Készen állsz a nehéz időkre?

Wallet clamped shut
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Eredeti cikk:

Készen állsz a nehéz időkre?

Írta:
Olvasási idő:
Eredeti megjelenés ideje: 
Forrás: 

A pénzügyileg képzettek tovább harcolnak

Nem állnak túl jól a dolgok az amerikai gazdaságra nézve. Ez azt jelenti, hogy nem állnak jól a dolgok a legtöbb ember költségvetése és portfóliójára nézve. A dolgok legkevésbé a középosztályt felépítő alkalmazottakra nézve nem állnak jól. De az igazi kérdés az, hogy „Számodra hogyan néznek ki a dolgok?” 

Rossz állások

Nem állnak jól a dolgok az állásokra nézve.A The Wall Street Journal szerint „Az amerikai munkaadók 80.000 munkahelyet teremtettek júniusban, alig többet a májusi 77.000-nél. A munkaügyi osztály havi jelentése nyújtotta eddig a legtisztább bizonyítékot, hogy a munkahelyek létesítése jelentősen csökkent az év korábbi részéhez képest.Amerika mindössze 225.000 munkahellyel nőtt az elmúlt három hónap során, ezzel a leggyengébb negyedévet adva a 2010-ben kezdődött munkahelypiaci regenerálódás óta. A munkanélküliségi ráta továbbra is 8,2%.”A hivatalos 8,2%-os munkanélküliségi ráta mellett az alul-foglalkoztatott emberek száma –így, akik részmunkaidőben dolgoznak, mert nem találnak teljes idős állást– jelentősen növekedett, 14,9%-ra, továbbá az összes amerikai dolgozó 28,5%-a állás nélküli volt valamikor az elmúlt év során – ez körülbelül 38 millió embert jelent. 

Rossz növekedés

Nem állnak jól a dolgok a gazdasági növekedésre nézve.A foglalkoztatási adatok az amerikai gazdaság tágabb csökkenésének egyszerű indikátorai. „A kormány kiadásai csökkennek, az üzleti befektetés –ami a recesszióban egy jelentős csökkenés után visszaugrott– kiegyenlítődött, és a termelés is csökken a tengerentúli kereslet gyengülése miatt. Mindeközben a magas munkanélküliség, gyenge keresletnövekedés és a továbbra is haldokló ingatlanpiac aligha teszi lehetővé a fogyasztóknak, hogy kiadásaikat fokozzák,” számol be a The Wall Street Journal.Talán a legaggasztóbb az, hogy az Egyesült Államokban a feldolgozóipar, ami az elmúlt év kicsi gazdasági fellendülésének motorja volt, mára elapadt. 2009 júliusa óta először zuhant, 9/11-óta ez a leggyorsabb zuhanás. 

Rossz adósság

Nem állnak jól a dolgok Európa adósságválságára nézve – és kibővítve, a világra sem.„A jelentés (az USA feldolgozóiparáról) a legjelentősebb bizonyítéka annak, hogy Európa problémái és Kína lassuló növekedése okozza az amerikai gyárak nehézségeit, amik az Egyesült Államok regenerálódásának legjelentősebb motorjai,” írja Neil Shah.„Valószínűleg ez a leginkább perdöntő bizonyítéka annak, hogy az európai és a globális gazdasági visszaesés befolyásolják az amerikai gazdaságot,“ mondja Michael Feroli, a J.P. Morgan egyik közgazdásza. „Kezdjük érezni a fertőzést.”De nem attól volt mostanában hangos a média, hogyan ért el “áttörést” Európa az adósságválsága kezelésében?Úgy tűnik, a híresztelések koraiak voltak. Az Euro-zóna által elfogadott reformok lassú kilábalást jelentenek és az európai országoknak garantálnia kell a bankoknak nyújtott kölcsönt a szükség- alapból. A világ máris reagál ezekre a hírekre. Az elmúlt héten a spanyol állam 10 éves kötvénye rekord hozamot ért el, 6,97%-ot. A legutolsó dolog, amire az országnak szüksége van, a magasabb hitelfelvételi költségek, de úgy néz ki, afelé tartanak. 

Egy jó kérdés

Szóval, mi értelme van ennek? Nehéz időket élünk – és nehezebbek is jönnek majd. Egy jó kérdés az, hogy „Készen állsz a nehéz időkre?”Az emberek eltérően reagálnak a nehéz időkre. Néhányan elmenekülnek, elfutnak a veszély elől. Ez azt jelentheti, hogy elkerülnek mindent, ami “kockázatosnak” tűnik, megtakarításokba helyezik pénzüket vagy a matrac alá, és csökkentik kiadásaikat. Ez is egy megoldás, csak nem túl jó.Mások tudatlanságban élnek. Ezek az emberek munka után a heverőn üldögélnek, zsíros ételeket fogyasztanak, és tv-t néznek, de nem a híreket, csak a szórakoztató műsorokat. Mindent elkövetnek, hogy ne kelljen tudomást venniük a helyzetükről. Kedvenc mondásuk pedig: „A tudatlanság boldogság.”Az intelligens emberek harcolnak. Befektetnek a pénzügyi képzésükbe. Megértik, hogy a pénzspórolás kockázatosabb, mint az eszközökbe fektetés, ami cash flow-t produkál. Tudják, hogy az eszközök építése az egyetlen út a jóléthez, és figyelemmel kísérik a világot, így intelligens pénzügyi döntéseket hozhatnak. Ezek az emberek felvirágzanak a nehéz időkben.Melyik típusú ember vagy te? Hogyan reagálsz a nehéz időkre? Elmenekülsz, nem veszel tudomást róla, vagy harcolsz?Ma arra biztatlak, hogy folytasd a harcot. Ez a legjobb időszak azoknak, akik figyelnek, növelik pénzügyi képzettségüket pénzügyi képzések által, és beszállnak a gazdasági bizonytalanságba azzal a bizonyossággal, amit a magas pénzügyi IQ biztosít. 

A pénzügyi képzettséged növelésért látogasd meg a magyar közösséget. 

Magyar Gazdag Papa Klub

Folyamatosan szervezünk előadásokat, oktatásokat a pénz világáról. Legyél klubtag, és figyeld, ezáltal, milyen előnyökben tudsz részesülni.
https://www.richdadclub.hu

“Egy egyetemi diploma nem jogosít fel arra, hogy abbahagyd a tanulást.” – Robert Kiyosaki 

Tanulj a pénzről, a pénz kezeléséről a Tudásbázisban található videók segítségével.

Értékeld ezt a blogbejegyzést

Értékeld ezt a blogbejegyzést

A lenti "Rögzít" gombra kattintva kijelentem, hogy elfogadom a Magyar Gazdag Papa Klub Általános Szerződési Feltételeit, a Magyar Gazdag Papa Klub Adatkezelési Szabályzatát és a Magyar Gazdag Papa Klub Süti Szabályzatát is. Továbbá kijelentem hogy a fent megadott emailcím a sajátom vagy rendelkezem felhatalmazással annak tulajdonosától, hogy a nevében eljárhatok, illetve megadhatom emailcímét a Magyar Gazdag Papa Klub rendszerének, a visszajelzés érdekében.
Scroll to Top