Les Brown: A nehéz időket a szívedben és a lelkedben érzed

A nehéz időket a szívedben és a lelkedben érzed
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Les Brown: A nehéz időket a szívedben és a lelkedben érzed

Írta: Les Brown
Olvasási idő: 4 perc
Eredeti megjelenés ideje: 2008 Június 05.
Forrás: www.getmotivation.com

A legtöbbünknek az élet bőven ad lehetőséget nevetésre és sírásra egyaránt.

A jó időket élvezed. A nehéz időket a szívedben és a lelkedben érzed. Az, hogy hogyan vagyunk képesek az élet kihívásainak kezelésére, megmutatja, hogy milyen erős a karakterünk. És mégis, hol tanulhatjuk meg, hogyan kezeljük ezeket a kihívásokat, a nehéz időket és a nehézségeket? Az iskolában arra tanítanak minket, hogyan írjunk és olvassunk.

 De mi a helyzet az élet kulcs kérdéseivel? Hol iratkozhatunk be a Life 101-be, vagyis a 101-es Életbe? Hol oktatják azt, hogy kezeljük, amikor elveszítjük a munkahelyünket, vagy egy szerettünk halálát, vagy egy párkapcsolat kudarcát? Sajnos, ezeket a leckéket leginkább próbatételeken keresztül és az Élet iskolájában tanuljuk meg. Az „Addig nincs vége, ameddig képes vagy nyerni” című könyvem üzenete az, hogy nem számít milyen nehézzé válik az életed, nem számít milyen nehéz lesz, mindig van ok, amiért tovább kell menni és küzdeni kell, mert így élheted túl és így tudsz boldogulni.

A javaslatom az, hogy amikor az élet padlóra küldött vagy a földre taszított, vedd tudomásul a kudarcod, ismerd fel az okát, értsd meg, hogy miért történt ez veled, ezután térj vissza oda, ahol voltál, amikor kaptad a pofont. Így válhatsz azzá a személlyé, aki mindig is lenni akartál.

Néha a Pofonok Egymást Követik

Kihívásokkal teli időket élünk. Nagy a nyomás a munkahelyünkön és sok stressz ér otthon, ezért az emberek az életük értelmét keresik. Hogy tudod tovább folytatni, ha padlóra küldött az élet? Egy dolog pozitívnak lenni, amikor jól mennek a dolgok, de valami egészen más, amikor az élet a sötét oldalát mutatja:

  • Amikor valakit, akit szeretsz elragad a sors
  • Amikor egy szörnyű betegség támad meg téged vagy egy családtagodat
  • Amikor a „nyugdíjas állásod” hirtelen megszűnik
  • Amikor a párkapcsolatod, amely előre vitt, darabokra hullik szét
  • Amikor a válás érzelmi gyötrelmeit kell átélned
  • Amikor a felnőtt gyerekeid nem hajlandóak felnőni
  • Amikor a tini gyerekeid úgy döntenek, hogy ők már felnőttek

Vannak időszakok, amikor azt kérnéd az élettől: „Kérlek, adj egy kis nyugalmat. Csak adj egy esélyt, hogy lélegzetvételhez jussak.” De az élet nem hallgat meg. Néha, amikor éppen hogy csak kidugjuk a fejünket, már vissza is taszít a mélybe. Ilyen az élet.

A hit erőt ad

Ha hiszel magadban, akkor tisztában vagy azzal, hogy az életed értékes és van remény. Nem kell már a világ tetején lenned, hogy fel tudj tekinteni. Nem számít milyenek a körülményeid, okkal vagy itt a földön. Hogyan kezdj hozzá az önmagadban való erősebb hit felépítéséhez? Az egyik útja ennek  belső ösztönzés. Koncentrálj más dolgokra, végezz önkéntes munkát, eddzél, vegyél részt egy tanfolyamon – bármire, ami közben jól érzed magad önmagadban. Keress olyan pozitív gondolatokat, amelyek segítségedre lesznek, írd fel őket kártyákra, és tedd őket olyan helyre, ahol napközben is láthatod. Az egyik kedvencemet egy barátom adta nekem: „Jó dolgok történnek velem.” Ismételd el többször, de minden alkalommal más szóra vagy kifejezésre helyezd a hangsúlyt.

dolgok fognak történni velem.

DOLGOK fognak történni velem.

Jó dolgok FOGNAK történni velem.

Jó dolgok fognak TÖRTÉNNI velem.

Jó dolgok fognak történni VELEM.

Rohanó életet élünk, így nincs vesztegetni való időnk. A kudarc, a vereség és a veszteség mindannyiunkat sújt. Számíts rá és tanuld meg kezelni őket. És aztán tanuld meg, hogy térj vissza az életbe, anélkül, hogy annak a hívására várnál. Egy mód van erre, bízz a náladnál nagyobb felső erőkben, és higgy abban, hogy jó dolgok fognak következni – a nagy dolgok akkor fognak történni, amikor felállsz, leporolod magad, és új elszántsággal és bátran vágsz neki az életnek.

Kapcsolódó cikk: Les Brown: Állhatatosság

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top