Hogyan tűzd ki céljaidat és érd el őket?!

Hogyan tűzd ki céljaidat és érd el őket
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Hogyan tűzd ki céljaidat és érd el őket?!

Írta: Richard Branson
Olvasási idő: 2 perc
Eredeti megjelenés ideje: 2021. Január 01.
Forrás: www.virgin.com

Boldog új évet – optimista vagyok 2021-gyel kapcsolatban, hogy több reményt, boldogságot fog hozni ahogy az emberiség tovább feszegeti a határait a lehetségesnek. A kihívások közepette is fókuszáljunk a lehetőségekre, figyeljünk oda.

Itt az ideje az Újévi fogadalmaknak. A kihívást jelentő időszak ellenére, úgy látom, hogy a célok kitűzése a következő évre segít fókuszban maradnom és motivál, hogy tovább dolgozzak. A fejlődés érzése, és a célirányosság segít tovább jutni azokon az időszakokon amikor minden kaotikusnak tűnhet és úgy érezzük nincs irányításunk.

Mindig igyekszem emlékeztetni magam, hogy ha csak egyetlen lépést teszek a célom felé, az akkor is egy lépés a jó irányba. Ezek a lépések összeadódnak. Az én tanácsom, hogy eredményes legyél a céljaid megvalósításában egyszerű: írd le

Egész fiatalkorom óta listákat készítettem a céljaimról, fogadalmaimról és azokról a teendőimről. Így látom magam előtt az ötleteimet, a kapott javaslatokat és az haladás folyamatát. Sőt, ha nem írnám le a céljaimat és a fogadalmaimat akkor valószínűleg el is felejteném őket.

Íme öt egyszerű lépés, hogyan készíts listát, amihez aztán mérheted magad:

  1.  Írj le minden ötletet. Egy ötlet se nem túl kicsi, se nem túl nagy. Egy füzetbe, a telefonodra, egy szalvétára – nem az számít hova, hanem az, hogy megteszed.
  2. Legyen pár listád. Legyen egy, amin a távlati, nagy céljaid vannak és egy másik, amin olyan kisebb célok vannak, amiket a hétköznap szintjén is meg tudsz oldani. Ezzel előre vetíted a víziódat és lépésről lépésre haladhatsz napi szinten. Épp úgy legyenek személyes céljaid, mint üzleti céljaid. Nincs igazán elhatárolva a munka és az magánélet, életünk van. Ugyan ez igaz a listákra is.
  3. Jelezd amikor egy feladatod elvégzel. Kevés kielégítőbb dolog van, mint „kihúzni” a jól elvégzett munkát. Ünnepeld meg a sikereidet, még akkor is, ha csak kis lépések a jó irány felé, és csinálj újabb listákat.
  4. Tedd mérhetővé a céljaidat, így nyomon követheted a terveid kimenetelét. Nincs értelme célpontok kitűzésére, ha nem tudjuk, hogy eltaláltuk őket. Ha könyvet akarsz írni akkor egy szószámót tűzz ki. Ha pedig az erősebb akarsz lenni akkor a súly, amit fel bírsz emelni. Ügyelj arra, hogy a napi céljaid létraként vezetnek a nagyobb céljaid felé.
  5. Oszd meg céljaidat másokkal. Motiválhatjátok egymást és ügyelhettek, hogy a másik szem előtt tartsa a célt. Ezen felül a legtöbb tevékenység, több mókát rejt magában, ha együtt végzitek – még akkor is, ha csak haladási frissítéseket küldötök egymásnak vagy virtuálisan csináltok együtt valamit. Azt ne feledd, hogy mindent első sorban magadért teszed.

Az elmúlt évek során az volt a fogadalmam, hogy előbbre tartsam az egészségemet. Idén lettem 70 éves és nagyon is oda figyelek a fittségemre – és rendkívül boldog voltam attól ahogy éreztem magam. Sokkal motivációt adott és energikusabbnak érzem magam amikor egészséges vagyok. A testedre fordított figyelem segít, hogy oda figyelhess az elmédre is. 

Az egészségem továbbra is a toppon van a 2021-es listámon. Tudom, valószínűleg sok kihívás áll még előttünk, és egy teljes füzetet tudnék megtölteni azzal, amit meg akarok csinálni 2021-ben, de tudom, hogy fittebben, egészségesen és jó formában mindent meg tudok csinálni.

Nekem már ki van tűzve a negyedéves önértékelésem, hogy biztosan célirányosan haladjak.

Mi szerepel a te 2021-es listádon?

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top