:
Köszönjük szépen!


A Kiyosaki előadásban gyöngyszemek voltak elrejtve, az előadók közül többen is megmozgatták a fantáziámat, s konkrét lehetőségeket, utakat mutattak meg. Értékes ismeretségeket kötöttem, s a CashFlow játékkal is egy remek élményben, s felismerésekben volt részem.”

Az oka az, hogy sok-sok órát foglalkoztam...

“Kedves Rita és Árpi! Örülök, hogy itt lehetek a Cashflow 10+2-őn.
Az oka az, hogy sok-sok órát foglalkoztam azzal, hogy a gyakorlatban hogyan lehetek anyagilag független. Eddig ez nem valósult meg. Hat év alatt rengeteg tanfolyam, rengeteg befektetett idő energia és tőke- de igazi átütő, látványos eredményt talán most kezdek elérni. Ezek a tanfolyamok túlnyomó részt elméleti ismeretet adtak, meg azt a gondolatot: „nyugodtan gyakorolj az életben és nem baj, ha hibázol, mert ebből tanulsz”…
Bátran vetettem magam bele a dologba, hiszen –megmondták: nincs más eredmény, csak az, hogy anyagilag független leszek. Végre!

Szinte minden vagyonomat elvesztettem…de senkit nem okolok és most már nem vagyok csalódott sem.
Volt egy év, amikor gyakorlatilag hitelből jártam tréningekre, mert hittem, hogy meg fog térülni. A kitartásom megmaradt, minden évben sok pénzt költök a saját képzésemre –most már nem hitelből-és tudom, hogy el fogom érni az anyagi függetlenséget.
Nagyszerű az, ahogy játék közben bizonyos szituációkban ugyan úgy működik az ember agya, mint az életben, és ugyanolyan érzelmi reakciókat vált ki. A sok elméleti tanulás után végre egy olyan programon vagyok, ahol –viszonylag fájdalom mentesen- kipróbálhatom az elméleti elképzeléseimet úgy, hogy az elmém „ellenállása” sokkal kisebb, mint a valóságban.  Itt tényleg lehet hibázni. Nem örültem igazán, hogy a legutolsó játékba baromi gyorsan kijutottam, mert a játék kezdetén elképzeltem, hogy miket fogok kipróbálni. Nem maradt rá időm…
Megértettem az alábbiakat:

 • Ha nincs célod, később jutsz ki, ha kijutsz.
 • Mennyire fontos, hogy legyen egy edző, vagy Mentor!!!
 • Milyen fontos az érzelmi kontroll
 • Mennyire fontos az, hogy másokat segítsünk céljaik elérésében
 • Mi a különbség a tőkenyereség és a cashflow között
 • Az adakozás
 • Hogyan működik a játékban a vonzás törvénye. Sokkal gyorsabban történik meg a játékban, mint a valóságban.
 • Miért birtokolja a lakosság 5%-a a tőke 90%-át

…meg ilyenek…
Hálás vagyok, hogy itt lehetek!
Minden elvégzett tanfolyamot céltudatosan választottam ki annak függvényében, milyen területen akarom képezni magam.
Ez életem messze legjobb ár/érték arányú tanfolyama, ami valódi gyakorlatban alkalmazható gondolkodásmódot ad!
Ráadásul sok, nagyszerű emberrel ismerkedtem meg, köztük Veletek is!”

Az első pillanattól, hogy ilyen játékot játszottam...

“Az első pillanattól, hogy ilyen játékot játszottam, szerettem volna újra és újra kipróbálni. Tanulságos volt tapasztalni, hogy az első játék óta mennyit fejlődtem. Nekem igazi rácsodálkozás volt! Pedig a java csak itt kezdődött! Az eddigi tapasztalat, egy újabb rácsodálkozás: ilyen rövid idő alatt még menyit fejlődtem!

És egy ráadás: Fantasztikus a csapat! Még egy ráadás: ‘Meg kell magadban találnod azt a helyet, ahol semmi sem lehetetlen.’  -Deepak Chopra”

Már ez a hétvége megérte önmagában

“Már ez a hétvége megérte önmagában a teljes „kurzus” árát!/Szeged/ Amit ott észre vettem, hogy amire a figyelmünket szenteljük, kapunk belőle bőven. -a vicc, hogy én alapvetően tényleg műszerész lennék, de ma már ebből éhenhalnék…J- Már vasárnap és tegnap is azon gondolkodtam, hogy hogyan tudnék létrehozni olyan eszközt, ami cashflow-t hoz minden hónapban.

Méginkább azon, hogy a tőkenyereség az első, ezért ami pénzünk van, hogy tudnám befektetni ennek tükrében… Ma estig 2 ajánlat jött -a semmiből- a tőkenyereséggel kapcsolatban, illetve ma tárgyaltam Pesten egy folyamatos pár tízezer Ft/hó „eszközről”, amiről meg is állapodtunk. Ráadásul két marha nagy cégről van szó, és én, mint „vidéki parasztfiú” hoztam össze őket… sok millió Ft/hó forgalomból 1%-ot kapok, de innentől nem sokat kell érte tennem. Leginkább semmit. Nem vagyok elszállva, de ez tök jó, mert az üzlet ráadásul nyer-nyer kategória. Nos. A legnagyobb tanulság, hogy a játékban is piszokul működik,a hol van a figyelmünk. A mókuskeréken, vagy a célon…. Szerintem az utolsó játékban ezért sikerült viszonylag gyorsan kijutnom, és nem azért mert olyan baromi okos vagyok.(egyébként az vagyok…) Úgyhogy köszi még egyszer, és nagyon várom a következő alkalmat!”

“Régóta belső késztetésem volt, hogy átlássam és megértsem a pénzvilágát. Tudtam, hogy ha megismerem, elsajátítom a gondolkozásmódot, akkor még jobb lesz az életminőségem. Ennek érdekében végeztem tőzsde tanfolyamot, voltam pénzügyi tanácsadó, voltam családi pénzügyi szemináriumon, gyerekek pénzügyi nevelését tanulva.

Végül ráleltem és megízleltem Kiyosaki könyveket és elérkeztem a Gazdag Papa Klub rendezvényeire és a Cashflow 10+2-höz. A Cashflow 10+2-vel az volt a célom, hogy a gyakorlatban is tudjam hasznosítani azt a tudást, amit Kiyosaki könyveiben leírt. Nagyon élveztem a játékban mesterségesen létrehozott piaci szituációkat, felismerni, stratégiákat kialakítani az egyes helyzetekre. Változó csapat környezet hogyan hat rám, milyen érzéseket generál bennem. Nem utolsó sorban megismerkedtem, olyan nagyszerű emberekkel, akik hasonlóan hozzám többet akarnak tudni, többet szeretnének kihozni életükből.”

A Cashflow 10+2-es kurzus előtt is...

“A Cashflow 10+2-es kurzus előtt is játszottam több alkalommal 101-et, és a mókuskerékből történő kijutás igazából nem okozott problémát. Azért döntöttem a tanfolyam mellett, mert szerettem volna megtudni, “mi van még ebben a játékban” azon kívül, amit magamtól is felfedeztem.

Úgy gondoltam, hogy ha a 6. nap végére mindent tudni fogok erről a játékról, akkor simán megérte! Ehelyett félidőben, a tanfolyam 101-es játékszakaszának zárásakor sokkal inkább azt mondhatom el, hogy a játék egy teljesen új oldalát ismertem meg, ami magamtól akár évekig is eltarthatott volna. Többet kaptam annál, hogy melyik játékhelyzetben mit “szokás” csinálni. Rengeteg izgalmas szituáció jött elő, és a társaság már magában is sokat tett hozzá az élményhez eddig. Igazából abban bízom, hogy az asztal mellett elsajátított – bizonyítottan eredményes – hozzáállást át tudjuk vinni az életbe. És ez alatt nem elsősorban a játék elemző részét értem, sokkal inkább az együttműködést, egymás segítését és a kínálkozó lehetőségek felismerését, megosztását.”

Hálás köszönet, hogy pénteken...

“Hálás köszönet, hogy pénteken részt vehettem a Kiyosaki előadáson! Nagyon örülök, hogy gondoltok az angolul nem tudókra is! Sajna én sem tudok angolul, így a feliratozás olvasása miatt jegyzetelni sem nagyon tudtam!

De a nézőpontom az változott egy ‘cseppet’ megint! Külön öröm volt a szombati társas, már 3 éve szerettem volna így élőben, csapatban kipróbálni. Végre nektek köszönhetően ez az álmom megvalósult.”

Már az eddigi Cashflow 10+2-es program...

“Már az eddigi Cashflow 10+2-es program alatt is nagyon sokat tanultunk. Bízunk benne, hogy a 202-es játékok során még több használható tudást szerzünk. Látszik, hogy a program tudatosan, tematikusan lett felépítve, többféle élethelyzetből vizsgálva a befektetési lehetőségeket.

A heti 1 nap (2 alkalom) azért is tűnik jónak, mert elegendő új ismeretet és tapasztalatot ad, ugyanakkor elegendő idő van arra, hogy ezek ülepedjenek a következő alkalomig. Külön tetszik, hogy Robert könyveinek gondolatai mennyire visszajönnek a képzések során. A csoportba különböző előképzettségű emberek, különböző élethelyzetből kerülnek, így mások gondolatainak megismeréséből is sokat tanulhatunk, ugyanakkor kapcsolati tőkénk is bővül. A játék jól felkészít a való életben is előforduló helyzetekre, amiket itt még kötelezettségektől mentesen tudunk gyakorolni. Egymás gondolkodásában egyre jobb vállalkozói ötleteket (szemléletet) fedezünk fel, egyre tudatosabban tervezünk. A tanfolyam díja már most is bőven megtérült, de erről majd igazán hitelesen utólag tudunk nyilatkozni a C-B negyedből. Köszönjük, hogy itt lehetünk!”

Nagyon jól éreztem magam...

“Nagyon jól éreztem magam a program alatt, minden részletében, és élveztem a játékot is nagyon. Látom nem kevés munkátok van a szervezésben, de csak a kezdet nehéz és lesz ez még sokkal, jobb és gördülékenyebb a szándék az elismerésre méltó.

Én már nagyon sok próbálkozáson voltam mert nagyon nyitott vagyok, és érdekel minden amivel többet tudhatok, és továbbadhatom a tudást de volt köztük igen gyatra, ugy hogy fel a fejjel, ez tök jó, és minden további csak színvonalasabb lesz.”

Fergetegesen jó cselekedet volt...

“Fergetegesen jó cselekedet volt, hogy részt vettem a Cashflow 10+2-es programon. Mert a program még el sem kezdődött, én máris szimpatikus emberekre találtam a helyszínen, bevallom ez számomra nagyon fontos. Rendkívül szeretem az ismerőseim nagy részét, de életem során minden társaságban azt éreztem, hogy az emberekből akik körül vesznek valami parányi dolog hiányzik, jól érzem magam velük de nem 100%-os.

A Cashflow 10+2-es csapatomban ez az érzés nincs, egyszerűen fantasztikusan érzem magam Veletek. 🙂 Tudom, hogy iszonyatosan sokat kell fejlődnöm, ami a játék első percétől kezdve elindult. Az a fajta ember vagyok, aki folyamatosan várakozik, ahelyett, hogy cselekedne. Ezt pár százszor tapasztaljuk a képzésen viszont már csak pár százszor a folyamatosság helyett, ez nagy fejlődés, szerintem:) Fantasztikus élményeket élek át a játék során, Ritu tegnapi kockázat vállalása, örök élmény marad számomra, rendkívül izgalmassá, élvezetessé, tanulságossá tette a játékot. Nagyon tetszik, hogy végre tornáztatom az agyacskámat, imádom azokat a pillanatokat amikor valaki rájön a megoldásra, ennek következtében magas fordulatszámra kapcsol a játék. Kiválóak a mesterségesen kialakított szituációk és érdekesek az élethelyzetek, hasznosak az értékelések/beszélgetések. A legjobban a szuper csapat munka és a pénzáramoltatás tetszik! 🙂 Összefoglalva: kivételes szemléletmód elsajátításának lehetőségét kaptam, mellyel maximálisan élni szeretnék, javaslom mindenkinek, hogy vágjon bele. Személy szerint alig várom a 202-őt! Nagyon szépen köszönöm RP! Thank you very much MR KIYOSAKI!”

Ezt adta nekem a Gazdag Papa Klub Cashflow 10+2 Intenzív Tréning

Eredeti végzettségem szerint közgazdász vagyok, az egyetemi képzés alatt a pénzügy volt az egyik legkevésbé szeretett tantárgyam. Jobb agyféltekés művészlélekként egyáltalán nem érdekeltek a száraz számok. Kimnek, Robertnek és a Magyar Gazdag Papa Klub oktatóinak sikerült felkelteniük az érdeklődésemet a pénzügyek iránt, tele vagyok lelkesedéssel és izgalommal, hogy fejlesszem a pénzügyi tudásomat – hiszen ettől függ a jövőm.

A Cashflow 10+2 Intenzív Tréning teljesen átformálta, kiszélesítette a gondolkodásmódomat, eloszlatta a félelmeimet és megerősítette a saját magamba vetett hitemet.

A Cashflow 10+2 Intenzív nemcsak zseniális pénzügyi tréning, hanem remek önismereti tréning is. Sokféle ember, sokféle gondolkodásmód, sokféle mentalitás találkozik ilyenkor, és nagyon élveztem figyelni saját magamat, hogy az egyes szituációkban hogyan reagálok. A Cashflow 10+2 Intenzív tükröt tartott elém, hogy ki vagyok, hol vagyok, hová akarok eljutni és mire vagyok képes.

Képzeld el, hogy állsz egy hatalmas ajtó előtt, rajta a felirat: Jómodúak Világa. Hat nap alatt ez az ajtó szépen lassan kitárul előtted és a küszöbön túl látsz sok csodát, mindent, amire vágysz az életben. Ahhoz, hogy beléphess, tanulni, cselekedni és hibázni kell, de csak rajtad áll, hogy megteszed-e.

Nos, ezt adta nekem a Cashflow 10+2 Intenzív.

Scroll to Top