• 01

  Képzelj el egy világot, ahol

  te irányítod a pénzügyeidet!

 • 02

  Képzelj el egy világot, ahol

  a házaspárok boldogan tervezik és várják a jövőt!

 • 03

  Hidd el, hogy

  Te is képes vagy rá!

 • 05

  Képzelj el egy világot, ahol

  az emberek nem aggódnak az időskoruk miatt!

   

 • 06

  Képzelj el egy világot, ahol

  te is lehetsz szabad és sikeres!

   
  

Nagyon tetszett a Cashflow 10+2-es ...

"Nagyon tetszett a Cashflow 10+2-es program első nyolc leckéje, és maga a játék is. A játék jól demonstrálta azokat az élethelyzeteket, melyet a valóságban is megélhetünk, és azokat jó vagy kevésbé jó döntésekkel a mindennapokban átélünk. Bár lazának tűnt ez a négy nap, mert hiszen "csak" játszottunk, de mégis annyi információt és felismerést kaptunk hogy minden nap végére teljesen elfáradtunk, ami persze jóleső fáradtság volt.Költségterv

budgetKöltségterv:

A költségterv a pénzgyi nyilvántartás után a legfontosabb. Azon kívül, hogy könyveljük, nyilvántartjuk a pénzmozgásainkat, fontos szerepet kell hogy betöltsön a költségterv.

Az arról szól, hogy a beérkező pénzeket milyen arányban és mire tudom elkölteni.

Ahogy nagypapám szokta mondani: Oszd be a pénzed.

Én ezt úgy csinálom, hogy vettem egy sok-zsebes műanyag borítékot. Úgy néz ki mint egy boríték, csak vastagabb, és kb 12 zsebe van.

Három ok, amiért az okos emberek nem megtakarítók

Az okos emberek két típusa és megközelítéseik a megtakarításokhoz.

Egyszerűen: az okos ember nem takarít meg.

Legalábbis a Money magazin egyik cikke alapján, amiben érdekesen kötötték össze a pontokat. Egy Ohio-i egyetemi kutatást idéztek, ami azt mutatta, hogy a 130-as IQ-val rendelkező emberek 6-18,5ezer dollárral többet keresnek azoknál, akiknek 100 az IQ-ja. Ezután egy másik kutatásra tértek, amit a Bloomberg végzett és azt szemléltette, hogy a legjobban keresők Amerikában azokban a városokban élnek, ahol a legdrágább az élet - tehát ahol a legnehezebb megtakarítani.
Ezek következménye, hogy az okos emberek nem megtakarítók.
A furcsa logika mellett, a világ számos okos emberével való találkozásom alapján tudom, hogy tény, sokan nem megtakarítók. Ahogy a fenti cikk is jól mondja, nem függ össze szorosan, hogy ha valaki sokat keres akkor ezáltal vagyonosabbá is válik.12 legfontosabb képesség, melyekre bárcsak megtanítottak volna az iskolában!

iskola vs elet 

“A hagyományos oktatás sok mindenre megtaníthat, de az élet legfontosabb képességei azok, melyeket saját magadnak kell elsajátítanod.”

~ Lee Iacocca

EZ az a hiedelem ami visszatart?


A napokban beszélgettem pár régi ismerősömmel, és amikor a tanulás témakörről kezdtünk beszélni, szinte mindannyian hasonlóan reagáltak: "Nincs időm tanulni..."

Az egyikőjük, gyerekkori barátom, azzal érvelt, hogy dolgoznia kell, mert el kell tartania a családját is és a szüleit is.

Megkérdeztem tőle: "Mi lenne ha meg tudnád tanulni azt, hogy okosabban dolgozz és nem keményebben?"

"Arról nem lehet tanulni sehol" - felelte.

"Látod. Azzal, hogy így gondolkodsz, lezártad az elmédet, így észre sem veszed azokat a lehetőségeket, amelyek körülvesznek." feleltem.