Az önfegyelem ereje cash-flow-hoz vezet

Enterpreneur exchanging his idea for investors money
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

Az önfegyelem ereje cash-flow-hoz vezet

Írta:
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

Amiért a meggazdagodás kulcsa, hogy magunknak fizessünk először, két történetet szeretnék ma megosztani Veletek.

Íme az első történet:

elso tortenet

Íme a második történet:

masodik tortenet

Azt mondják, egy kép ezer szóval is felér. Tanulmányozd a fenti diagrammokat, és nézd meg, rálátsz-e a különbségekre a két történet között. Hogyha rendelkezel pénzügyi intelligenciával, fontos különbséget látsz meg a két diagram között.

A Cash Flow ereje

Az első diagram azoknak a tetteit tükrözi, akik saját maguknak adnak először fizetést. Minden hónapban pénzt különítenek el az Eszköz rovatban, mielőtt kifizetnék a havi kiadásaikat.

A második diagram azoknak a tetteit mutatja be, akik mindenki mást az előtt fizetnek ki, hogy önmaguknak fizetnének. Minden hónapban pénzt költenek a Kiadások rovatban, majd befektetik azt az összeget, ami megmarad. Ez pedig általában a nulla.

Hogyha Te érted a cash-flow erejét, akkor megérted mi a baj a második diagrammal. Ez az oka, hogy az emberek 90 százaléka egész életében keményen dolgozik és állami segítségre szorul, mint például a Társadalombiztosítás, amikor már nem képes dolgozni. Ennek az oka az, hogy önmaguknak fizetnek utoljára.

A gazdagok önfegyelme

Ahhoz, hogy gazdagok legyünk, meg kell hogy legyen bennünk az önmagunknak történő fizetés fegyelme. Ez alatt egyszerűen azt értem, hogy a jövedelmünket cash-flow-t biztosító eszközökbe kell befektetnünk, mielőtt a számláinkat kifizetnénk, vagy bármiféle szórakozásra költenénk. Ennek köszönhetően több jövedelmet tudunk termelni, amelyet majd még több cash-flow-t hozó eszközbe tudunk fektetni. Tedd meg ezt, és több pénzed lesz, mint amit el tudsz költeni.

Legelsőnek önmagunknak fizetni nem könnyű. Sőt, rémisztő lehet, különösen amikor a számlák hegyekben állnak. De ki kell fejleszteni az önfegyelmünket, hogy így tegyünk.

Hogy egyszerűen fejezzem ki magam, azok, akiknek kicsi az önbecsülésük, és alacsony a pénzügyi nyomással szembeni tűrőképességük, soha nem lesznek gazdagok. A világ ide oda rángat sokakat, nem azért, mert az emberek zsarnokok (bár néhányan azok), hanem mert azok számára, akiknek nincs, vagy alacsony a belső kontrollja, természetes, hogy rángatják őket. Azok az emberek, akiknek nincs önkontrollja, gyakran azok áldozataivá válnak, akik rendelkeznek önkontrollal.

A három legfontosabb önkontrol képesség

A vállalkozói iskolában, amelyben tanítok, állandóan emlékeztetem az embereket arra, hogy ne a termékre, szolgáltatásra, vagy a kacatra fókuszáljanak. E helyett azt mondom nekik, hogy koncentráljanak a vezetői képességeik fejlesztésére, legfőképpen a következő három képességre:

  1. Cash flow
  2. Emberek
  3. Saját idő

 

Akár van saját vállalkozásod, akár nincs, ez a három a legfontosabb ön-fegyelem képesség, amit az életben elsajátíthatsz. Önfegyelem kell a cash flow megnöveléséhez, az által, hogy önmagunknak fizetünk először. Szintén önfegyelem kell az emberek kezeléséhez, akik el akarják venni a pénzünket, mielőtt még magunknak fizetnénk, illetve az üzleti alkuhoz. És önfegyelem kell ahhoz is, hogy a személyes időnket bölcsen osszuk be oly módon, hogy legyen hely a pénzügyi tudásunk fejlesztésére, és arra, hogy jó üzleti lehetőségeket találjunk.

Hogyha e három önfegyelmi képességet el tudjod sajátítani, gazdaggá válhatsz.

Használd a nyomást, hogy megnöveld önfegyelmed

Már hallom is, ahogy sokak ellenkeznek, mivel abban hisznek, hogy a számlákat kell kifizetni először. Nem azt mondom, hogy ne fizesd ki a számláid. Egyszerűen csak azt mondom, fizess önmagadnak először. Kim és én évek óta így teszünk, és élvezzük ennek előnyeit. Hogy volt-e olyan időszak, amikor nem maradt elég pénzünk, hogy kifizessük a számláinkat? Bizony volt.

Alkalmanként, amikor nem maradt elég pénzünk, akkor is magunknak fizettünk először. Az állam és a hitelezők hívtak és követelőztek. Hagytam őket. Szeretem amikor bekeményítenek. Hogy miért? Mert nekem tesznek szívességet. Mert arra ösztönöznek, hogy menjek és csináljak több pénzt. Az önfegyelmemet növelik azáltal, hogy nyomást gyakorolnak rám.
Úgyhogy magamnak fizetek először, befektetem a pénzt, és hagyom, hogy a hitelezők kiabáljanak. Általában azonnal kifizetem őket, és kiváló a hitelképességem. Egyszerűen csak nem engedünk a nyomásnak, hogy eladjunk dolgokat, vagy elköltsük a megtakarításainkat a fogyasztói tartozásainkra. Mert ez nem a pénzügyileg intelligens megoldás. E helyett növeljük a cash-flow-nkat.

Ahhoz, hogy sikeresen tudjál önmagadnak fizetni először, a következőket tartsd szem előtt:

  1. Ne verd magad nagy hitelekbe, amelyeket saját magadnak kell kifizetned 
    Tartsd költségeid alacsonyan. Először építs fel eszközöket. Majd csak azután vegyél nagy házat, vagy szép autót. A mókuskerékben ragadni nem intelligens dolog.
  2. Ha kifutsz a pénzedből, hagyd, hogy a nyomás növekedjen, és ne nyúlj hozzá a megtakarításaidhoz vagy a befektetéseidhez.
    Használjd ezt a nyomást arra, hogy újabb ötletekre ösztönözze a pénzüngyi géniuszod, amelyekkel több pénzt tudsz teremteni, majd ezután fizesd ki a számlákat. Ezzel tovább növeled a  pénzügyi intelligenciád és azon képességed, hogy több pénzt tudj teremteni.

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top