Mi jár egy sikeres nő fejében?

Mi jár egy sikeres nő fejében?
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Mi jár egy sikeres nő fejében?

Írta: Kim Kiyosaki
Olvasási idő: 3 perc
Eredeti megjelenés ideje: 2015. november 12.
Forrás:www.richdad.com

Íme 5 meglepően egyszerű tulajdonság, ami segít azzá a sikeres nővé válni, akivé szeretnél.

Vettél részt valaha egy sikeres nő által rendezett szemináriumon? Vagy a barátnődnek épp most jött össze az élet? És mit szólsz a régi szobatársadhoz vagy évfolyamtársadhoz, akinek úgy tűnik mindene megvan?

Kétségkívül eltűnődtél, hogy “Mi kell ahhoz, hogy valóban sikeres legyek? Hogyan juthatok előre?”. Jó okod van rá – mivel nap mint nap látod, hogy a nők el szokták érni a céljukat és a fontos mérföldköveket a karrierjükben és az életükben. Tehát mi a titkuk?

Egy sikeres nő lágyabb oldala

Először nézzük meg, hogy hogyan határozzák meg a sikert azok a nők, akik már elérték a csillagokat:

“A siker mércéje túl kell mutasson a hatalmon és a pénzen –  ez a jólét, a bölcsesség, a csoda, és az odaadás négy pillérén alapszik.” – Ariana Huffington

“A siker abból ered, hogy szereted magad, szereted, amit csinálsz, és ahogyan csinálod.” – Maya Angelou

“Független nő akartam lenni – olyan nő – aki ki tudja fizetni a számláit, és képes irányítani az életét – ma már ez a nő én vagyok.” – Diane Von Furstenberg

Habár mindegyikük picit másként fogalmazta meg a saját definícióját, de mindegyiknek ez az igazság az alapja: a siker sokkal inkább egyfajta gondolkodásmód, mint állapot. Persze voltak céljaik, és el is érték őket – de tudták azt is, hogy a siker eléréséhez több kell egy feladatlista pontjainak egyszerű kipipálásánál. Felismerték, hogy a sikerhez szükséges az emberi tényező is, amely nem pénzzel vagy hatalommal van átitatva, hanem az öröm és az elégedettség érzésével.

5 tipp, hogy sikeres nő legyél

Sok sikeres nővel beszélgettem az évek során. Nagyon erős nők mellett ültem fontos találkozókon, és sok könyvet olvastam a történelem legsikeresebb nőinek életéről. És tudod mit fedeztem fel? Vannak bizonyos közös jellemvonásaik. Valójában ez egyáltalán nem titok, hanem egy minta, amit bárki képes követni. 

Most ismerkedj meg a sikeres nők gondolkodásmódjának öt jellemzőjével – és gondold végig, miként tudnád ezeket beépíteni a jelenlegi életedbe:

1. Fordítsd előnyödre a félelmed

Egy Roberttel közös barátunk szerint a félelem jelzi általában, hogy valami nagyon jó dolog van a másik oldalon. Megfogadta, hogy mindig “belesétál a félelmébe”. Az egyik általa megosztott idézet Ralph Waldo Emersontól: “Aki nem győzi le minden nap a félelmeinek egy részét, az nem fejtette meg az élet titkát.” Amikor félsz attól, hogy valami nagyszerű dolgot csinálj – például vállalkozást indíts vagy új dologba fektess be – akkor arra használd ezt a félelmet, hogy előrelendítsen, ne pedig eltérítsen. Nézd meg alulról, felülről, járd körbe, vagy akár nézd meg belülről – csak ne időzz benne túl sokáig. További bátorításért nézd át ezt a három tippet, amelyek segítenek felülkerekedni a félelmeken.

Hallgass a benned lévő Yodára

Van egy jó jelenet a Birodalom Visszavág c. filmben, ahol Yoda azt mondja Luke-nak: “Tedd, vagy ne tedd – de ne próbáld!” Az egyik dolog, amely a nőket visszatartja, a szókincsük – egészen konkrétan a “megpróbálom” és a “nem tudom” kifejezések. Ha a vonzás törvényét veszed alapul, akkor tudod, hogy a gondolatok manifesztálódnak.
Tehát ha folyton azt gondolod, hogy valamit nem tudsz megcsinálni, akkor a tehetetlenséget fogod az életedbe vonzani. Ne használj olyan kifejezéseket, amelyekbe a vereség érzése már eleve bele van építve. Legyél pozitívabb a beszédben is. Gondold át, hogyan tudod megcsinálni, és utána döntsd el, hogy megteszed-e vagy sem. 

Vállald a felelősséget

Nincs annál önpusztítóbb magatartás, mint amikor másokat hibáztatsz a saját hibáidért. Amikor mégis ezt tesszük, akkor egy ponton megakadunk, és képtelenek leszünk a növekedésre. Hogy miért? Mert túlságosan azzal vagyunk elfoglalva, hogy mindenkit megakadályozzunk abban, hogy visszatartson minket. A valóságban egyedül mi magunk tartjuk vissza saját magunkat. Fogadd el, amikor valami nem sikerül. Teljesen rendben van, ha hibázol, hiszen nem a hibáid határoznak meg téged, hanem az, ahogyan kezeled őket. Azt is fogadd el, amikor valami sikerül. Ismerd el és ünnepeld meg a győzelmeid. Mind a sikerekből, mind a kudarcokból tanulj meg mindent, amit lehet, majd menj tovább. Ez az egyetlen előre vezető út.

Légy nagylelkű

A nők hajlamosak egymással versengeni. Meglepő, nem? A helyzet az, hogy valószínűleg a te sikered is – többek között – mások befektetett munkájának köszönhető. Nincs olyan nő, aki saját maga szigete lenne. Valószínűleg menet közben valaki nagylelkűen belefektetett abba, hogy most sikeres vagy. Tedd te is ugyanezt másokkal – olyanokkal, akik tudnak profitálni a tudásodból. Adj vissza belőle olyan nőknek, akinek jól jönne egy kis útmutatás – ki tudja,mit tanulhatsz még útközben te is?

Tanulj folyamatosan

Semmi sem akadályozza úgy a sikert, mint a gondolataid korlátozása. A világ olyan gyorsan változik, hogy ha nem tanulsz, előbb-utóbb lemaradsz. A folyamatos tanulás értéke felbecsülhetetlen. A tanulnivalót keresd, ahol csak tudod. Olvass folyamatosan. Csak csináld és tanulj. A nyitottság kitárja előtted a siker ajtaját.

Tehát amire szükséged van, hogy sikeres nő legyél:

  1. Fordítsd előnyödre a félelmed
  2. Hallgass a benned lévő Yodára
  3. Vállald a felelősséget
  4. Légy nagylelkű
  5. Tanulj folyamatosan

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top