rdchu konyvkovonatok

Speciális könyvkivonatok és eBookok ajándékba

Magyar Nyelven

RDC Tisztessegtelen Elony

Tisztességtelen előny

A Tisztességtelen előny című könyvében Robert Kiyosaki kihívással fordul a világ minden részén élő emberekhez: többé ne higgyék el vakon, hogy pénzügyi küszködésre vannak ítélve egész életük során. A valódi pénzügyi képzés jelenti az utat az általad vágyott élet megteremtése felé. Robert arra bátorít, hogy változtasd meg azt az egyetlen személyt, akinek az ellenőrzésére képes vagy: önmagadat.

Ez a könyv a pénzügyi műveltség hatalmáról szól, valamint arról az öt tisztességtelen előnyről, amit a valódi pénzügyi képzés nyújt a számodra:

- A tudás tisztességtelen előnye; - Az adók tisztességtelen előnye; - Az adósság tisztességtelen előnye; - A kockázat tisztességtelen előnye; - A kompenzáció tisztességtelen előnye.

Robert friss megközelítése és időtálló üzenetei kiemelik azokat a lépéseket, amelyek a képzést az alkalmazott tudás felé vezetik, és amelyek eredményei jól mérhetőek. A Tisztességtelen előny valódi Gazdag Papa stílusban provokálja olvasóit: legyenek tisztában a két szemléletmóddal, és maguk is tapasztalják meg, hogy a valódi pénzügyi képzés hatalma hogyan válik tisztességtelen előnnyé.

A gazdasági válság alatt a kapitalizmust kemény támadás éri. Sok ember azt hiszi, hogy a kapitalisták irigyek, korruptak és gonoszak. Biztos, hogy sokan azok is. Mégis, ha megnézed, amit az igazi kapitalisták tesznek. Ők csak akkor termelnek profitot, ha és amikor az életet teszik jobbá, gyakran pénzt és időt takarítva meg számunkra. Például a Wright Fivérek voltak az elsők, akik repültek, de kapitalisták kellettek ahhoz, hogy repülő-ipart építsenek, hogy a repülés biztonságos és elérhető legyen a tömegek számára. Ma már boldog vagyok, amikor repülőjegyet veszek, mert a repülés könnyebb, gyorsabb és kevésbé fájdalmas, mint a séta, amit mind tennénk, ha nem lennének kapitalisták.

Ugyanez a helyzet a mobillal. Nem csak egyszerűbbé teszik az életemet, hanem gazdagabbá is. Bárhol a világban tudok üzletet kötni, még akkor is, amikor vakációzom. Boldog vagyok fizetni a mobilomért, mert az életemet könnyebbé, engem pedig gazdagabbá tesz. A General Electric, amit Thomas Edison alapított, nem csak javítja az életet az elektromosság által, de meg is hosszabbítja az orvosi technológiával. Örömmel fizetek azokért az előnyökért, melyeket a GE orvosi termékei hoznak az életembe.

És mihez kezdenék az Apple számítógépem nélkül? Talán sosem írtam volna meg a Gazdag Papa Szegény Papa-t, ha Steve Jobs nem tette volna olyan egyszerűvé a számítógépet, hogy még egy magam fajta aki nem tech-zseni is tudja használni. Az a néhány dollár, amit a gépemre költök dollárok millióit hozza minden évben.

RDC Midaszi Erintes

Midaszi Érintés

Kérdés: Mi a legfontosabb dolga egy vállalkozónak?
Válasz: Stabil, minőségi munkahelyek teremtése.


Egy olyan országban, ahol magas a munkanélküliség, és ahol a gazdaság talpra állításához új munkahelyekre lenne szükség, ki ne sóvárogna valamiféle megoldásra, ami képes gyors megújulást hozni? Sokan a kormány felé tekintgetnek, pedig ma már nyilvánvaló, hogy a kormány képtelen valódi munkahelyeket létrehozni.

A kevesek által ismert igazság az, hogy csupán egyetlen csoport képes visszavezetni világunkat a prosperitásba: ezek a vállalkozók, és különösen azok a vállalkozók, akik midaszi érintéssel rendelkeznek.

Azok a vállalkozók nyernek, akik a legtöbb munkahelyet hozzák létre, akik a legnagyobb jólétet képesek megteremteni a legtöbb ember számára.

Ők a midaszi érintésű vállalkozók.

Azon gondolkodsz, hogy elindítsd a saját üzletedet? Vagy a meglévő vállalkozásodat szeretnéd növelni? Mielőtt további időt és pénzt vesztegetnél erre, tartozol azzal önmagadnak, a családodnak és a világnak, hogy a midaszi érintés öt pontját felfedezd, és azok mesterévé válsz:

1. A jellem ereje
2. Fókusz
3. Brand
4. Kapcsolatok
5. Apró dolgok, amik számítanak

Üzleti könyveket ezrével találhatsz a piacon. Ez a könyv a vállalkozókhoz szól. A világ talán két legbefolyásosabb üzletembere olyan dolgokat tanít neked, amelyeket nem találsz meg más könyvekben. "Vállalkozóvá válni nem csapatmunka, mert különleges fókusz kell hozzá. Donald és Robert történeteiből megtudhatod, hogyan váltak azzá, akik, és hogyan jutnak el bárhová, ahová el akarnak jutni. Nagyszerű olvasmány!" – Mark Burnett, az Apprentice megalkotója.

Ez a könyv vállalkozókról szól, arról, hogy mi teszi őket különbözővé. Ez egy könyv azoknak, akik már vállalkoznak, vagy szeretnének vállalkozni. Ez nem egy szövegkönyv, amit vállalkozást oktató professzorok írtak. Nem fest eléd egy rózsás képet, és nem lát el egy lépésről-lépésre útmutatóval a sikerhez. Mindkettő valótlan, és ez a könyv nagyon is valós. Ez azért van, mert ezt a könyvet olyan vállalkozók írták, akik győztek, elbuktak, és visszaültek a nyeregbe, hogy győzzenek, újra és újra. Így nyíltan elmondjuk a történetünket.

A vállalkozók képességét, hogy álmodjanak, győzzenek, veszítsenek, és győzzenek újra és újra, gyakran úgy hívják vállalkozói szellem. Ez választja el a vállalkozót bárki mástól az üzletben. Szintén ez választja el azokat, akik vállalkozók akarnak lenni, azoktól, akik vállalkozók lehetnek.

Hogyan szabadulj meg a rossz adósságtól

Robertnek (1947.04.08 Hawaii) és nekem rengeteg adósságunk volt, amikor elkezdtük közös életünket...

Becslésünk szerint körülbelül 400.000$ (kb. 80.000.000 Ft) adósságunk volt, mely folyamatosan nött a kamatoknak köszönhetően. Az adósság java része Robert korábbi vállalkozásából származott, melyet karrierje elején veszített. (A teljes üzleti veszteség majdnem 1 millió dollár [kb. 200millió Ft] volt. Körülbelül 500.000$-t visszafizetett a vállalkozás). Ezen terhen felül, egy szörnyű éven mentünk keresztül 1985-ben, miközben építettük az új üzletünket. Elég nehéz úgy felépíteni egy üzletet, amikor kevés bevételed van, de sokkal nehezebb volt 400.000$ adóssággal a nyakunk körül. Nem volt szórakoztató közös életet kezdenünk.

1984-ben Robert és én elhagytuk Hawaii-t. Eladtam mindent amim volt, Robert bezárta a feldolgozóipari vállalkozását, ami után Kaliforniába költöztünk. Körülbelül három hónap alatt kifogytunk abból a kevés pénzből is amink volt. Azon találtuk magunkat, hogy leégtünk és egy rövid időszakra hajléktalanná is váltunk. A legkeményebb időszaka volt ez életünknek. A túlélés érdekében a maximumig kihasználtuk az összes olyan hitelkártyát amit kaphatunk, ami azt jelentette, hogy az adósság újból növekedett.

Szerencsére egy barátunk megengedte, hogy a garázsában kialakított lakrészben lakhassunk miközben újraépítettük életünket. Nehéz úgy előre haladni, hogy az adósság lóg a nyakad körül. Kemény volt, csak egy autót vásárolni, amit rendkívül magas kamatra vettünk. Ezen időn keresztül úgy fizettük a havi kiadásokat, hogy alkalmi munkákat vállaltunk a saját vállalkozásunkban töltött munkaidő után, csak hogy az adósságunkat fedezze, ehessünk és tető legyen a fejünk felett. Tehát nagyonis jól tudjuk, milyen úszni az adósságban. Tudjuk milyen érzés pénzügyileg küzdeni, és elviselni azt a stresszt és szenvedést amit okoz.

Több alkalommal is figyelembe vettük a csőd-bejelentés lehetőségét, de nem tettük meg. Úgy gondoltuk, a legjobb ha megtanuljuk a leckéinket és visszafizetjük a pénzt. Számnkra, visszafizetni a pénzt, egy bölcs döntés volt, mert erősebbé tett bennünket mint házaspárt, intelligensebbé mint befektetőket és üzletembereket, és sokkal magabiztosabbá a jövőnket illetően. 1990-re megszabadultunk a fogyasztói adósságtól és a 400.000$ javarészét visszafizettük, mellyel Robert tartozott befektetőinek. Ma már gazdagabbak vagyunk — nem csak mert sok pénzünk van — de gazdagabbak a megszerzett tapasztalat és a leckékből melyeket megtanultunk miközben kiástuk magunkat az adósságból.

Scroll to Top