Legfrissebb blogbejegyzések

A nehéz időket a szívedben és a lelkedben érzed

Les Brown: A nehéz időket a szívedben és a lelkedben érzed

Nem tanítanak az iskolák sem a pénzügyekről, sem a kudarcok kezeléséről. Ezeket a legtöbben saját bőrükön tanulják meg az Élet iskolájában. Míg mások tanfolyamokon, tréningeken sajátítják el ezeket. A nehéz idők mutatják meg igazán, hogy mennyire értékes ismeretek ezek. Mivel a mostani időszak sajnos számos kihívást hordoz, Les Brown tanácsai igen aktuálisak. Amennyiben érintett vagy, és nem bízol abban, hogy egyedül meg tudsz birkózni a nehézségeiddel, kérj segítséget! 

A valódi hatalom azzal kezdődik, hogy tükörbe nézel

A valódi hatalom azzal kezdődik, hogy tükörbe nézel

Nagyon örültem ennek a cikknek, mert érdeklődöm  a japán kultúra iránt, és ezekben a sorokban ebbe is bepillantást nyerhettem. Megtudhattam mi az a három hatalom amitől a japán emberek tartanak. És egy japán legenda azt is tisztázza melyik a legfontosabb a három közül! Továbbá az is tanulságos, hogy mi táplálja ezeket. És akkor a mókuskerék csapdájáról még nem is beszéltem! Pénzügyi tudatosság nélkül emberek milliói ragadnak bele a mókuskerékbe világszerte, mert nem ismerik az eszközök és a kötelezettségek közötti különbséget! Nos, mikor fogod elolvasni ezt a posztot? 

Vagyon titkok: A tettek többet mondanak minden szónál

Vagyon titkok: A tettek többet mondanak minden szónál

A Jövőt szeretnéd tudni? Nos ebben senki sem lehet biztos! Azonban annak az esélyét mérlegelni, hogy valami bekövetkezik, vagy éppen elmarad, már jóval nagyobb sikerrel kecsegtet. Főleg akkor, ha azt is figyelembe vesszük mire számítanak a szakemberek. Az alábbi cikkből megismerheted Warren Buffett, Charlie Munger, Rebel George Gammon és Robert Kiyosaki gondolatait a kialakult helyzetről, és arról, hogyan védik a vagyonukat!

További blogbejegyzések

Les Brown: Állhatatosság

Les Brown: Állhatatosság

Önfejű győztes vagy? Csupán 4 ok választ el a sikertől! A Te saját, négy, nyomós okod! Ha őszinte vagy magadhoz, ezek fognak átsegíteni a félelmeiden, a bizonytalanságokon. Ezek tágítják a komfortzónádat, és hozzák el a sikert. Szívből kívánom, hogy találd meg a saját okaidat!

Sürgős piaci frissítés: Olajár Zuhanás

Sürgős piaci frissítés: Olajár Zuhanás

Ez a cikk hasznos lehet számodra ha érdekel az olajpiac és akkor is ha nem! A nagy port kavart negatív olajár kapcsán bepillantást nyerhetsz annak hátterébe, az elemzés összetettségébe. Megismerheted a pánik, a kapzsiság és a tájékozatlanság csapdáját. Nem utolsó sorban pedig a szakértő tanácsadók szerepét. Mit gondolsz előfordulhat még a negatív olajár? Csak az olaj a veszélyeztetett?

Az intelligencia hét típusa (És közülük az, ami segíthet neked abban, hogy gazdag légy)

Az intelligencia hét típusa (És közülük az, ami segíthet neked abban, hogy gazdag légy)

Mennyi az IQ-d? Melyik? Igen jól olvastad, azt kérdeztem melyik. Ugyanis többféle van. Most megtudhatod, Robert szerint melyik elengedhetetlen a sikerhez. Ja, hogy már tudni véled…. Hát, meg fogsz lepődni! Kíváncsi vagyok a tippedre. Írd meg kommentben!

A pénzkezeléshez szükséges első lépés a személyes pénzügyi kimutatás

A pénzkezeléshez szükséges első lépés a személyes pénzügyi kimutatás

“Dögöljön meg a szomszéd tehene is!” Remélem abban egyetértünk, hogy ez a mentalitás nagyon káros. Ugyan így, az “Én ezt nem engedhetem meg magamnak” gondolatok is merénylet önmagunk ellen. Ezzel szemben, a “hogyan engedhetem meg magamnak” szemlélet, gondolatébresztő és előre visz. Nézd meg a Kiyosaki házaspár hova jutott ezzel a gondolatisággal, és a könyvelési elvükkel! Most megismerheted a titkot, és a Cashflow társasokkal játszva be is gyakorolhatod!

Hogyan tűzd ki céljaidat és érd el őket

Hogyan tűzd ki céljaidat és érd el őket?!

Könyöködön jönnek ki a tanácsok? Boldog boldogtalan kérve kéretlenül osztja az észt? Bizonyára tudod nem mindegy kinek a tanácsait fogadjuk meg. Amennyiben szeretnél pénzügyileg sikeresebbé válni akkor Sir Richard Charles Nicholas Branson tanácsaira érdemes odafigyelni. Most megismerhetsz néhányat.

Mi jár egy sikeres nő fejében?

Mi jár egy sikeres nő fejében?

Szeresd magad! Ez akár egy felvilágosító cikk kezdő sora is lehetne. Bizonyos szempontból az is, csak éppen pénzügyi IQ-ra vonatkozó felvilágosítást tartalmaz. Így is érdekel? 

Befektetési terv 2020-ra

Befektetési terv 2020-ra

Egy Rich Woman tanácsai, nem csak Nőknek! 3 +1 kérdés a pénzügyi tervezéshez. Iránytű a nagybetűs ÉLEThez, hiszen megtudhatod Kim Kiyosaki mit tesz ha csalódott, ha kudarc éri. Itt a kérdésekben vannak a válaszok!

A sikeres befektetések 3T-je, ezredfordulósoknak

A Sikeres befektetések 3 T-je ezredfordulósoknak

Neked mit mondanak a statisztikák? Mi a pénzügyi szabadság kulcsa? Mennyi pénzből lehet elkezdeni befektetni? Hogyan lesz temérdek pénzed? A cikkből kiderül…

2021-es újévi fogadalmak vagy célok a pénzügyi függetlenségért?

2021-es újévi fogadalmak vagy célok a pénzügyi függetlenségért?

Újévi fogadalmak! Ne már, a könyökömön jön ki. Neked is ez a véleményed? Talán nem véletlen…  Itt megtudhatod mit kell tenned a fogadalmak helyett annak érdekében, hogy pénzügyileg sikeres legyél. És a hogyanra is kapsz választ, hogy valóban te irányítsd az életedet! 

Scroll to Top